Buitenland

President Jimmy Carter: “Amerika is geen democratie, maar een oligarchie waarin de elite de macht heeft”

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter zei dinsdag in de radioshow The Thom Hartmann Porgram dat de Verenigde Staten niet langer een democratie zijn vanwege ‘onbeperkte politieke omkoperij’. Hij zei dat het politieke systeem in dienst is van de grote sponsoren.

In 2010 maakte het Amerikaanse Hooggerechtshof een einde aan de beperkingen op de hoeveelheid geld die bedrijven en vakbonden mogen investeren in verkiezingscampagnes. Daardoor is de VS volgens Carter veranderd in een ‘oligarchie’, waarin de rijke elite de macht heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De VS is nu een oligarchie, waarin onbeperkte politieke omkoperij bepaalt wie presidentskandidaat of president wordt,” zei Carter. Hij zei dat de macht van het geld zich niet alleen beperkt tot het presidentschap, maar ook van toepassing is op gouverneurs, senatoren en congresleden.

“De Democraten en Republikeinen zien deze onbeperkte hoeveelheid geld vooral als groot voordeel voor zichzelf,” zei Carter. Hij zei in maart 2012 dat het oordeel van het Hooggerechtshof in 2010 ‘het domste besluit was dat het Hof ooit heeft genomen’. In september dat jaar zei hij dat ‘Amerika één van de slechtste verkiezingsprocessen ter wereld heeft’. Ben je het eens met oud-president Carter? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[The Intercept]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
8 jaren geleden

Dat weten we, maar we kunnen er niets aan doen.
Tenzij de mensen bereidt zijn om de strijd met de elite aan te gaan.

Marcel
Marcel
8 jaren geleden

“… dat de VS niet langer een democratie zijn.”..?? Niet langer?? Demockery, noemde David Icke het terecht en het is nooit iets anders geweest, daar niet, hier niet.

En wat loopt Carter hier open deuren in te trappen van kamers waar hij zelf jarenlang in verbleef. Hij beklaagt zich over hetzelfde grote geld dat hem destijds zelf in die theaterhoofdrol tilde. Hij weet hoe dit werkt, dus wat een vreemde spin-actie om nu opeens bezorgdheid te veinzen.

helder
helder
8 jaren geleden

Ik vertrouw bij voorbaat geen ex-president. Als ik zo de uitspraken lees van mr. Carter denk ik dat de nieuwe wereldorde geramd zit. Of zou mr. Carter uit het gezelschap gestapt zijn en het voor het volk gaan opnemen? En dan zou hij er mee weg KOmen? Ik kan dat niet geloven. Ik lees de boodschap: Sheeple (leuk woord wel, beeeh) onze plannen lukken altijd, leg je erbij neer.”

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

In de chemie les, leerde ik, dat olie altijd komt boven drijven.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x