Homepagina » Natuur en Milieu » Het grote onbekende: Een reusachtige oceaan in het binnenste van de aarde

Het grote onbekende: Een reusachtige oceaan in het binnenste van de aarde

We hebben allemaal op school geleerd dat de aarde bestaat uit de aardkorst, buitenmantel, binnenmantel, buitenkern en binnenkern. De meeste mensen accepteren dit als feit.

Het diepste gat ooit gemaakt door mensen is ongeveer 12 kilometer diep; terwijl de afstand tot de binnenkern ongeveer 6371 kilometer bedraagt. Mogelijk ziet onze aarde er van binnen heel anders uit dan we denken.

In 2014 liet professor Graham Pearson van de Universiteit van Alberta een goedkope diamant analyseren. De diamant was in 2008 gevonden door Braziliaanse mijnwerkers. In de diamant troffen de onderzoekers ringwoodiet aan, terwijl ze eigenlijk op zoek waren naar een ander mineraal.

Oceaan in de aarde

Het was de eerste keer dat het mineraal op aarde werd ontdekt. Eerder werd ringwoodiet wel al gevonden in meteorieten. Het mineraal bevatte water en was gevormd op 400 tot 900 kilometer diepte, de zogeheten overgangszone tussen de buitenmantel en de binnenmantel.

Dit suggereert dat er een oceaan in de aarde kan worden gevonden. En die oceaan ‘bevat mogelijk net zoveel water als alle oceanen op aarde bij elkaar’, zei Pearson in een nieuwsbericht.

Het is nog niet zeker dat de reusachtige oceaan daadwerkelijk bestaat, maar de vondst van ringwoodiet is een belangrijke aanwijzing dat het binnenste van de aarde voor een groot deel bestaat uit water, schrijft de krant Epoch Times.

Mysterie

Deze reusachtige oceaan zou een grote invloed uitoefenen op de platentektoniek, de vorming van vulkanen en de manier waarop rotsen onder de korst verschuiven – eigenlijk de hele geologie. De bevindingen werden gepubliceerd in Nature.

De ontdekking doet denken aan de sciencefictionklassieker Journey to the Center of the Earth van Jules Verne. In het boek ontdekt een dappere wetenschapper een ingang naar het binnenste van de aarde, waar hij een oceaan, land en intelligent leven ontdekt.

In de 19e eeuw geloofden veel mensen dat de aarde hol was. Ook vandaag de dag hangen sommigen deze theorie nog aan. Terwijl we de ruimte verkennen, leven we op een planeet die in veel opzichten nog een mysterie blijft.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk001 schreef:

  Is er niemand die iets verder komt dan koppensnellen en het artikel in Nature ook even leest?
  Het gaat om waterhoudende mineralen (i.h.b. olivijn). Gesteente dus, met water er in (tot max 2,5%).
  Geen sprake dus van een holte met een klotsende oceaan er in. Daarom staat ‘oceans’ ook tussen aanhalingstekens. En nog steeds: korst, mantel, kern. Maar nu met iets meer kennis over de samenstelling van het gesteente in het overgangsgebied tussen buitenmantel en binnenmantel.

  11 likes
  • exegese schreef:

   Het is bekend dat vliegtuigen nooit precies over de polen van de aarde mogen vliegen, dit zou zijn vanwege een gevaarlijke straling die zich daar bevindt. Wat daar precies van waar is of niet laat ik maar even in het midden. Men beweert echter dat er precies in het centrum van zowel de noordpool als de zuidpool gigantische openingen zouden zijn (met een doorsnede van minstens 700 en maximaal 1300 mijl) die direct leiden naar het binnenste van de aarde, die koste wat kost geheim moeten blijven. Stel dat het verhaal van de gevaarlijke straling klopt, waarom zijn er dan ook helemaal geen satellietbeelden van precies dat gebied ? Dat zou toch argwaan moeten wekken.

