Homepagina » Gezondheid » Zo kun je de 12 ergste hormoonverstorende stoffen eenvoudig vermijden
Zo kun je de 12 ergste hormoonverstorende stoffen eenvoudig vermijden

Zo kun je de 12 ergste hormoonverstorende stoffen eenvoudig vermijden

Hormoonverstoorders zijn chemische stoffen die gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. We komen dagelijks met veel van deze stoffen in aanraking. Ze zijn verantwoordelijk voor ziektes als kanker, diabetes, obesitas en onvruchtbaarheid.

De chemicaliën imiteren onze eigen hormonen, waardoor de functie ervan wordt verstoord. De Environmental Working Group (EWG) heeft een lijst opgesteld van de 12 ergste hormoonverstorende stoffen waar de mens geregeld mee in contact komt: BPA (bisfenol A), dioxine, atrazine, ftalaten, perchloraat, vlamvertragers, lood, kwik, arseen, perfluorverbindingen, organofosfaten en glycolether.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat hormoonverstoorders verboden moeten worden om zo de gezondheid van toekomstige generaties veilig te stellen. Volgens de WHO veroorzaken hormoonverstoorders ontwikkelingsproblemen in het zenuwstelsel bij kinderen, prostaatkanker bij mannen, niet-ingedaalde teelballen bij jonge mannen, aandachtsstoornissen en hyperactiviteit bij kinderen en schildklierkanker. Blootstelling op jonge leeftijd maakt kinderen steeds jonger vatbaar voor kanker.

Je kunt deze schadelijke stoffen op een aantal manieren vermijden. Koop producten in glazen flessen en geen plastic flessen of blik. De stoffen kunnen uit de verpakking lekken en de inhoud ervan besmetten.

Bewaar je voedsel en dranken in glazen potten en niet in plastic bakken of potten. Vermijd plastic vershoudfolie. Gebruik glazen babyflessen. Eet zoveel mogelijk verse, onbewerkte voeding. Bewerkte en voorverpakte producten bevatten vaak hormoonverstoorders. Verruil pannen met anti-aanbaklaag voor keramische pannen. En koop kinderspeelgoed dat geen bisfenol A bevat.

[GoedGevoel]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

de ruiter

‘Als je door de boeken van Robin de Ruiter uit 2006 & 2011 bladert, begrijp je waarom hij monddood werd gemaakt’

Op social media circuleert momenteel een filmpje ...

verpleegkundige

Verpleegkundige maakt gehakt van Hubert Bruls: ‘Wij zijn niet overbelast door een virus’

Werkgevers moeten de mogelijkheid krijgen om personeel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x