Homepagina » Buitenland » Grote twijfels over ‘zoveelste dood’ van IS-leider al-Baghdadi. Ook al een zeemansgraf? En is deze foto in scène gezet?
Grote twijfels over 'zoveelste dood' van IS-leider al-Baghdadi. Ook al een zeemansgraf? En is deze foto in scène gezet?
Foto: Trump maakt details bekend over de Amerikaanse operatie tegen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Wikimedia Commons CC0

Grote twijfels over ‘zoveelste dood’ van IS-leider al-Baghdadi. Ook al een zeemansgraf? En is deze foto in scène gezet?

Erg creatief zijn de Amerikanen niet. De Verenigde Staten hebben IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi een zeemansgraf gegeven, zo maakte de Amerikaanse generaal Mark Milley maandag bekend.

“Het wegwerken van zijn stoffelijke resten is afgerond,” aldus de hoogste Amerikaanse militair tijdens een persconferentie.

Al-Baghdadi blies zichzelf zondag op voordat Amerikaanse speciale eenheden hem konden pakken in Syrië, aldus het Witte Huis.

Veel twijfels

Beelden of foto’s van de actie worden niet vrijgegeven, zei Milley.

Eerder werden de stoffelijke overschotten van Osama bin Laden van de hand gedaan door hem een zeemansgraf te geven.

Ook daar kregen we uiteraard geen beelden van te zien. Zal wel weer iets te maken hebben met de nationale veiligheid.

Ondertussen zijn er veel twijfels over de Amerikaanse actie die zou hebben geleid tot de dood van de IS-leider.

90 minuten

De foto die in de Situation Room in het Witte Huis zou zijn gemaakt op het moment dat het net zich rond al-Baghdadi sloot, is volgens een voormalige fotograaf van het Witte Huis mogelijk in scène gezet.

Pete Souza tweette dat het tijdstip waarop de foto is gemaakt niet overeenkomt met het tijdstip van de aanval.

Hij merkte op dat de foto was gemaakt op zaterdag om 17.05 uur, ruim 90 minuten nadat de operatie zou zijn uitgevoerd.

Er zijn ook kranten die schrijven dat de Amerikaanse president aan het golfen was op het moment van de aanval en op een later moment terugkeerde naar het Witte Huis.

Film

Volgens Souza is het ook mogelijk dat de operatie om 17.05 uur nog bezig was. Dat moet worden uitgezocht, zei hij.

Trump zei tegen journalisten dat hij de operatie samen met vicepresident Mike Pence, minister van Defensie Mark Esper en een paar anderen had gevolgd.

Hij zei dat ‘het net een film was’.

Zoveelste dood

Rusland heeft erg sceptisch gereageerd. Het Russische ministerie van Defensie zegt geen betrouwbare informatie te hebben over de ‘zoveelste dood’ van de IS-leider.

Een woordvoerder van het ministerie sprak van ‘totaal tegenstrijdige details’.

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • IIS schreef:

  Trump maakt een middelvinger naar de democraten, die ook hun toneelstuk hebben opgevoerd met de zogenaamde dood van éne Bin Laden en zijn zeemansgraf. Trump moet gedacht hebben wat de democraten kunnen kan ik ook.

  11 likes
  • Marcus schreef:

   Ik denk eerder dat het plan van een level hoger komt; De (zelfde) deep state, als die Osama Bin Laden z’n ‘zeemansgraf’ gaf. Democraten of republikeinen; dat zijn gewoon de uitvoerders, de spreekbuis, het ‘gezicht’ van van die deep state.

   5 likes
 • Jeff schreef:

  Tja, er is meer bewijs dat de Romeinen hier zijn geweest, dan dat US of A iemand omgelegd heeft, al dan niet zelf. Maar het overgrote deel van de wereld neemt het voor zoete koek. En Putin is inmiddels al zo gebashed, en Kim Young Un is al zo uitvergroot …. en gemillimeterd dat … dat .. dat we de kranten wel MOETEN geloven. Hahahaha … lachen dit zeg! Oh.. en btw; de opvolger is ook al dood, inclusief zeemansgraf. Goed bezig daar … even Apeldoorn bellen!

  10 likes
  • Mikkie schreef:

   Lees dat een(nederlands )getrainde hond hem te grazen had genomen…
   Als ik die vent was, had ik die hond toch vóór mijn kinderen afgemaakt…
   Het klinkt allemaal weer super onlogisch…

   1 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  Als hij zichzelf echt had opgeblazen, dan zal zijn lichaam toch wel in heel veel stukjes zijn verdeeld?
  Hebben ze zijn stukjes lichaamsdelen dan bij elkaar gezocht en daarna een zeemansgraf gegeven?

  Hahahaha, wat een grap.
  Waarom zou je het lichaam een zeemansgraf geven als hij op het land gestorven is?
  Als je het lichaam verbrandt, dan kan niemand nooit meer wat van zijn lichaam vinden.
  Dat is de meest logische manier om van hem af te zijn, want dan heeft hij geen graf [geen plaats om hem te herdenken of te vereren].

  5 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De RT Deutsch wist te melden dat de Russen radarbeelden hebben vrijgegeven waarop geen enkele activiteit van de 7 helikopters op de aangegeven tijd is geweest.
  Ergens heb ik ook gelezen dat Baghadi met vrouw(?) en 3 kinderen een doodlopende tunnel is ingelopen en zich daar heeft opgeblazen. De tunnel zou daardoor zijn ingestort. Ik heb nog geen berichten of beelden gezien van gravende militairen.