   Hier een site over de theorie van de holle aarde :

   http://hetgrotereplaatje.nl/hollow-earth.html

   2 likes
   • Henk001 schreef:

    Je mag natuurlijk geloven wat je wil, maar dat wordt niet ondersteund door dit artikel uit Nature.
    Met die vluchten over de pool valt het trouwens wel mee. Tot voor enige jaren mochten vliegtuigen inderdaad niet over het noordpoolgebied vliegen, voornamelijk omdat volgens internationale veiligheidsregels iedere vliegroute zich op hoogstens drie uur vliegen van een uitwijkvliegveld mocht bevinden. Maar tegenwoordig is het behoorlijk druk boven de noordpool. Bijv. air canada (http://gofar.aircanada.com/en/up-in-the-air/ask-pilot-polar-routes/) dichtste bij de geografische np is 111 km; hoe precies wilde je het hebben? Overigens zijn er ook routes, bijv van Dubai naar San Francisco, die als kortste route vrijwel over de np vliegen, maar waar dan meestal toch een stuk naar het oosten wordt uitgeweken om te profiteren van de rugwind van de polar vortex.
    Bij Antarctica is het een stuk minder druk. Non-stop-vluchten van Australië, Nw Zeeland naar Zuid-Afrika, Zuid-Amerika gaan behoorlijk zuidelijk maar een klein stuk daadwerkelijk over (de buitenrand van) Antarctica.
    Die straling en die gaten is een broodje aap. Aangezien er iedere zomer enkele tientallen toeristen de geografische noordpool bezoeken en op de geografische zuidpool de basis Amundsen-Scott permanent bewoond wordt.
    Het verhaal van de satellieten keert ook steeds terug. Satellietfoto’s van een groot stuk aardbol worden allemaal gemaakt door geo-stationaire (weer-)satellieten. Die hangen boven de evenaar, dus dan wordt het lastig om een totaal-plaatje van een pool te maken. Er zijn wel polaire satellieten, maar voor zover die al foto’s maken, draaien ze in een veel lagere baan en dus komt er op de foto maar een relatief klein oppervlak in beeld. Toch zijn daar wel compositiefoto’s van het hele poolgebied uit samengesteld (http://www.masterfile.com/stock-photography/image/872-06053723/Globe-Centred-On-The-North). Veel foto’s op het internet van een poolgebied vertonen in het midden een zwart rondje. Dat komt omdat dat compositiefoto’s zijn bijv van die geo-stationaire satellieten, waarbij meerdere foto’s aan elkaar geplakt worden door computer-software. Vlak bij de pool wordt de vervorming te groot of is er te veel overlap.
    Er zijn overigens wel opnamen vanuit de ruimte waarop de poolgebieden in één keer zijn te zien (bijv Antarctica op deze time lapse vanuit de Galileo: http://www.planetary.org/multimedia/space-images/earth/all_gal_e1_1hr.html)

    6 likes
    • exegese schreef:

     @Henk001 schreef : ik heb geprobeerd uit te leggen waarom er geen satellietfoto’s “uit één stuk” van de polen zijn, maar altijd composietfoto’s. wat is er onduidelijk aan die uitleg?

     Een polaire satelliet bevindt zich op een hoogte van 850 Km, vanuit een vliegtuig op 10 Km hoogte zie je met het blote oog perfect de kustlijn van een land over tientallen kilometers. Waarom zou je van een hoogte van 850 Km. geen oppervlak op de pool kunnen vastleggen met een diameter van pakweg 700 Mijl ? Dat gaat er bij mij niet in.

     Als er op de polen helemaal niets bijzonders aan de hand is, waarom is er nog nooit iemand met een vliegtuig meerdere malen recht over heen gevlogen om met kraakheldere opnames van het hele gebied aan te tonen dat er niets bijzonders te zien is ? Het stralingsverhaal is immers ook geen belemmering en als men de grote oceanen overkruist zijn toevluchtsoorden in geval van nood wel vaker verder weg. Een makkelijk te nemen risico om de mensheid duidelijkheid te verschaffen lijkt mij.

     Over het vortex verhaal kan ik kort zijn : een reeks van aannames op basis van grafiekjes en kleine details waarbij het overzicht van het geheel uiteindelijk volledig buiten beschouwing blijft. Iets van dat zaken soms uit balans raken en hoe en waar precies. Ik wil weten wie of wat er zorgt voor een altijd terugkerend evenwicht. Ik wil zicht op het hele plaatje en geen eindeloos geneuzel over onbelangrijke minuscule details Iets waar wetenschappers of wat er voor door moet gaan zich wel vaker schuldig aan maken zoals al zo vaak gebleken is op diverse vlakken. Al de gevallen van zelfs aangetoond bedrog wil ik hier niet nog eens opsommen. Onderstaand twee citaten uit je link van de alpenweerman.nl waaruit weer blijk dat het ook maar weer gissen is :

     Hoe precies de interactie verloopt tussen de stratosfeer richting troposfeer is niet duidelijk tot nog toe.
     Bovendien zorgen de planetaire golven in de troposfeer tijdens de wintermaanden voor een (sterke) verstoring van de SPV. De details hierover zijn geenszins volledig uitgeklaard maar feit is dat grootschalige golven in de troposfeer (de Rossby waves) in bepaalde gevallen verticaal kunnen groeien tot in de stratosfeer en daar voor een lokale opwarming kunnen zorgen.

