Homepagina » Buitenland » Belgische politie gaat met Kerst langs deuren om coronaregels te handhaven
politie
Foto: CC0

Belgische politie gaat met Kerst langs deuren om coronaregels te handhaven

Belgen kunnen een bezoekje van de politie verwachten met Kerst als ze de coronaregels niet naleven. Ja, echt. Minister Annelies Verlinden van Binnenlandse Zaken waarschuwde burgers dat hun kerstfeest onderbroken zal worden door de autoriteiten als ze ‘te veel lawaai maken’.

“De politie zal toezien op de naleving van de maatregelen. Handhaving is belangrijk en waar nodig, door geluidshinder bijvoorbeeld, zal de politie aanbellen,” aldus de minister in een interview met De Zondag. Verlinden zei dat de politie geen huizen zal binnenvallen – ‘de wetgeving maakt dat ook niet mogelijk’ – maar Belgen zijn in ieder geval gewaarschuwd dat ze in de gaten worden gehouden.

Volgens Verlinden is het ‘de absolute wens’ van de regering om iets meer menselijke nabijheid toe te laten voor Kerst. Maar, zo zei ze, tegelijkertijd moeten ‘de alarmsignalen van de ziekenhuizen’ heel serieus genomen worden. “Als we ons allemaal goed aan de maatregelen houden, dan kunnen we misschien een perspectief bieden.”

Een paar mensen

Of er daadwerkelijk versoepelingen komen, kan ze niet zeggen. “Ik wil geen valse beloftes doen.”

Ook in eigen land zal Kerst er hoogstwaarschijnlijk anders uitzien dan normaal. RIVM-topman Jaap van Dissel zei in Nieuwsuur niet te verwachten dat we met meer dan een paar mensen Kerst kunnen vieren. “Daarvoor zijn de huidige besmettingscijfers te slecht. We zien nu twee weken dat de aantallen wel iets dalen, maar toch te lang blijven hangen.”

Niet zingen

“Nu de cijfers zo stagneren zijn we heel somber. Als je met elkaar Kerst gaat vieren, kan dat een katalysator zijn voor verdere verspreiding,” zei Van Dissel.

In de Verenigde Staten waarschuwde gezondheidsdienst CDC mensen om geen alcohol te drinken of te zingen met Thanksgiving.

[Zero Hedge via Summit News]
4.1 20 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 maanden geleden

Denk dat overheden zo langzamer aan een burger oorlog aan het uitlokken is.

Saskia
Saskia
Reactie op  rop
4 maanden geleden

Dat is zeker!!!! De koek is op aan het raken met deze belachelijke waanzin!!!

Pieternella
Pieternella
Reactie op  rop
4 maanden geleden

Oorlog tussen overheden en de burger.

Pieter
Pieter
Reactie op  Pieternella
4 maanden geleden

Maar onze volksvijandige overheid heeft de beschikking over politie en boa’s, die voor het handhaven van de volks onderdrukkende maatregeling worden beloond met € 300,- netto in december. Bovendien hebben ze ook nog het leger, wat ze al ingezet hebben tegen de boeren.
De enige hoop is dat de politie, boa’s en het leger inzien, dat ze de belangen van een terroriserende overheid dienen. En dat zij zo meewerken aan een hele nare nieuw normaal maatschappij.

Richard
Richard
Reactie op  Pieter
4 maanden geleden

Ja maar als we zo blijven denken dat we voor politie etc. bang moeten zijn dan komen we er nooit. Tegen 100.000 mensen en meer kunnen deze gasten echt niet op. Let wel een burgeroorlog zonder vechten en helaas doden komt bijna nooit voor. En met deze satanisten zeker niet.

Simon
Simon
Reactie op  rop
4 maanden geleden

Zolang de media doet wat ‘t nu doet denk ik niet. Ik vroeg mijn kapper of hij iets wist van PCR testen, het nieuwe mRNA vaccin, dat mondkapjes niet werken tegen virussen etc. Hij wist helemaal niets, alleen MSM informatie. Ongelooflijk, volgens mij is een groot deel van NL nog steeds nergens van op de hoogte behalve dat er een eng virus is en dat we in de 2de golf zitten en dat mondkapjes helpen het killer virus tegen te gaan. Echt ongelooflijk. Er zijn echt mensen die alleen de reguliere media kijken, lezen EN DUS OOK GELOVEN.

Marleen
Marleen
4 maanden geleden

Alarmsignalen van de ziekenhuizen…jongens er wordt gelogen tegen 100 per uur. Geen enkele regering is herverkozen omdat ze het toch zo goed doen….integendeel !

