Buitenland

Schietpartij op school in de Krim bijna exacte kopie van bloedbad Columbine. Dit zijn de schokkende overeenkomsten

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij een schietpartij op een school in de Krim zijn minstens 20 doden gevallen. Op het Russische schiereiland zijn drie dagen van rouw afgekondigd.

Een student opende woensdag het vuur op het technisch college in de stad Kertsj. Ook liet hij een bom afgaan. De 18-jarige man pleegde na de aanslag zelfmoord.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De schietpartij is bijna een exacte kopie van het bloedbad op Columbine High School in de Amerikaanse staat Colorado op 20 april 1999.

Geïmproviseerde explosieven

Op die dag schoten Eric Harris (ook 18) en Dylan Klebold (17) twaalf medeleerlingen en een leraar dood en pleegden vervolgens ook zelfmoord.

Het was tot de schietpartij op Stoneman Douglas High School in 2018 de dodelijkste schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse geschiedenis.

De schutter in de Krim, Vladislav Rosljakov, hield zich net als Harris en Klebold bezig met geïmproviseerde explosieven.

Kantine

Rosljakov liet een explosief afgaan in de kantine. De Columbine-schutters hadden ook diverse explosieven geplaatst in de kantine, maar die gingen niet af.

Ze droegen dezelfde soort kleding en pleegden alle drie zelfmoord in de bibliotheek. Op beelden die op social media circuleerden is te zien dat Rosljakov eenzelfde soort t-shirt droeg als Harris.

Eerder dit jaar liet ook een andere Russische tiener zich inspireren door Columbine. Hij viel zijn klasgenoten aan en probeerde het schoolgebouw in brand te steken. Daarbij raakten vier mensen gewond.

Foto: Sputnik/Mariya Kritskaya

[RT, Daily Mirror]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
5 jaren geleden

Een slechte film dus!

Theo
Theo
5 jaren geleden

@ frans ,

en volgens jouw kunnen mensen dus gewoon niet kwaadaardig en slecht zijn?
mensen imiteren elkaar gewoon, het zijn mensen die hun privé sores uitlaten op onschuldige anderen.
Ze zien al die beelden op tv en bootsen het na.

In schoolincidenten speelt vaak ook nog pesterij mee, er wordt heel wat getreiterd en gepest op scholen, deze jonge mensen nemen dan op een of ander manier wraak. Op deze website wordt altijd het totaal andere scenario voor waar aangenomen, ik zou tenminste twee versies van een gebeurtenis nemen, en me beter afvragen wat waar is.

Als het zogeheten alternatief nieuws is, hoeft het evenmin waar te zijn. De posters hier baseren zich altijd op hun privé geloof.

Only you
Only you
5 jaren geleden

Het controleren van de leefgemeenschap?

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x