     Kortom we kunnen je veel op de mouw spelden maar het fijne weten wij er ook niet van.

     Ps. over je vraag aan @Eric over wat een echte foto is :

     Wat ik versta onder een echte foto is dat er door deskundigen is aangetoond dat er niet gefotoshopt of anderszins gerommeld is. Het soort van foto’s die er klaarblijkelijk na al die jaren nog steeds niet zijn van de polen, raar hoor in een tijd waarvan men beweert dat de techniek alles maar dan ook alles mogelijk maakt.

     1 likes
     • Sjon schreef:

      Henk001 man ik leef met je mee. Het is echt ongelofelijk hoe dom mensen als ‘exeges’ en ‘Erik’ en nog een aantal van die zwakzinnige die reageren op de pagina. Het maakt geen reet uit wat jij zegt en hoe alles wat je zegt op feiten is gebaseerd, want al die hersenloze hier snappen het toch niet. Zijn allemaal te dom om überhaupt te begrijpen wat je zegt. En geloven dus liever in sprookjes. Neem nou dat licht ‘exeges’ met z’n foto’s. Eerst zeggen die zijn er niet vervolgens blijken ze er wel te zijn maarja dan zijn die natuurlijk niet echt…. sjonge jonge jonge jonge jonge zo kunnen we door blijven gaan.

      2 likes
     • Henk001 schreef:

      Waarom zou iemand speciaal met een vliegtuig over de noordpool vliegen om te laten zien dat er niets te zien is? Er worden wel degelijk foto’s gemaakt vanuit een sommige satellieten (bijv de Suomi NPP) en die bestrijken ook wel een flink aantal vierkante kilometers. [De meeste satellieten hebben overigens geen fotocamera’s maar sensoren voor andere golflengtegebieden.] Die satellieten hebben vaak een wetenschappelijk doel, waar hun camera’s op zijn gemaakt; meestal om veel detail te kunnen zien. Zo’n polaire satelliet “scant” als het ware strook na strook van het aardoppervlak met een heleboel opnames. Soms worden een heleboel van die opnames aan elkaar geplakt om een totaalplaatje te maken (bijv van die Suomi-satelliet deze van het noordelijk halfrond: https://www.flickr.com/photos/gsfc/7394700302/in/photostream/).
      Dus die foto’s worden wel gemaakt (en daar is geen gat op te zien). Wat die polaire satellieten niet kunnen is met één opname het hele noorpoolgebied in beeld brengen. Dat soort opnames kun je alleen van veel grotere afstand maken, zoals de Galileo sonde deed toen die op weg naar Jupiter langs de Aarde vloog en een aantal opnames van het zuidelijk halfrond maakte. Telt dat voor een echte foto? En @Erik planeten zijn door heel veel amateurastronomen gefotografeerd (bijv. http://www.space.com/23720-jupiter-moons-shadow-photo.html) Telt dat voor een echte foto?
      Wat houd je tegen om een bestaande vlucht te boeken (bijv van Toronto naar Bejing) en je camera mee te nemen?
      Of zoals deze toeristen een tripje met ijsbreker vanuit Moermansk te boeken (via Quark Expeditions) naar de np:http://www.quarkexpeditions.com/en/arctic/expeditions/north-pole/photos-video?
      En tenslotte nog een stukje tekst én een filmpje over de polar vortex:
      http://raymondklaassen.com/2014/01/08/polar-vortex/

      1 likes
     • exegese schreef:

      Waarom zou iemand speciaal met een vliegtuig over de noordpool vliegen om te laten zien dat er niets te zien is ?

      Nou gewoon om alle twijfel bij iedereen op de wereld weg te nemen en te laten zien dat er niets verzwegen wordt. En dat er door overheden en de NASA ( afkorting voor : never a srtaight answer) niets verzwegen of verdraaid wordt, wat dan een zeer zeldzaam voorval zou zijn in de wereldgeschiedenis.

