Straling

Baanbrekende nieuwe studie bewijst dat mobiele telefoons kanker veroorzaken

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wetenschappers hadden gelijk: je kunt kanker krijgen van je mobieltje. Uit een nieuwe studie blijkt dat de straling van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid.

Hoofdonderzoeker Igor Yakymenko en zijn collega’s analyseerden honderden bestaande studies over de schadelijke invloed van straling op het DNA. Die schade kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder kanker, hoofdpijn, vermoeidheid, Alzheimer, Parkinson en zelfs huidproblemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Oppassen

Als je je mobieltje bijvoorbeeld vijf jaar lang 20 minuten per dag gebruikt heb je drie keer meer kans op een hersentumor. Gebruik je je mobiele telefoon vier jaar lang iedere dag een uur, dan heb je drie tot vijf keer meer kans op bepaalde tumoren, aldus Yakymenko.

Hoewel het risico op hersenkanker relatief laag is – in 2012 waren er in de Verenigde Staten 6,4 gevallen per 100.000 volwassenen – moeten we volgens Yakymenko oppassen omdat aandoeningen zich over een periode van 30 jaar kunnen ontwikkelen.

Handsfree

“We hebben gegevens verzameld over volwassenen die hun mobieltje 10 jaar gebruikten,” zei hij. “De situatie kan heel anders zijn voor kinderen die mobieltjes gebruiken omdat hun brein veel gevoeliger is voor schadelijke factoren.”

Om het risico te beperken doe je er verstandig aan je telefoon minder te gebruiken of voor handsfree te kiezen, aldus Yakymenko. De studie is verschenen in het tijdschrift Electromagnetic Biology and Medicine. Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het te delen op Facebook.

[New York Daily News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hawks
Hawks
8 jaren geleden

Helaas, eens te meer wordt de lading niet gedekt door de vlag. De titel is niet waar de inhoud over gaat.

Hoofdonderzoeker Igor Yakymenko analyseerden bestaande studies, en hebben zelf geen studie uitgevoerd. Als je dan op zoek gaat naar een veronderstelde hypothese…

… dan vind je die! Helaas weet ik de NL vertaling niet voor dit principe, maar het heet ‘citation bias’. Vooralsnog is het gebruik van mobieltjes geexplodeerd, maar niet het toenemen van hersenkanker.

only you
only you
8 jaren geleden

Reeds lang bekend, dat deze kinderen beschadigd, mn neurogliacellen

Johan
Johan
8 jaren geleden

Het draadloos mediaverkeer zal een nog grotere impact hebben op mensen dan we kunnen voorzien. De economische impact zal ontwrichtend zijn. Bijna niemand weet dat en de kans zit erin dat er veel te laat wordt ingegrepen.
Hoe dom kan de mens zijn.

InterContinentalMaster
InterContinentalMaster
8 jaren geleden

Als ik bel dan doe ik meestal via luid spreken stand. Er zijn zoveel dingetjes waar vooraf geen totaalonderzoek voor is gedaan. Achteraf zie je wat het kan veroorzaken, best jammer.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x