Gezondheid

Is kurkuma het nieuwe superfood dat alles geneest? Eén theelepel ‘is genoeg om kanker te bestrijden’

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kurkuma was ooit niets meer dan een specerij. Tegenwoordig wordt het gezien als superfood dat kan worden gebruikt om allerlei aandoeningen te genezen, van maagzuur tot voedselvergiftiging.

In landen als India, waar men veel kurkuma eet, komt darmkanker veel minder vaak voor. Is er mogelijk een verband? Een Amerikaanse studie concludeerde dat curcumine, het actieve bestanddeel van kurkuma, bij muizen de strijd aangaat met borstkanker. Andere studies tonen aan dat het plaques helpt vernietigen die worden geassocieerd met Alzheimer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Gen

Voor het BBC-programma Trust Me I’m A Doctor werden 100 vrijwilligers onderverdeeld in drie groepen. Eén groep kreeg een capsule met kurkuma, de tweede groep kreeg een placebo en de laatste groep werd gevraagd iedere dag een theelepel kurkuma toe te voegen aan het dieet.

Bij de vrijwilligers die kurkuma hadden toegevoegd aan hun eten werden opvallende veranderingen geconstateerd. Het ging daarbij bijvoorbeeld om veranderingen met betrekking tot een gen dat wordt geassocieerd met kanker, depressie en allergieën zoals astma, legt professor Martin Widschwendter uit.

Fascinerend

Er werd alleen gekeken naar veranderingen in het bloed. Het is goed mogelijk dat in het weefsel andere effecten optreden. “Hoe dan ook zijn de resultaten fascinerend,” zegt hij. “We hebben laten zien dat kurkuma belangrijke onderdelen van de software van onze genen kan resetten.”

De supplementen hadden geen effect op de genen van de proefpersonen omdat kurkuma mogelijk in het voedsel moet worden verwerkt om in het lichaam te kunnen worden gebruikt.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Een advies bij gebruik van kurkuma. Voeg daar wat zwarte peper of chilipeper aan toe. Dit vergemakkelijkt de opname van kurkuma omdat de darmen het slecht doorlaten.

Idylle
Idylle
7 jaren geleden

Wil je er darmkanker mee tegengaan, dan moet je juist geen peper gebruiken zodat het binnen de darmen blijft. Zelf doe ik om de dag een stukje geelwortel in de blender met wat zwarte peperbolletjes aangevuld met andere plantaardige ingrediënten.

N.A. Fets
N.A. Fets
7 jaren geleden

Lekkere vette scheten als je er niet tegen kunt!

pjoter
pjoter
7 jaren geleden

Ja man, scheelt stookkosten.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x