Homepagina » Buitenland » Londen betrokken bij nep-gifgasaanval in Douma. Raad eens welke ‘hulporganisatie’ een provocatie moest organiseren
Londen betrokken bij nep-gifgasaanval in Douma. Raad eens welke 'hulporganisatie' een provocatie moest organiseren

Londen betrokken bij nep-gifgasaanval in Douma. Raad eens welke ‘hulporganisatie’ een provocatie moest organiseren

Londen is betrokken geweest bij het in scène zetten van een aanval met gifgas afgelopen weekend in de Syrische stad Douma. Dat zegt het Kremlin.

Het Russische ministerie van Defensie zegt bewijs te hebben dat de Britten direct betrokken waren bij het organiseren van een provocatie waarbij werd gedaan alsof er gifgas was gebruikt.

Een woordvoerder van het ministerie, generaal Igor Konasjenkov, zei dat de Britse regering de organisatie ter plaatse tussen 3 en 6 april heeft gemaand op te schieten met haar ‘gifgasaanval’.

Kinderen

Het ging volgens de Russische generaal om leden van de hulporganisatie Witte Helmen, die tegen het regime van de Syrische president Assad strijden.

Het was ook deze groep die als eerste foto’s en andere beelden verspreidde van onder andere kinderen.

Ze zouden worden behandeld aan de gevolgen van een gifgasaanval, maar dat was slechts propaganda.

Nep

Het is oppassen geblazen met propaganda. Op internet doken beelden op van Syrische kinderen uit Oost-Ghouta die door Witte Helmen en andere jihadisten zouden worden gedwongen om symptomen van een chemische aanval na te bootsen.

De beelden werden veelvuldig gedeeld, maar blijken nep te zijn. In de video, die meer dan vier jaar oud is, doen de kinderen mee aan een toneelstuk over chemische wapens.

De oorspronkelijke beelden zijn op 19 september 2013 op YouTube geplaatst.


Foto: MB298 Wikimedia Commons

[Telegraaf, RT]


Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. BS verhaal eerste klas.
  Alle ellende op de wereld word NIET door Israel. Amerika, Frankrijk, Wij, Groot Brittanie etc veroorzaakt maar door alles wat met ISLAM te maken heeft.
  Accepteer de waarheid eens inplaats jezelf als hardhorend Mo fanboy te gedragen voor het te laat is….

  8 likes
  • Leuk geprobeerd Aart, de islam hoort gewoon in het rijtje thuis en is net als andere religies een vehikel om de massa gestoord en achterlijk te houden. De VS, ISR, SA en de EU met daarbij behorende Engeland zijn het as van alle kwaad.

   34 likes
   • @weg met ons , Jij ook leuk geprobeerd. Iedereen moet zelf weten wat zij willen of geloven! Dat heet vrijheid van meningsuiting. Wees daar nou maar zuinig op. Je kortzichtigheid stelt me teleur. Follow the money en de draadjes verder naar boven. Welkom in Zwitserland!!

    @Aart Zag ik jou niet op zon busje feest vieren in New York? Ergens in 2001?

    4 likes
    • lees de koran en dan wil ik nog eens praten of je dit een geloof vind. Hoofdstuk vier de an nisa bv daar staat op nummer 34 dat mannen hun ongehoorzame vrouwen horen te meppen. Verders staat erin dat ze geen vrienden mogen zijn met ongelovige en dat ze die horen te doden. Allemaal in 1 hoofdstuk de an nisa.

     5 likes
     • Heb jij nog nooit gehoord van de Talmud? Altijd maar het afgeven op de Moslim en waar het echt om gaat uit het oog verliezen. Voor de Zionistische Maffia, is iedereen die geen Jood is, niet een een mens. Even een paar voorbeelden: Baba Mezie 114a-114b: Alleen Joden zijn mensen (“Alleen jullie zijn mensen genoemd”). Zie ook Kerlthoth 6b ondr sub-kop (“Oll of anointing”) en Barakath 56a, waarin Gentile (niet-Joden) vrouwen dieren worden genoemd (“vrouwtjes-ezels”) en: The non-Jews have been created to serve the Jews as slaves” Midrasch Talpioth 225. Nog een om een andere mythe te ontkrachten: Baba Kamma 113a: Joden mogen leugens (“listen”) gebruiken om een Gentile te misleiden.
      Probeer de betekenis van deze uitspraken te doorgronden en wat ze nu dus uitrichten.

