Homepagina » Gezondheid » Griepvaccins kunnen het virus niet langer verslaan. Deze studie onthult waarom ze niet werken
Griepvaccins kunnen het virus niet langer verslaan. Deze studie onthult waarom ze niet werken

Griepvaccins kunnen het virus niet langer verslaan. Deze studie onthult waarom ze niet werken

Het is weer tijd voor de griepprik, maar uit een nieuwe studie blijkt dat griepvaccins ineffectief worden door de manier waarop ze worden gemaakt.

Omdat er bij de productie van griepvaccins kippeneieren worden gebruikt, kan het virus ontsnappen aan ons immuunsysteem.

Griepvirussen veranderen continu eiwitten aan hun oppervlak om te voorkomen dat ze worden ontdekt en de manier waarop de vaccins worden gemaakt helpt de virussen juist, waarschuwen onderzoekers.

Erg zware griepepidemie

Uit tests blijkt dat H3N2, een variant die momenteel op weg is naar Nederland en België, al muteert waardoor de jaarlijkse griepprik niet sterk genoeg zal zijn.

De variant heeft in Australië geleid tot een erg zware griepepidemie. Specialisten vrezen dat ook bij ons een zware epidemie op komst is.

Al meer dan 70 jaar maken fabrikanten de griepprik door het virus te injecteren in kippeneieren. Als het virus is begonnen zich voort te planten, wordt de vloeistof uit de eieren gehaald.

Verklaren

“Wij kunnen nu verklaren waarom de op eieren gebaseerde productie van vaccins problemen veroorzaakt,” zei hoofdonderzoeker Nicholas Wu van The Scripps Research Institute in Californië.

Virussen moeten evolueren om te kunnen groeien in de eieren, wat betekent dat ze muteren om zich beter te kunnen ontwikkelen.

Niet in staat

Deze mutatie zorgt ervoor dat het virus kan ontsnappen aan ons immuunsysteem, schrijven de onderzoekers in PLOS Pathogens.

Dit betekent dat een vaccin dat de gemuteerde versie bevat niet in staat is om een effectieve immuunreactie uit te lokken.

[Daily Mail]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
3 jaren geleden

Ben dr klaar mee.

rob
rob
3 jaren geleden

Virus en de griepvaccin, virussen zijn niet te verslaan is onmogelijk je kan het tijdelijk afzwakken met vaccin maar ze zullen zich altijd weer herstellen de virus zelf , bovendien het verzwakt het immuun van het lichaam ook even dat is ook nodig voor die virus het is zijn vluchtweg net zoals een gevangenen die wilt vluchten als zijn bewaker even afzwakt van onoplettendheid een virus vernietigen is het zelfde als het leven zelf ploeg de grond om en als resultaat schiet er vanzelf weer van alles uit grond..

exegese
exegese
3 jaren geleden

Ik was er al heeel lang klaar mee. Dat geldt helaas niet voor iedereen, dat is ook de reden dat het griepvirus zo welig kan tieren.

Frans
Frans
3 jaren geleden

De naam zegt het al “Griepprik”. Je krijgt een prik en dus dan ook Griep.

x

Check Also

de jonge

‘De Jonge loog dat je met een experimentele gentherapie je vrijheid terug zou krijgen’

Het komende najaar is het een reëel ...

minister

Medische apartheid: Britse gezondheidsminister hint op voortrekken gevaccineerden

Woensdag werd in het Britse parlement gedebatteerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x