Universum

Beste bewijs van buitenaards leven tot nu toe gevonden op Saturnusmaan. Wetenschappers staan versteld

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Saturnusmaan Enceladus blijkt grote organische moleculen uit te stoten. Die zijn ontstaan bij reacties tussen de rotsachtige kern van de maan en het warme water van de ondergrondse oceaan.

Wetenschappers spreken van het beste bewijs van buitenaards leven tot nu toe. Hun onderzoek is gepubliceerd in vakblad Nature.

Eerder waren in het materiaal dat Enceladus uitstoot enkel eenvoudige organische moleculen waargenomen, waaronder methaan.

Diep onder de indruk

De moleculen die nu zijn gevonden, zijn ruim 10 keer zo zwaar dan methaan. Barsten in het ijs op Enceladus bleken verrassend grote hoeveelheden koolstof te bevatten.

De onderzoekers zijn diep onder de indruk van de ontdekking.

In combinatie met de aanwezigheid van vloeibaar water is hiermee aan de basisbehoeften van organismen voldaan.

Enige bekende plek

Ruimtewetenschapper Christopher Glein zei dat Enceladus naast de aarde de enige bekende plek is waar alle basisbenodigdheden zijn voor leven zoals wij dat kennen.

“We staan opnieuw versteld van Enceladus,” zei hij tegen de Britse krant Independent.

Bewoonbaar gebied

Er is een bewoonbaar gebied op de Saturnusmaan en we kunnen gaan kijken of daar al dan niet leven aanwezig is, liet hoofdonderzoeker Frank Postberg van de Universiteit van Heidelberg weten.

De gegevens zijn tussen 2004 en 2017 verzameld door ruimtesonde Cassini. De sonde is in 1997 gelanceerd om Saturnus en alle manen van de planeet in kaart te brengen.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
4 jaren geleden

Natuurlijk is er buitenaards leven! en ik denk dat sommige regeringen dit allang weten.
Hoe kan je nu alleen zijn in een universum vol sterren en planeten met de zelfde condities als de aarde.
Maar denk je eens in wat voor een massa hysterie dit zou geven als het bekend wordt gemaakt.
Het wordt onderhand wel tijd dat ze het doen, want de meeste mensen zitten er op te wachten!!!!!!!!

Ronald
Ronald
4 jaren geleden

Er is een bewoonbaar gebied op Saturnusmaan Enceladus, maar ik denk niet dat de primitieve oorlogszuchtige en agressieve alles vernietigende mensheid, daar zal worden toegelaten.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

De kans dat er leven is ontdekt is vrijwel nul komma nul. De aanwezigheid van enkele eenvoudige organische moleculen is zeker geen bewijs van leven.
De aantrekkingskracht van de Enceladus is zo laag dat leven vrijwel onmogelijk is en ook een temperatuur van het absolute nulpunt maakt leven zeker niet eenvoudiger. Dat Saturnus het maantje wringt zodat de temperatuur in het binnenste mogelijk tot boven het vriespunt opvoert wil niet zeggen dat er leven is. Met het methaan is het weer een ander verhaal. Dit kan ook miljoenen jaren geleden onder betere omstandigheden ontstaan zijn

Jay
Jay
4 jaren geleden

Massahysterie is wellicht wat overdreven, maar nog al wat (geloofs)religies worden dan wel zo ongeveer volledig onderuit gehaald… (en ik weet het niet zeker, maar volgens mij zijn er uit naam van zo’n geloof nogal wat mensen gedood de afgelopen 1000-en jaren)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x