      3 likes
     • Beste ster, dit is al menig keer uitgelegd maar voor jou speciaal nog een keer maar weer:

      Zoals we om ons heen kunnen zien nemen de moslims dergelijke zinnen, net als christenen met de bijbel, met een flinke korrel zout.
      Dit is er duidelijk door nazi’s tusen gefrommeld, is ook een manier om volkeren en religies tegen elkaar op te zetten, alle beetjes helpen nietwaar?
      Maar wordt als je om je heen kijkt, niet erg opgevolgd.
      Dit in tegenstelling met vrijmetselaars.
      Alles wat hun grootmeester zegt en doet, slikken ze als zoete koek.

      1 likes
     • Nee, gelukkig staat de bijbel, en vooral het oude testament niet vol met dergelijke onzin. Volgens de Bijbel mag je je vrouw als bezit behandelen, gelijk vee, je mag de verkopen, ze dient een hoofddoek te dragen en zelfs je dochters mag je gewoon verkopen als dienstmaagd, niet zo verschillend dus hé…?

      1 likes
    • Wat hij of zij WILT geloven

     0 likes
  • Aart,

   Wat een slechte stelling. Weet je bijvoorbeeld wel hoe Amerika in Vietnam huisgehouden heeft? Daar werd menig boerendorp weggevaagd met Dupont napalm inclusief vrouwen en kinderen.

   18 likes
 2. Geweld heeft nog nooit gewerkt!! Lokt alleen maar nog meer geweld uit. Ik hoop dat de Russen wederom het hoofd koel zullen houden. De wereld in een oorlog storten brengt ons alleen maar dieper in ellende. Dom dom dom!!!!

  30 likes
  • Dave,

   Geweld heeft inderdaad nog nooit gewerkt. Er komt ook een tijd dat dit allemaal voorbij zal zijn. Het zal een tijd zijn dat reclames in huidige vorm niet meer zullen bestaan omdat ze misleidend zijn. Net zo misleidend als keurmerken op verpakkingen dat zijn. Het mag dan voor het moment een optie zijn waarover ooit is beslist maar uiteindelijk schiet de mens er niks mee op.

   Het is allemaal uit bedacht voor het verdienmodel inclusief de mainstream media. Er is zoveel uitgedacht en bewust in hokjes geplaatst dat er een schijnwereld is ontstaan die door de gevestigde orde als standaard word beschouwt. Maar al komt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.

   Koop bijvoorbeeld maar eens een stuk vlees bij een slager die weet waar het vandaan komt. Hoe het dier geleefd heeft en wat het altijd heeft gegeten. En je zult zien dat dit vlees lekkerder smaakt dan het vlees uit een supermarkt als voorbeeld.

   Door eigen ervaring heb ik destijds meegedaan aan een internationale discussiegroep over astrale projectie wat volgens Google tot de groep paranormaal behoord? Echter is dit niet waar. Alleen al om het feit dat we allemaal als een antenne fungeren, contact kunnen maken met andere dimensies als we dat zouden willen.

   Ik kan over dit onderwerp veel vertellen. Mede omdat het niet paranormaal is en zeker niet uniek. Mocht iemand hier ervaring mee hebben dan was het dus gratis. Want voor het verdienmodel hebben we een hoop bull shit programma’s als Astro TV uitgevonden waar mafkezen zitten die er voor worden betaald om kwetsbare mensen in te schatten, en om er vervolgens een gezapig verhaal aan vast te knopen.

   Zo moest ik erg lachen om een inbeller bij Astro TV en vertelde dat hij geregeld zwetend wakker werd. Hij vertelde dat hij razendsnel naar beneden viel en toen hij bijna te pletter sloeg op de grond werd hij wakker. Een medewerker van Astro TV merkte op dat hij zich veel zorgen maakte en dat hij bovendien last had van faalangst. Ja, krijg het maar eens te horen.

   Jammer dat ik de man zelf niet kon helpen want wat hij heeft meegemaakt heeft alles te maken met het astrale lichaam die terugkeert in zijn lichaam, en dat gaat inderdaad snel. Een dergelijke gebeurtenis gebeurd ook meestal op het einde van een droom, of mensen zijn zo geschrokken van hun val ervaringen, dat ze eenmaal wakker de droom niet meer kunnen herinneren, of alleen nog maar vage momenten er van herinneren als ze er nadien over na gaan denken, over wat er is gebeurd.

