Binnenland

‘NOS is de grootste complotzender in Nederland’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

YouTube heeft – waarschijnlijk tot grote vreugde van de NOS-redactie – het kanaal van Lange Frans verwijderd. Dat gebeurde kort na de uitzending van Zondag met Lubach, waarin Arjen Lubach de hiphopartiest door het slijk haalde. Frans werd in de hoek van de ‘complotgekkies’ gedrukt. Volgens de videosite is het kanaal offline gehaald vanwege ‘de aangescherpte regels op het gebied van bijvoorbeeld haat, intimidatie en (medische) misinformatie’. YouTube Nederland schrijft in een reactie op Twitter dat ‘het tegengaan van video’s met misinformatie en gevaarlijke samenzweringstheorieën een uitdaging is’.

Enkele dagen geleden verwijderde YouTube zijn video Lockdown (Fall Cabal), die al 6 maanden op YouTube stond en ruim een miljoen keer was bekeken, vanwege het ‘schenden van de communityrichtlijnen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het besluit van YouTube om het populaire kanaal te verwijderen, maakt veel los. “Censuur, Noord-Korea aan de Noordzee!” reageert Pim Braakhuis. Het Twitteraccount Volendam Foto’s voegt toe: “Wanneer je Lange Frans gaat verwijderen, ga je wel een beetje toegeven dat het waar is. Zo veel complotten staan al jaren op YouTube en dit moet weg? YouTube krijgt hier vast opdracht voor. Van de rijke machthebbers.”

Trap na

“Ik vind het heel jammer en ik vind het ook niet fair dat al mijn 59 video’s zijn verwijderd. Censuur is heel reëel aan het worden deze dagen,” zei Frans, die bijna 100.000 abonnees had, tegen de NOS. De publieke omroep gaf de rapper nog een trap na door hem een ‘complotdenker’ te noemen.


Sietske Bergsma liet het er niet bij zitten en kwam voor hem op: “De grootste complotzender in Nederland is de NOS, op de voet gevolgd door verder iedereen in de mainstream media.” Vervolgens noemde ze een aantal voorbeelden van gevaarlijke misinformatie die de NOS zelf verspreidde:


Hoe ‘onafhankelijk’ en ‘onbevooroordeeld’ de NOS is, blijkt vandaag maar weer eens:

3.4 7 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem Teunisse
Willem Teunisse
3 jaren geleden
Roberto
Roberto
3 jaren geleden

Terecht dat die rommel wordt verwijderd. Muziek hadden ze moeten laten staan en het account ook.

Michiel Slegten
Michiel Slegten
3 jaren geleden

Alle video’s van Lange Frans te vinden op: https://www.bitchute.com/newsearch/?query=Lange+Frans&kind=video

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Paniek beleid van NOS en YouTube.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x