      Zo lang er geen opnames gemaakt worden in het bijzijn van 100% onafhankelijke getuigen die op vooraf geteste navigatieapparatuur kunnen constateren op welke locatie de opnames plaats vinden neem ik, en velen met mij niet klakkeloos aan dat er niets bijzonders te zien is op de polen.

      Overigens, heel toevallig in je filmpje over de polarvortex op ongeveer 45 seconden is precies in het centrum van de pool een dikke donkere stip afgebeeld. Hebben ze dat vergeten uit te gummen of wat moet dat dan voorstellen ?

      1 likes
     • Henk001 schreef:

      Nog even kort. Jij beweert dat er iets bijzonders is te zien. De opnamen die er zijn (vanuit satelieten, door toeristen die de noordpool bezoeken) spreken dit tegen. Je accepteert deze bewijzen niet en gaat er van uit dat deze niet echt zijn. Dan lijkt het me logisch dat je nu zelf met foto’s komt waarmee je je bewering hard kunt maken.

      1 likes
     • Erik schreef:

      Zoveel waarom en je kunt echt wel zelf zien dat we bedonderd worden.
      Echt nooit op de maan geweest.

      WHAT?! Everthing is CGI?
      https://www.youtube.com/watch?v=leXU4-CWh7M

      They Lied About A Lot – NASA Insider
      https://www.youtube.com/watch?v=gizxlFkdZug

      0 likes
    • exegese schreef:

     Je link van gofar.aircanada eindigd met de volgende akinea :

     It takes six hours to reach the North Pole from Toronto, but no aircraft crosses directly over the pole – the closest route is 60 nautical miles (nm) away.

     Waarom niet gewoon er over heen vliegen ?

     The range of 60 nautical miles moeten we dan ook maar gewoon aannemen.

     Die polarvortex waarom is die daar altijd en waar komt die dan vandaan?

     Waarom zouden ze geen satelietbeelden kunnen maken van het poolgebied zonder allerlei geknutsel met verschillende foto’s

     En bij je link waar de poolgebieden in één keer te zien zijn krijg ik toevallig error page in beeld.

     Het moet op de één of andere manier toch altijd schimmig en onduidelijk blijven. Waarom ??

     1 likes
     • Henk001 schreef:

      linkje werkt prima. misschien haakje erbij gepakt “)”?
      ik heb geprobeerd uit te leggen waarom er geen satellietfoto’s “uit één stuk” van de polen zijn, maar altijd composietfoto’s. wat is er onduidelijk aan die uitleg?
      je beweert dat er een gat van 700 mijl zou zitten. de passagiers in een vliegtuig dat op 60 mijl vliegt moeten dat toch makkelijk kunnen zien? waarom niet 60 mijl naar links/rechts? geen idee; misschien heeft het iets te maken met dat je aan de andere kant (Siberië) bij een bepaald baken moet uitkomen. vraag het eens aan air canada.
      De volgende link legt uit hoe de polar vortex ontstaat:
      https://www.alpenweerman.nl/de-polar-vortex-een-voospellende-waarde/

      1 likes
     • Henk001 schreef:

      @erik: wat versta je onder een echte foto?

      1 likes
     • Erik schreef:

      Omdat er niet eens foto,s zijn van satelleten zelf, zelfde als planeten en geen echte foto,s.
      Raar allemaal.

      0 likes
 • Arwijn schreef:

  Ik word gek van die constante pogingen overal op alternatieve media sites om de nieuwe ondekkingen en bizarre onthullingen steeds maar vanuit een Globalistisch perspectief te benaderen! Deze video geeft voor mij als enige een verklaring die aansluit bij wat er in artikel beschreven word: https://youtu.be/IMaZLtUZj3U

  6 likes
  • JosTee schreef:

   Leg het mij dan eens goed en duidelijk uit, want ik snap er niets van hoor (ook niet na het zien van de aanbevolen video)…

   Hartelijke groet, JosTee

   7 likes
   • Arwijn schreef:

    Het heeft met de “Cosmic Breath Cycle” te maken. De video benaderd de aarde vanuit de Truman Show perspectief (net als Mark Sargent in: https://www.ninefornews.nl/is-de-aarde-plat-duizenden-geloven-dat-we-op-een-schijf-met-een-glazen-koepel-leven/ ) met als uitgangspunt het Firmament. Er zijn waarschijnlijk compartimenten binnen in de aarde waarin mechanisch (hoe mag joost weten) een adem beweging word gemaakt. Zo worden de oceanen die opgepompt en terug genomen in de vorm van eb en vloed, en misschien ook met de lucht? Het is nogsteeds een zoektocht allemaal. Zoveel data en perspectieven…

    2 likes
    • JosTee schreef:

     Oh natuurlijk, het is de “Cosmic Breath Cycle”, de aarde ademt een halve oceaan leeg en blaast het water daarna weer terug. Ja, en misschien doet die dat ook wel met de lucht…
     Dat we dat niet eerder hebben bedacht!
     Je verklaring van dit ongekende fenomeen gaat helaas niet veel verder dan “hoe mag Joost weten”, terwijl ik om een beetje duidelijkheid had gevraagd, toch? Het is dus maar een mening.
     Maar goed dat ik niet gek word van die constante pogingen overal op alternatieve media sites om “nieuwe ontdekkingen en bizarre onthullingen” te presenteren…

     Arwijn, evenzogoed bedankt voor je reactie!

     Hartelijke groet, JosTee

     6 likes
     • Remco schreef:

      Wie weet
      Het zou kunnen dat
      Wellicht
      Misschien
      Mogelijk
      Als

      Zomaar een paar kernwoorden die deze mensen, waarbij elke vorm van gezond rationalisme overigens ontbreekt, in elke zin gebruiken.

      2 likes
    • helder schreef:

     net wat je schrijfi, meerdere perspectieven

     0 likes
 • pieter schreef:

  Oke, een uitgebreide oceaan onder onze voeten. Maar waarom braken vulkanen dan geen kokend water uit? Of bevindt die oceaan zich dan onder de magmalaag?

  13 likes
  • IkDusWeer schreef:

   Nope, daaronder bevindt zich zand, klei, aarde, en dan wordt het warmer en warmer en warmer en warmer… totdat je bij de kern komt van de Aarde. Tegen die tijd is heel die oceaan verdampt.

   2 likes
 • Jaytje schreef:

  Dit zal Flat Earth-aanhangers tegen het verkeerde been stoten 😉

  9 likes
 • Eeelke schreef:

  Komt heerlijk overeen met de Bijbel. Vroeger was de aarde omringt met een waterbel om de aarde tegen de straling te beschermen. Tijdens de zondvloed kwam deze omlaag en ook de wateren onder de aarde barsten uit waardoor de waterspiegel van de zee met ongeveer 60 mtr steeg en bv de Noordzee ontstond.
  Dat de aardschollen uit elkaar drijven komt doordat ons hele universum uitdijdt en daarmee ook de atomen. De aarde rijst dus als een broodje en raken de landmassa’s steeds verder uit elkaar.
  God scheidde immers de wateren boven en onder de aarde. Het is goed mogelijk dat er nog een oceaan is achter gebleven

  1 likes
  • Arie schreef:

   Ik sluit me hier bij aan, alleen het feit van de waterbel kan vervangen worden door waterdamp. Als je je verdiept in creatonisme zie je dat de aarde niet ouder is dan 7000 jaar. Ga de geslachten die in de bijbel staan maar na, tot nu.. Toen de schepping klaar was zei God dat het Zeer goed was. De hele aarde was bedekt met leven, geen woestijn en geen regen door dat de atmosfeer perfect schoon was. Er kon ook geen stof in komen doordat alles bedekt was. Tussen de Val en de Grote vloed(Noach) Werden de mensen gerust ruim 900 jaar, geen straling goede en onbeschadigde DNA. Ook was er 1 super continent, Plak alle continenten op de wereld bol maar aan elkaar, en je ziet dat ze verdraaid goed passen.. Toen kwam de zondvloed(in alle bevolkingsgroepen word er gesproken over de Grote Vloed.. Of de vloed is ontstaan door een meteoriet of een giga aarbeving met vulkanen, hij is er geweest. De aarde is letterlijk bedekt geweest met water. In de bijbel staat dat alle sluizen van de hemel open gingen, en ook fonteinen. Na de vloed zakte het water en dus moet het water ergens gebleven zijn, dichte regenwolken, maar ook staan de oceanen hoger. ook zit bijv onder serengetiewoestijn een super oceaan, niet eens zo heel diep.. God heeft met Noach een verbond gesloten, het teken daarvan is de Regenboog,(die kon er voor de vloed niet zijn door dat de nevel te veel verspreid was.tot grote hoogte.
   Wel eens na gedacht over fosielen die nu gevonden worden in lagen? Hoe kunnen die bestaan, als ze langzaam uitgestorven zijn? Die zijn ook overspoeld. en aardolie? dat bouwt ook niet geleidelijk op. anders was het gewoon grafiet geweest. En al die versteende boomstammen? Als die niet ineens bedekt waren, dan waren ze allang tot stof vergaan. Alles is door een Grote hand verwoest. We worden door darwinisme mooi voor de gek gehouden, er word heel veel gesjoemeld met halfwaarde tijden en verval van atomen om toch maar op de evolutie uit te komen. Ooit als we hier sterven, is het goed of niet goed. Eeuwigheid.. een ieder zal naar zijn geweten geoordeeld worden. Zie hoe alles in de natuur in elkaar steekt, en kom Tot de Christus