Saskia
Saskia
Reactie op  Marleen
4 maanden geleden

Alarmsignalen van de ziekenhuizen, tsja, dat krijg je dan he, als je de ziekenhuisbedden halveert. Volgens de miljoenennota kosten de coronamaatregelen ongeveer 1000,- per maand per gezin. Regen maar uit hoeveel ziekenhuisbedden je daarvoor had kunnen kopen. De ziekenhuisbedden is steeds het probleem, maar dit probleem oplossen HO MAAR. Die valse ratten, ik ben ze spuug en spuug zat!

tim diest
tim diest
Reactie op  Saskia
4 maanden geleden

Het is de respons op dit virus wat een probleem is. Nu gaat zelfs de Kerstman mogelijk gearresteerd worden?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Covid -19 heeft NIETS met een virus te maken!!
CHINA-Virus/Covid-19 agenda…De communistische dictator van China zegt dat alle mensen moeten worden gemarkeerd en gevolgd..
https://humansarefree.com/2020/11/communist-dictator-of-china-says-all-humans-should-be-marked-tracked.html

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Gelukkig zijn wij geen Chinezen. Je kunt niet zo maar alle volkeren dezelfde behandeling geven omdat men dat leuk vindt. Feit is wel dat die Ethiopiër van de WHO door de Chinezen naar voren is geschoven en dat is een oorlogsmisdadiger in eigen land.

Gert
Gert
Reactie op  Pieternella
4 maanden geleden

En Prutte is dat niet ?
Waarom zo ver zoeken als het zo dichtbij is.

Stay Positive
Stay Positive
4 maanden geleden

Eigenlijk kan ik hier niet om lachen. Maar ik kon het dus niet laten om hiervan de slappe lach te krijgen. Hoe komen ze erop joh, die marxisten laten hun gezicht zien. Niet teveel geluid maken anders bellen we wel even aan🤣

Nu kan ik alleen maar hopen dat min. 70% de slappe lach krijgt van die maatregelen. Samen lachen we de overheid onder controle.

Over 1 december: Ik schaf een grappige halloween masker aan om zo de maatregelen belachelijk te maken in de supermarkt. Dan maar met een snavel op lopen. Werkt hetzelfde als een in India gemaakt muilkorfje onder erbarmelijke toestanden gefabriceerd in een kippenhokje.

Fuck het Cartel Rutte!!

Pieter
Pieter
Reactie op  Stay Positive
4 maanden geleden

Geen masker bij mij, dan maar een boete na beroep op artikel 2a4 van de regeling.

Geert
Geert
Reactie op  Stay Positive
4 maanden geleden

Volgens mij is er een motie in de 2e kamer geweest over de plicht, die dus NIET te verplichten valt, vanwege het overtreden van meerdere grondregels.
Men mag GEEN primaire levensbehoeftes ondermijnen, OOK niet via een supermarkt.
En als er nog wondereenden bestaan die zeggen, je kan lekker maar online bestellen, dan slaap maar lekker verder.
Ik laat me de keuzes niet langer afpakken, ik ga GEEN mondkapje dragen, omdat er GEEN bewijs voor is dat dit helpt, sterker, ook nog eens mensen langzaam laat doodgaan door O2 tekort en CO2 vergiftiging.
Een ziekte die politiek word bespeeld voor de bekende Agenda, niet meer en niet minder.

Ik luister niet naar landverraders.

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  Geert
4 maanden geleden

Helemaal mee eens, vandaar ik een Halloween masker ga opdoen. Geen mondkapje. Dat gaat er bij mij ook niet in. Gewoon om het belachelijk te maken. Burgerlijke ongehoorzaamheid dus.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Stay Positive
4 maanden geleden

Ik zou ze aan mijn dis uitnodigen. Ze zullen wel balen dat ze dit moeten doen in plaats van zelf met hun familie aan de kerstdis zitten. Ik zou het er gewoon inwrijven. Interview afnemen: Zo, hoe is dat nu? Mensen controleren die het gezellig hebben met elkaar! En? Verdient dit nu veel, dit werk? Je had toch eigenlijk zelf wel gezellig kerst willen vieren? Enz. De duivel haat kerst. De duivel haat Jezus Christus. De duivel haat het geestelijke. Hij wil je aandacht afleiden.

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Stay Positive
4 maanden geleden

Ik doe een heel doorschijnend mondmasker op, gemaakt van organza. Zeer doorschijnend en ademt wel heel vrij.
Verder zijn ze net zo waardeloos als de andere maar wel veel minder zuurstof benemend en CO2 blijft er nauwelijks in hangen.

Simon
Simon
Reactie op  Pipojipo
4 maanden geleden

Ik knip de 2 binnenste lagen van zo’n wegwerp masker er uit langs de randen, de buitenste laag is redelijk transparant. Ik gebruik dit ene masker in het geval het echt niet anders kan en vervang het nooit, blijf dezelfde gebruiken, € 0,25 er aan uitgegeven is genoeg voor de hele duur van de fake pandemie. Die maskerplicht is om het net een echte pandemie te laten lijken, ook het vervroegd gedwongen sluiten van de winkels zaterdag, allemaal om het heel echt te laten lijken. In werkelijkheid is er niets aan de hand, alles wijst op het normale winterverloop van luchtweg infecties.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Stay Positive
4 maanden geleden

dan heb je toch niet goed opgelet, er zijn al duidelijke richtlijnen opgesteld waaraan een mondmasker moet voldoen. ik liep met dezelfde gedachte rond, maar ik heb het eens opgezocht, feestmaskers e.d. zijn niet toegestaan.

