Gezondheid

Deze populaire olie om in te bakken leidt tot geheugenverlies. Wat is een goed alternatief?

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Denk je dat de olie die je in de keuken gebruikt veilig en gezond is? Makers van koolzaadolie claimen dat het de gezondste olie is die er is. Maar is dat wel zo?

Koolzaadolie wordt vaak genoemd als gezond alternatief voor olijf- en kokosolie. De Canola Council of Canada beweert dat het ‘de gezondste olie is voor in de keuken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De campagne lijkt te werken. In de VS is de consumptie van koolzaadolie sinds 2000 bijna verdrievoudigd.

In verwarring te brengen

Koolzaadolie is eigenlijk niets anders dan raapolie, aangezien het grootste deel van de koolzaadolie afkomstig is van een genetisch gemodificeerde variant van raapzaad.

Dit is onderdeel van een zeer slinkse marketingcampagne om het publiek in verwarring te brengen. In Nederland is raap-/koolzaadolie de op één na populairste plantaardige olie.

Eind vorig jaar onderzochten wetenschappers van de Temple University in Philadelphia het effect van koolzaadolie op muizen.

Geheugen aangetast

De olie bleek een negatieve impact te hebben op het lichaam en het brein van de dieren.

Muizen die continu werden blootgesteld aan koolzaadolie kwamen aan en daarnaast werd hun geheugen aangetast. Ze waren minder goed in staat problemen op te lossen.

Positieve invloed

De onderzoekers benadrukten dat ze de heilzame effecten van koolzaaldolie niet onderstrepen.

In juni vorig jaar deed de Temple University een soortgelijk onderzoek. Dit maal kregen muizen zes maanden lang olijfolie. Die olie had juist een positieve invloed op de hersenen.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ramon
Ramon
5 jaren geleden

Alles wat genetich gemanipileerd is slecht voor de mens en als er straks geen bijen meer zijn dan kunnen we alleen nog die genetich gemanipileerde troep nog eten en dat is presies wat de cabal wil .

Peter
Peter
5 jaren geleden

Zou dat de verklaring zijn waarom veel Amerikanen zo dom zijn geweest om op die narcistische proleet van een Trump te stemmen?

Richard
Richard
5 jaren geleden

Belangrijk bij olijfolie is de temperatuur. het mag niet roken. De temperatuur ligt afhankelijk van extra virgin tot light, tussen de 160 en 245 graden Celsius. Olijfolie is sowieso ongeschikt om in te frituren.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Vlees bak je lekker in reuzel.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x