   6 likes
   • Sjon schreef:

    Wat een f*ckin onzin zeg. Ik heb gisteren nog ‘the dark knight returns’ gelezen. daarin zag ik superman tegen batman vechten. Dus bewijs dat er aliens bestaan die supersterk zijn en ook nog heel modieus zijn met z’n mooie rode cape. Waarom zouden ze dit verzinnen het staat tenslotte in een boek.

    Met anderen woorden je gelooft in sprookjes haha

    2 likes
    • Remco schreef:

     Sjon,

     Geef het op… Het heeft gewoon gewoon echt geen zin. Deze mensen zijn zo dom, zo gehersenspoeld en zo geïndoctrineerd, ze kunnen op geen enkele wijze relativeren of rationaliseren…

     Er is inderdaad een zondvloed aan bewijs dat de aarde al miljarden jaren bestaat, net als het heelal. Geologen hebben dit al eeuwen bewezen en waar komen de skeletten van dinosaurussen vandaan als de aarde pas zo kort bestaat? Maar toch durven deze mensen af te gaan op een sprookjesboek, waarvan niets wat erin staat aantoonbaar is, of valt te bewijzen.

     Kansloos volk, echt ongelooflijk…

     1 likes
 • Kalki schreef:

  Er is een teleporter op aarde die de waarheid weet over het binnenste van de aarde; waarom wordt deze teleporter niet gehoord?

  7 likes
 • InterContinentalMaster schreef:

  De aarde bestaat voor meer dan 70% uit water. Dus nog een heel hoop te ondekken in de oceanen (zowel binnen als buiten de aardoppervlak).

  7 likes
 • Anoniem schreef:

  Smeltend gesteente op 660 kilometer onder het aardoppervlak lijkt te duiden op de aanwezigheid van watermoleculen. Maar van oceanen in de diepe aarde, waar sommige media over berichten, is geen sprake.

  http://www.kennislink.nl/publicaties/water-opgeslagen-in-de-aardmantel

  2 likes
  • Lucas schreef:

   Het diepste gat ooit gemaakt door mensen is ongeveer 12 kilometer diep; terwijl de afstand tot de binnenkern ongeveer 6371 kilometer bedraagt. Mogelijk ziet onze aarde er van binnen heel anders uit dan we denken. !!!!!

   Hmm, misschien verteld de wetenschap wel wat ze ons wijs willen maken!!!!!!

   1 likes
   • Sjon schreef:

    Ja want ‘de Wetenschap’ is gelokaliseerd in 1 gebouw op 1 plek op de wereld waar elke ochtend alle wetenschappers samen naar hun werk gaan en lekker gaan wetenschappen en ‘ze’ zich afvragen wat ze ons vandaag weer wijs kunnen maken….

    1 likes
 • IkDusWeer schreef:

  Ringwoodite is een mineraal. Het is een soort tussenfase dat gevormd is door de druk van de aardmantel op 525 en 560 km diepte.

  3 likes
 • Axmann schreef:

  Na de dood wordt alles duidelijk.

