Homepagina » Buitenland » Londen betrokken bij nep-gifgasaanval in Douma. Raad eens welke ‘hulporganisatie’ een provocatie moest organiseren
Londen betrokken bij nep-gifgasaanval in Douma. Raad eens welke 'hulporganisatie' een provocatie moest organiseren

Londen betrokken bij nep-gifgasaanval in Douma. Raad eens welke ‘hulporganisatie’ een provocatie moest organiseren

Londen is betrokken geweest bij het in scène zetten van een aanval met gifgas afgelopen weekend in de Syrische stad Douma. Dat zegt het Kremlin.

Het Russische ministerie van Defensie zegt bewijs te hebben dat de Britten direct betrokken waren bij het organiseren van een provocatie waarbij werd gedaan alsof er gifgas was gebruikt.

Een woordvoerder van het ministerie, generaal Igor Konasjenkov, zei dat de Britse regering de organisatie ter plaatse tussen 3 en 6 april heeft gemaand op te schieten met haar ‘gifgasaanval’.

Kinderen

Het ging volgens de Russische generaal om leden van de hulporganisatie Witte Helmen, die tegen het regime van de Syrische president Assad strijden.

Het was ook deze groep die als eerste foto’s en andere beelden verspreidde van onder andere kinderen.

Ze zouden worden behandeld aan de gevolgen van een gifgasaanval, maar dat was slechts propaganda.

Nep

Het is oppassen geblazen met propaganda. Op internet doken beelden op van Syrische kinderen uit Oost-Ghouta die door Witte Helmen en andere jihadisten zouden worden gedwongen om symptomen van een chemische aanval na te bootsen.

De beelden werden veelvuldig gedeeld, maar blijken nep te zijn. In de video, die meer dan vier jaar oud is, doen de kinderen mee aan een toneelstuk over chemische wapens.

De oorspronkelijke beelden zijn op 19 september 2013 op YouTube geplaatst.


Foto: MB298 Wikimedia Commons

[Telegraaf, RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dave
Dave
3 jaren geleden

Geweld heeft nog nooit gewerkt!! Lokt alleen maar nog meer geweld uit. Ik hoop dat de Russen wederom het hoofd koel zullen houden. De wereld in een oorlog storten brengt ons alleen maar dieper in ellende. Dom dom dom!!!!

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Ha ha, en dan kom je dit filmpje tegen waar een voormalige commandant van de Britse strijdkracht te veel van het goede zegt die linea recta ingaat tegen een scenario die ze gedacht hadden te horen, en dan gebeurt er dit;

https://twitter.com/twitter/statuses/985146871298625536

salvar
salvar
3 jaren geleden

ik zag may vanmorgen op het journaal en je kon zien dat ze iets was op aan het lezen was haar ogen keken namelijk niet recht in de camera maar ja is ook moeilijk als je keihard staat te liegen.
ik wordt kotsmisselijk van deze figuren.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Ja die kwam ik ook tegen,”” dat hele internet is een vloek en een zegen, je moet heel snel zelf alles zien en overwegen en de logica ervan inzien…..pffffffff oh ja volgens de Russen is May een drankorgel ……tja…….. laten we proberen het allemaal een beetje te relativeren anders is het leven niet leefbaar meer……. En al die mensen geloven ook nog dat God hun bijstaat……… Niks God, zeg ik dan…..eigen verantwoording ……. Het zou zo anders kunnen zijn op de nog steeds mooiste planeet Aarde……..

x

Check Also

protest

Enorme protesten voor medische vrijheid in Londen, Parijs en Berlijn: ‘Ze blijven maar doorgaan en doorgaan’

In Berlijn was zaterdag een enorme menigte ...

cahill

Heksenjacht op vrijheidsstrijders: arrestatiebevel tegen prof. Dolores Cahill

In mei waarschuwde de Ierse professor Dolores ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x