Arie
Arie
4 maanden geleden

Dit is een regelrechte dictatuur.
Als dit zo blijft doorgaan, stevenen we regelrecht af op een oorlog.
Bijzonder barre en vooral enge tijden

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Arie
4 maanden geleden

euh, die oorlog is allang begonnen. niet elke oorlog begint met vliegtuigen en kanonnen..

Frans
Frans
Reactie op  Arie
4 maanden geleden

Ook deze derde wereldoorlog gaan wij winnen!
Er komt geen totalitair bewind!!
Op Curaçao is de onderdrukkingswet en zijn de ontkeigenings-wetten al openbaar.
Maar we winnen door van verdeeldheid naar vrijheid en eenheid te gaan.

William
William
4 maanden geleden

Ongelofelijk dat ze nog steeds over besmettingen praten.. POSITIEF getest met een ondeugdelijke PCR test.. de immunoloog Peter Borger legt t perfekt uit, als je naar een autosloperij gaat en je bent op zoek naar een Mercedes auto, je vindt een stuur en een wieldop, dan wil het nog niet zeggen dat je de auto hebt gevonden.. zelfde geldt voor de PCR test.. absoluut NIET geschikt om op een virus te testen…. dus waar zijn die gasten mee bezig… hoop gebakken lucht met onzinnige, fascistische ongrondwedtlelijke regels…

Edward
Edward
Reactie op  William
4 maanden geleden

Het heeft niks met volksgezondheid te maken. Dit is pure onderdrukking, we leven in een totalitaire dictatuur. De 80% volgzame schapen met hun mondkapjes slepen de hele samenleving de afgrond in.

Gladiator
Gladiator
4 maanden geleden

Zooooooooooo,

Dit is iets wat ik nog niet wist,
Namelijk dat het “virus” aanvallender wordt door geluid…….

Mijn God wat een totale malloten.

Ik vier Kerstmis met zoveel mensen als IK dat wil en niet een corrupt mannetje welk op een zwarte lijst van artsen geplaatst is omdat……ja, om wat wel niet!!!???

Ben het meer dan kots zat met dit achterlijke krapuul.

België leeft in “bubbels”, in mijn land worden de mensen in totale angst gehouden en de HOOFDSCHULDIGE beste mensen is niet grote leider Kim Yung Trut en Hugokook maar de MSM!!

Deze in bezit en het is einde oefening in de Haagse poppenkast.

Bah….hoe dom kan een heel volk blijven!

Gladiator

Exegese
Exegese
4 maanden geleden

V. Dissel is zelf een katalysator voor verspreiding van tegenstrijdige en gevaarlijke onzin. Ze hebben zelf voor de camera verklaard dat mondkapjes niet werken, dat voor anderhalve meter afstand geen wetenschappelijke onderbouwing te vinden is, dat de PCR- test niet eenduidig de aanwezigheid van een besmettelijk virus aan kan tonen. Toch blijven al deze dingen gebruikt, tegen wil en dank van de meeste mensen om de totale economie inclusief de algehele samenleving totaal te vernietigen. Hoeveel bruikbare idioten blijven hier nog onvoorwaardelijk achteraan hobbelen ?

Ron Swart
Ron Swart
4 maanden geleden

Freek de Jonge zong ‘Heer heb medelijden met de Belgen’ want deze aankondiging is natuurlijk een gotspe.
In Nederland is in 1970 de stemplicht afgeschaft en in België bestaat deze nog altijd, hoewel steeds meer stemmen opgaan om de stemplicht af te schaffen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
In België zijn de inwoners dus verplicht hun stem uit te brengen voor een pervers politiek systeem, dat sinds jaar en dag moet uitvoeren wat de duistere krachten/ Deep State/ Novus Ordo Seclorum (o.a. grootbanken, multinationals, World Economic Forum) hen influisteren. Wat een toppunt van cynisme.

Irma
Irma
4 maanden geleden

Volgens mij maak ik altijd nog zelf uit wat er achter mijn voordeur gebeurt, en maak ik zelf uit hoe ik Kerst vier. Ik denk daarbij aan de bruiloft van Grapperhaus, die vond ook dat ie ondanks corona best een feestje kon geven voor meer dan 30 mensen, t’zal wel meevallen met dit “killervirus”, toch?

x

Check Also

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

OMT

OMT-lid Marc Bonten werkzaam als adviseur voor Janssen Vaccines

“Janssen is binnen!” schreef zorgminister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

80
0
We lezen graag je reactie!x