Mens en Dier

Huisarts Bart van Tienen stopt ermee: ‘Patiënten steeds meer onderdeel van verdienmodel Big Pharma’

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Huisarts Bart van Tienen, die het nieuws haalde vanwege zijn kritische standpunt over coronavaccinaties, heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij verlaat zijn praktijk uit onvrede over de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg, schrijft 1Twente.

Van Tienen spreekt van toenemende medicalisering en vindt dat patiënten steeds meer onderdeel worden van een verdienmodel van Big Pharma. Er is volgens hem veel te weinig aandacht voor preventie en leefstijl, en wil om die reden een ‘gezondheidshuis’ opzetten. In deze tegenhanger van een ziekenhuis komt de nadruk vooral te liggen op het voorkomen van ziektes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Grote zorgen

De huisarts zette grote vraagtekens bij de oproep aan tieners om zich te laten vaccineren. Van Tienen zegt dat er geen enkele reden is om kinderen in te enten tegen corona. “We nemen risico’s met het inenten van jongeren, want over de effecten op langere termijn is nog niets bekend. Ik heb daar grote zorgen over,” zei hij.

Ook weten we nog niet of ze überhaupt werken tegen besmettelijkheid van het virus. Toch hebben overheden besloten om wereldwijd miljarden mensen te vaccineren. “Ik vind dat een enorm gezondheidsrisico. Ik kan daar persoonlijk als dokter niet achterstaan.”

Eén van zijn patiënten overleed kort na het coronavaccin van Moderna. Het ging om een gezonde vrouw van 90 jaar. “Ze gebruikte geen medicijnen en had geen klachten.” Van Tienen ziet ‘een bijna onontkoombaar verband’ met de vaccinatie.

We moeten stoppen met vaccineren

Moderna beweert het vaccin te hebben getest op ouderen, maar Van Tienen kan daar geen rapporten over vinden. Hij vindt dat we moeten stoppen met vaccineren tegen corona omdat er veel vragen zijn over de veiligheid van de vaccins.

“Het gaat allemaal te snel – belachelijk snel – en er worden veel te veel mensen gevaccineerd die eigenlijk geen vaccinatie nodig hebben,” zei de huisarts bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

Huisarts Van Tienen maakt deel uit van het Artsen Covid Collectief, waar ruim 1600 medici bij zijn aangesloten.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

….Moderna beweert het vaccin te hebben getest op ouderen,
Natuurlijk is het getest. Moderna in februari begonnen met het inspuiten van deze rommel in ouderen. Zij weten nu exact wat de gevolgen zijn maar die mogen we toch niet weten.

Annette
Annette
3 jaren geleden

Ze zijn er nog steeds: integere huisartsen zoals Bart van Tienen. Ik begrijp heel goed, dat hij er meer dan genoeg van heeft.
Ook het begrip “Gezondheidshuis” als tegenhanger van een “Ziekenhuis” vind ik een absolute trouvaille. Wat klinkt dat uitermate positief.
Ik wens Bart en alle anderen die niet mee wensen te doen met de Big Pharma ongelooflijk veel succes.
De toekomst is voor jullie.

Yvonne
Yvonne
3 jaren geleden

Integere man, daar hebben we er veel meer van nodig!

Ina Koning
Ina Koning
3 jaren geleden

Hulde aan deze huisarts, ik wou maar dat er meer artsen zo over dachten.Jammer dat ik zo ver weg woon anders ging ik zeker naar het gezondheidshuis.

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x