Homepagina » Gezondheid » Deze populaire olie om in te bakken leidt tot geheugenverlies. Wat is een goed alternatief?
Deze populaire olie om in te bakken leidt tot geheugenverlies. Wat is een goed alternatief?

Deze populaire olie om in te bakken leidt tot geheugenverlies. Wat is een goed alternatief?

Denk je dat de olie die je in de keuken gebruikt veilig en gezond is? Makers van koolzaadolie claimen dat het de gezondste olie is die er is. Maar is dat wel zo?

Koolzaadolie wordt vaak genoemd als gezond alternatief voor olijf- en kokosolie. De Canola Council of Canada beweert dat het ‘de gezondste olie is voor in de keuken’.

De campagne lijkt te werken. In de VS is de consumptie van koolzaadolie sinds 2000 bijna verdrievoudigd.

In verwarring te brengen

Koolzaadolie is eigenlijk niets anders dan raapolie, aangezien het grootste deel van de koolzaadolie afkomstig is van een genetisch gemodificeerde variant van raapzaad.

Dit is onderdeel van een zeer slinkse marketingcampagne om het publiek in verwarring te brengen. In Nederland is raap-/koolzaadolie de op één na populairste plantaardige olie.

Eind vorig jaar onderzochten wetenschappers van de Temple University in Philadelphia het effect van koolzaadolie op muizen.

Geheugen aangetast

De olie bleek een negatieve impact te hebben op het lichaam en het brein van de dieren.

Muizen die continu werden blootgesteld aan koolzaadolie kwamen aan en daarnaast werd hun geheugen aangetast. Ze waren minder goed in staat problemen op te lossen.

Positieve invloed

De onderzoekers benadrukten dat ze de heilzame effecten van koolzaaldolie niet onderstrepen.

In juni vorig jaar deed de Temple University een soortgelijk onderzoek. Dit maal kregen muizen zes maanden lang olijfolie. Die olie had juist een positieve invloed op de hersenen.

[GreenMedInfo]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
  • Ramon schreef:

    Alles wat genetich gemanipileerd is slecht voor de mens en als er straks geen bijen meer zijn dan kunnen we alleen nog die genetich gemanipileerde troep nog eten en dat is presies wat de cabal wil .

    22 likes
  • Peter schreef:

    Zou dat de verklaring zijn waarom veel Amerikanen zo dom zijn geweest om op die narcistische proleet van een Trump te stemmen?

    4 likes
  • Richard schreef:

    Belangrijk bij olijfolie is de temperatuur. het mag niet roken. De temperatuur ligt afhankelijk van extra virgin tot light, tussen de 160 en 245 graden Celsius. Olijfolie is sowieso ongeschikt om in te frituren.

    7 likes
  • Richard schreef:

    Vlees bak je lekker in reuzel.

    5 likes
  • maud schreef:

    Vraag aan je Biologische slager gras gevoerde runder vet bak het zelf uit krijg je kaantjes en gezond vet ossewit die hoge temperaturen aan kunnen en veel lekkerder frieten.

    3 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Combi van boter, olijfolie en kokos vet ! Niet te heet en niet te veel ! Lekkaah !

    3 likes
  • Bullandcrap schreef:

    Troep net zoals margarine

    2 likes
  • HPS schreef:

    Dus met raapzaadolie zijn de rapen gaar?

    0 likes
  • x

    Check Also

    geheugen

    Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

    Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

    Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

    Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

    De Turkse automonteur Murat Agbas (21) heeft ...

    >