  5 likes
 • Eelke Piers schreef:

  https://deutsch.rt.com/kurzclips/94080-syrien-erdboden-gleichgemacht-drohne-filmt-baghdadis-haus/

  Als je de foto ziet hoe het huis en omgeving platgebombardeerd is en Bagdhadi met kinderen een doodlopende tunnel is ingelopen en zich daar heeft opgeblazen en dat men de brokstukken van Bagdhadi heeft uitgegraven voor een DNA test komt mij niet logisch over.
  Eerder heb ik ook gelezen, en ik dacht dat dat ook op RT Deutsch was, dat Rusland de radarbeelden heeft vrijgegeven en dat er op en rond die tijd en plaats geen activiteiten van 7 helikopters te vinden waren of de helikopters moesten onzichtbaar zijn

  4 likes
 • Elise schreef:

  Ik heb het nieuws ook allemaal gelezen en ik had meteen zoiets van: wat is dit? Een soap?
  Beetje verder nagedacht, waarom die herdershond zo in de belangstelling staat. Lijkt mij, dat je deze als symbool moet lezen. Het is cryptisch nieuws.(zoals mythologie gelezen moet worden) Wel lastig dat de herdershond meerdere betekenissen heeft en bij verschillende culturen iets betekende. Doet me ook denken aan, toen Putin ons een herdershond cadeau gaf. De vraag is dus: wat wordt hier nu echt verteld?

  4 likes
 • Mrs. No-one schreef:

  Dit zijn dus allemaal leugens en van oa. en dus vooral van de VS, zijn ze wel zelf nog het meest slachtoffer van hun eigen bedrog-gevangenis-matrix, deze oa. VS aangestuurd zijn door cabal/llluminati -agenten en -puppies.

  3 likes
 • Jeff schreef:

  Oom Donald kon natuurlijk wel een succesje gebruiken … maar voor hetzelfde geldt is hij er weer ingeluisd.

  2 likes
 • Klaas Vaak schreef:

  De man is niet dood. De Amerikanen hebben steeds maar weer helikopters gezonden om kopstukken van ISIS, die aan de verliezende hand waren, van het slagveld te halen.
  De jacht op die al Baghdadi is daarmee in tegenspraak. Er wordt ons weer zand in de ogen gestrooid.
  Trump is een zionist. Wellicht is hij zelfs een Jood, maar dat is niet meer dan een vage theorie. Omdat ik het erbij zeg, is het dus geen samenzweringstheorie, maar ik mag het best wel in het achterhoofd houden. Daar gaat minister takkenwijf niet over. “gren” in Ollongren betekent zoiets als tak. Onze overheersers willen echter niets in onze achterhoofden zien. Je mag alleen hun halve waarheden voor zoete koek slikken. Daarom drammen ze ook voortdurend over nepnieuws. De meeste zionisten zijn niet Joods.
  Mijn opmerking kan dus nooit anti-semitisch zijn behalve voor degenen die alles anti-semitisch willen framen. Bovendien zijn de meeste Joden onder de zionisten geen semieten maar asjkenazische Joden en daarvan hebben de meesten als stamland Khazaria en dat lag ten oosten van Oekraine. In de Romeinse tijd rond het jaar 100 waren er ook al Joden in het Rijnland. Die zijn dan wel asjkenazisch maar weer niet khazaars.
  Palestijnen zeggen dat de Joden na de val van Jeruzalem zwart vertrokken en wit terugkwamen in de jaren twintig van de vorige eeuw.
  Zijn de Palestijnen dan ineens ook racisten en anti-semieten? Zo ja, dan gaan de grote media zichzelf tegenspreken.

  2 likes
 • Klaas Vaak schreef:

  Trouwens lekker stelletje daar in Washington. Eerst lacht de heks Clinton om de dood van Khadaffi. Maar nu is zij zelf veni vidi vici. Volkomen respectloos. Wat een plebejers. En nu loopt Trump op te scheppen en te fantaseren over de angst en lafheid van al Baghdadi. Lood om oud ijzer in Washington. De hysterische anti-Trumpers zijn volkomen blind voor de criminele mentaliteit van de psychopathische Clintons en Obama. De Amerikanen kiezen niet zelf hun presidenten. Het gaat net als in de Sovjet-Unie. Achter de schermen zitten marionettenspelers die aan oorlogen veel geld willen verdienen.
  Aan de andere kant is dat gezever bij Pauw en DWDD ook weer misselijk makend. Men hoeft de doden niet omlaag te halen, maar ze ook niet op te hemelen, of te doen alsof het om gewone mensen zoals voetballers gaat, terwijl we juist te maken hebben met wrede oorlogsmisdadigers.

  2 likes
 • Elise schreef:

  Het is een Mechelse herder. Belgisch dus. De EU heeft meegeholpen?

  1 likes
 • Freba schreef:

  Vond/vind Baghdadi erg veel gelijkenis hebben met de acteur Sean Connery. Niets is wat het lijkt. Het kan niet anders; of we leven in een Gekkenhuis of in de Matrix.

  1 likes
 • x

  Check Also

  burgerjournalist

  Burgerjournalist filmt lachende verpleegsters: ‘Dit ziekenhuis is leeg’

  Het coronavirus heeft zich over de hele ...

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  >