   Als je een dergelijke droom bewust kan meemaken en sturen, en je zelf ziet terugkeren in je lichaam, is er sprake van astrale projectie, maar heeft niks te maken met faalangst. Binnen de astrale wereld is dit fenomeen welbekend en word gezien als een standaardprocedure. Het is niet meer dan dat het astrale lichaam terugkeert in zijn schulp, je lichaam.

   Enfin, ik dwaal alweer te ver af. Kennelijk heeft de misleiding in zoverre toegeslagen dat ik weer iets moest melden waarvan ik denk dat het nodig is. Of voor zover Londen er nog steeds niet over uit is door wie Skripal vergiftigd is? maar al wel meedoet om Rusland te beschuldigen en Syrië te bombarderen. Het werkt in ieder geval tegen al mijn principes in. Mogelijk zijn hier een aantal geheime netwerken bij betrokken die zo laf als de pest zijn.

   Ik zou daarop alleen maar willen zeggen wees sterk. En laat je niks wijs maken wat niet verifieerbaar is.

   14 likes
 3. ik zag may vanmorgen op het journaal en je kon zien dat ze iets was op aan het lezen was haar ogen keken namelijk niet recht in de camera maar ja is ook moeilijk als je keihard staat te liegen.
  ik wordt kotsmisselijk van deze figuren.

  24 likes
 4. ik zag vanavond de correspondenten van het westen de leugens druipen ervan af.
  het is onbegrijpelijk dat er geen geluiden van de gewone burger komen en voor eens en altijd hier een eind aanmaken.
  ik heb even naar het nos journaal gekeken om te horen of er een ander geluid uit hun komt neeeee dus.
  kijken doe ik dus niet meer althans naar npo met hun leugens eigenlijk moet iedereen dit doen en dat ze merken dat er bijna geen kijk cijfers meer zijn.
  wedden dat ze zich achter de oren krabben en denken hoe kan dit nou.

  8 likes
  • inderdaad salvar,het is een grote propaganda bij de npo, (nos) dat daar miljoenen aan belastinggeld heen gaat is echt onbegrijpenlijk.
   overgens ik kijk al een paar jaar niet meer naar de nos.

   7 likes
 5. Ha ha, en dan kom je dit filmpje tegen waar een voormalige commandant van de Britse strijdkracht te veel van het goede zegt die linea recta ingaat tegen een scenario die ze gedacht hadden te horen, en dan gebeurt er dit;

  https://twitter.com/twitter/statuses/985146871298625536

  15 likes
 6. Ja die kwam ik ook tegen,”” dat hele internet is een vloek en een zegen, je moet heel snel zelf alles zien en overwegen en de logica ervan inzien…..pffffffff oh ja volgens de Russen is May een drankorgel ……tja…….. laten we proberen het allemaal een beetje te relativeren anders is het leven niet leefbaar meer……. En al die mensen geloven ook nog dat God hun bijstaat……… Niks God, zeg ik dan…..eigen verantwoording ……. Het zou zo anders kunnen zijn op de nog steeds mooiste planeet Aarde……..

  9 likes
 7. De msm leven van verwarring, zie o.a. bladen als Elzevier.
  Wie doet nog moeite om er iets zinnigs van te maken wat ze er allemaal aan onzin en leugens uitbraken om de verwarring maar compleet te maken.
  De quasi serieuze reacties op dergelijke leugenberichten zijn lachwekkend en zielig tegelijk.

  9 likes
 8. De fransen gaan achteraf een enquete hierover doen. Ff serieus! Ik wil uit europa nou.

  3 likes
 9. @ salvar
  Ik zei tegen een kennis, kijk alle journalisten en nieuwslezers, etc! -momenteel- in het zwart gekleed .
  Weten wat ze doen!!
  ff nadenken!!

  namaste

  2 likes
 10. De beelden mn kinderen werden gewassen en sommige slaperig of anderen zaten erbij te lachen?????

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

protesten

Zo ziet indoctrinatie op de basisschool eruit. Zoek de propaganda

Op social media gaat momenteel een foto ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...