Homepagina » Buitenland » President Jimmy Carter: “Amerika is geen democratie, maar een oligarchie waarin de elite de macht heeft”
President Jimmy Carter: "Amerika is geen democratie meer, maar een oligarchie waarin de elite de macht heeft"

President Jimmy Carter: “Amerika is geen democratie, maar een oligarchie waarin de elite de macht heeft”

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter zei dinsdag in de radioshow The Thom Hartmann Porgram dat de Verenigde Staten niet langer een democratie zijn vanwege ‘onbeperkte politieke omkoperij’. Hij zei dat het politieke systeem in dienst is van de grote sponsoren.

In 2010 maakte het Amerikaanse Hooggerechtshof een einde aan de beperkingen op de hoeveelheid geld die bedrijven en vakbonden mogen investeren in verkiezingscampagnes. Daardoor is de VS volgens Carter veranderd in een ‘oligarchie’, waarin de rijke elite de macht heeft.

“De VS is nu een oligarchie, waarin onbeperkte politieke omkoperij bepaalt wie presidentskandidaat of president wordt,” zei Carter. Hij zei dat de macht van het geld zich niet alleen beperkt tot het presidentschap, maar ook van toepassing is op gouverneurs, senatoren en congresleden.

“De Democraten en Republikeinen zien deze onbeperkte hoeveelheid geld vooral als groot voordeel voor zichzelf,” zei Carter. Hij zei in maart 2012 dat het oordeel van het Hooggerechtshof in 2010 ‘het domste besluit was dat het Hof ooit heeft genomen’. In september dat jaar zei hij dat ‘Amerika één van de slechtste verkiezingsprocessen ter wereld heeft’. Ben je het eens met oud-president Carter? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[The Intercept]


Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. “… dat de VS niet langer een democratie zijn.”..?? Niet langer?? Demockery, noemde David Icke het terecht en het is nooit iets anders geweest, daar niet, hier niet.

  En wat loopt Carter hier open deuren in te trappen van kamers waar hij zelf jarenlang in verbleef. Hij beklaagt zich over hetzelfde grote geld dat hem destijds zelf in die theaterhoofdrol tilde. Hij weet hoe dit werkt, dus wat een vreemde spin-actie om nu opeens bezorgdheid te veinzen.

  31 likes
 2. Dat weten we, maar we kunnen er niets aan doen.
  Tenzij de mensen bereidt zijn om de strijd met de elite aan te gaan.

  34 likes
 3. In de chemie les, leerde ik, dat olie altijd komt boven drijven.

  14 likes
 4. Hij weet hoe dit werkt. Hij werd ook in die theater rol gehesen en was ook een puppet voor de cabal die hem aan touwtjes bespeelden. Verplicht zaken doen met de duivel en zijn geweten moest opzij. Het kan wel schuldgevoel zijn. Wat hij hier doet is bevestigen wat wij al allang wisten. Dit toegeven is einde cabal.

  18 likes
 5. Die is nu een jaartje of negentig. Wil zeker nog iets positiefs zeggen voor ie de pijp uitgaat.

  6 likes
  • Haha,…..en dan denken wij in complotten, wel helder dat die complotten steeds vaker uitkomen hetzij jaren later maar ze komen uit,…en zo gaat er nog veel meer complotten uitkomen voor onze neus, niet jaren later dit keer, maar in sneltrein tempo!!

   10 likes
 6. Ik vertrouw bij voorbaat geen ex-president. Als ik zo de uitspraken lees van mr. Carter denk ik dat de nieuwe wereldorde geramd zit. Of zou mr. Carter uit het gezelschap gestapt zijn en het voor het volk gaan opnemen? En dan zou hij er mee weg KOmen? Ik kan dat niet geloven. Ik lees de boodschap: Sheeple (leuk woord wel, beeeh) onze plannen lukken altijd, leg je erbij neer.”

  8 likes
  • Of zoals die galactische federatie zo leuk kan “channelen”: They are going to be exposed”. Jaja, en toen kwam alles goed. Ik noem het verandering van tactiek!

   4 likes
 7. In Nederland is de democratie overduidelijk een dictatuur, ook wij worden geregeerd door de elite met hun aangewezen en extreem beloonde beschermheren.
  De slavernij is nooit weggeweest getuige de Turken Marokkanen etc en ook deze wilden het slavernij juk afwerpen vandaar de verplaatsing van werkzaamheden naar de grootste slavernij landen op aarde maar ook deze willen het juk afwerpen dus hebben we nu de Polen en Roemenen etc, maar ook deze willen dat juk afwerpen vandaar dat de werkmens nog langer door moet werken voor de meeste onder ons tot hun dood.
  De elite welke nu vrijwel alles wegbezuinigd hebben om zichzelf extreem te verrijken parasiteert alleen nog maar, dit kan je zien bijvoorbeeld aan de zorg faciliteiten wat oud of zwak is mag creperen de zorgverzekering is verplicht maar de zorg zelf is geëlimineerd wij dragen alleen nog bij voor de parasiet.

  Deze winter gaat het er om spannen op vele fronten wij zullen aan alles een gebrek krijgen en uiteindelijk zal het oorlog betekenen.

  7 likes
 8. Het is hier Belg/Nl toch niet anders ? Allemaal beschermd en beschermd postje in de EU van waaruit de burger kan leeggezogen worden

  3 likes
 9. Deze uitspraak had hij 50 jaar eerder moeten doen.

  3 likes
 10. alles is voor-r-aad;...

  Het is dat je nooit angst voor de elite heb. Het is voor hun waakhonden. Welke we herkennen aan hun agressieve kleding donker met gele streep Waaraan deze knechten allerlei superkrachten aan ontlenen.
  Zonder deze waak en vechthonden is een eliet een zielig persoon met een aandoening in het psychische vlak.
  Hun waak hond ben jij, elite zijn door jou ervaringen zeer goede manupulative trainers.
  Zij weten allang waar jij nog geen weet van heb.

  Beging bij je zelf als je iets wil veranderen.

  1 likes
 11. over een jaar of 30 mag obama hetzelde verhaal vertellen…ondertussen business as usual…de “cabal” meet zich met millenia, ze stonden aan de wieg en het graf van gehele civilisaties, iemand die denkt daar ook maar iets aan te kunnen doen of veranderen is bij voorbaat al verloren en is niet vatbaar voor diens eigen ironie….

  1 likes
 12. Lees jullie aub in over meneer Carter, deze president heeft heel veel goede dingen gedaan buiten zijn presidentschap. Hij is een echte werledverbeteraar en heeft zich daarvoor altijd ingezet.

  Lees je in iemand voordat je ze afkraakt, maakt jezelf zo dom namelijk.

  1 likes
 13. Ehhhh… de pot verwijt de ketel? Deze man heeft me daar toch een berg boter op zijn hoofd van heb ik jou daar, vandaar de acties van die ziedende Franse en Belgische boeren natuurlijk. Wauw….

  0 likes
 14. We moeten er rekening mee houden dat de Obama-administratie een reeks van desastreuze events ontketent die moet leiden tot een opschorting van de volgende presidentsverkiezingen. Obama blijft dan staatsleider onder marshall law of een staat van beleg.

  0 likes
 15. Een spijtoptant?
  Nee, echt niet!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

iraanse

Iraanse topgeneraal Soleimani gedood bij Amerikaanse aanval. Is dit de reden?

Bij een Amerikaanse luchtaanval op het vliegveld ...

nederland

Nederland wordt bestuurd door een regentenklasse. Kamerlid legt haarfijn uit hoe de democratie verkwanseld wordt

Professor Hans Daudt verklaarde op 4 mei ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.