  3 likes
 • Arie schreef:

  Als je je verdiept in creatonisme zie je dat de aarde niet ouder is dan 7000 jaar. Ga de geslachten die in de bijbel staan maar na, tot nu.. Toen de schepping klaar was zei God dat het Zeer goed was. De hele aarde was bedekt met leven, geen woestijn en geen regen door dat de atmosfeer perfect schoon was. Er kon ook geen stof in komen doordat alles bedekt was. Tussen de Val en de Grote vloed(Noach) Werden de mensen gerust ruim 900 jaar, geen straling goede en onbeschadigde DNA. Ook was er 1 super continent, Plak alle continenten op de wereld bol maar aan elkaar, en je ziet dat ze verdraaid goed passen.. Toen kwam de zondvloed(in alle bevolkingsgroepen word er gesproken over de Grote Vloed.. Of de vloed is ontstaan door een meteoriet of een giga aarbeving met vulkanen, hij is er geweest. De aarde is letterlijk bedekt geweest met water. In de bijbel staat dat alle sluizen van de hemel open gingen, en ook fonteinen. Na de vloed zakte het water en dus moet het water ergens gebleven zijn, dichte regenwolken, maar ook staan de oceanen hoger. ook zit bijv onder serengetiewoestijn een super oceaan, niet eens zo heel diep.. God heeft met Noach een verbond gesloten, het teken daarvan is de Regenboog,(die kon er voor de vloed niet zijn door dat de nevel te veel verspreid was.tot grote hoogte.
  Wel eens na gedacht over fosielen die nu gevonden worden in lagen? Hoe kunnen die bestaan, als ze langzaam uitgestorven zijn? Die zijn ook overspoeld. en aardolie? dat bouwt ook niet geleidelijk op. anders was het gewoon grafiet geweest. En al die versteende boomstammen? Als die niet ineens bedekt waren, dan waren ze allang tot stof vergaan. Alles is door een Grote hand verwoest. We worden door darwinisme mooi voor de gek gehouden, er word heel veel gesjoemeld met halfwaarde tijden en verval van atomen om toch maar op de evolutie uit te komen. Ooit als we hier sterven, is het goed of niet goed. Eeuwigheid.. een ieder zal naar zijn geweten geoordeeld worden. Zie hoe alles in de natuur in elkaar steekt, en kom Tot de Christus

  3 likes
 • wysiwyg schreef:

  Een paar jaar geleden heb ik eens wat boeken verzameld over inner earth en the inner construction, allen te downloaden op google books of hathitrust of gewoon via google 😉

  A Journey to the Earth-Marschall B. Gardner
  Hollow-Planets-Jan-Lamprecht
  Dr_RW_Bernard_-_The_Hollow_Earth
  Frederick culmer – the inner world
  Paradise Found – cradle of the human race found at north pole – William F Warren
  The hollow globe – WM F Lyon
  Phantom of the poles-William Reed
  Symmes’s Theory_of_concentric_spheres

  1 likes
 • helder schreef:

  Het Universum is Perfect

  1 likes
 • Eeelke schreef:

  Komt heerlijk overeen met de Bijbel. Vroeger was de aarde omringt met een waterbel om de aarde tegen de straling te beschermen. Tijdens de zondvloed kwam deze omlaag en ook de wateren onder de aarde barsten uit waardoor de waterspiegel van de zee met ongeveer 60 mtr steeg en bv de Noordzee ontstond.
  Dat de aardschollen uit elkaar drijven komt doordat ons hele universum uitdijdt en daarmee ook de atomen. De aarde rijst dus als een broodje en raken de landmassa’s steeds verder uit elkaar.

  1 likes
 • Richard schreef:

  Beetje offtopic, maar toch kan deze link enige verdieping in de zaak brengen:

  Het idee dat het naar de kern van de aarde toe alleen maar heter wordt en de druk blijft toenemen zal, gezien de resultaten van gravitationeel onderzoek, ongefundeerd blijken te zijn.
  http://theosofie.info/olie.html

  0 likes
 • AngelWarrior schreef:

  Wat is logischer. Een planeet ‘(aarde) als buitenkorst gebruiken en daardoor maar 1 procent vsn de totale massa gebruiken? Dus zoals de maatschappij dat zegt magma aan de binnekant….. Ik zelf denk dat die hol is, heb zelfs gedacht dat die plat was even ivm de rare vliegtuig verbindingen en overstaps… Ze liegen zoiezo… Al denk ik zelf hol.. En dat ze veel achterhouden zowel techniek, als natuur en dus ruimte

  0 likes
 • x

  Check Also

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  >