Natuur en Milieu

Het grote onbekende: Een reusachtige oceaan in het binnenste van de aarde

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We hebben allemaal op school geleerd dat de aarde bestaat uit de aardkorst, buitenmantel, binnenmantel, buitenkern en binnenkern. De meeste mensen accepteren dit als feit.

Het diepste gat ooit gemaakt door mensen is ongeveer 12 kilometer diep; terwijl de afstand tot de binnenkern ongeveer 6371 kilometer bedraagt. Mogelijk ziet onze aarde er van binnen heel anders uit dan we denken.

In 2014 liet professor Graham Pearson van de Universiteit van Alberta een goedkope diamant analyseren. De diamant was in 2008 gevonden door Braziliaanse mijnwerkers. In de diamant troffen de onderzoekers ringwoodiet aan, terwijl ze eigenlijk op zoek waren naar een ander mineraal.

Oceaan in de aarde

Het was de eerste keer dat het mineraal op aarde werd ontdekt. Eerder werd ringwoodiet wel al gevonden in meteorieten. Het mineraal bevatte water en was gevormd op 400 tot 900 kilometer diepte, de zogeheten overgangszone tussen de buitenmantel en de binnenmantel.

Dit suggereert dat er een oceaan in de aarde kan worden gevonden. En die oceaan ‘bevat mogelijk net zoveel water als alle oceanen op aarde bij elkaar’, zei Pearson in een nieuwsbericht.

Het is nog niet zeker dat de reusachtige oceaan daadwerkelijk bestaat, maar de vondst van ringwoodiet is een belangrijke aanwijzing dat het binnenste van de aarde voor een groot deel bestaat uit water, schrijft de krant Epoch Times.

Mysterie

Deze reusachtige oceaan zou een grote invloed uitoefenen op de platentektoniek, de vorming van vulkanen en de manier waarop rotsen onder de korst verschuiven – eigenlijk de hele geologie. De bevindingen werden gepubliceerd in Nature.

De ontdekking doet denken aan de sciencefictionklassieker Journey to the Center of the Earth van Jules Verne. In het boek ontdekt een dappere wetenschapper een ingang naar het binnenste van de aarde, waar hij een oceaan, land en intelligent leven ontdekt.

In de 19e eeuw geloofden veel mensen dat de aarde hol was. Ook vandaag de dag hangen sommigen deze theorie nog aan. Terwijl we de ruimte verkennen, leven we op een planeet die in veel opzichten nog een mysterie blijft.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Ik word gek van die constante pogingen overal op alternatieve media sites om de nieuwe ondekkingen en bizarre onthullingen steeds maar vanuit een Globalistisch perspectief te benaderen! Deze video geeft voor mij als enige een verklaring die aansluit bij wat er in artikel beschreven word: https://youtu.be/IMaZLtUZj3U

Jaytje
Jaytje
6 jaren geleden

Dit zal Flat Earth-aanhangers tegen het verkeerde been stoten 😉

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Er is een teleporter op aarde die de waarheid weet over het binnenste van de aarde; waarom wordt deze teleporter niet gehoord?

pieter
pieter
6 jaren geleden

Oke, een uitgebreide oceaan onder onze voeten. Maar waarom braken vulkanen dan geen kokend water uit? Of bevindt die oceaan zich dan onder de magmalaag?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

44
0
We lezen graag je reactie!x