Homepagina » Internet » VIDEO: President Obama heeft zojuist het internet weggegeven aan een privébedrijf
VIDEO: President Obama heeft zojuist het internet weggegeven aan een privébedrijf

VIDEO: President Obama heeft zojuist het internet weggegeven aan een privébedrijf

Begin deze maand heeft de Amerikaanse regering het beheer van het ‘adresboek’ van het internet overgedragen aan een internationale organisatie. Dit kan in de toekomst enorme problemen opleveren.

“President Obama geeft het internet weg,” zei voormalig Republikeins kandidaat Ted Cruz in de Senaat. Donald Trump voegde toe dat de VS de controle over internet zou moeten houden.

“Internetvrijheid loopt nu een risico door de intentie van de president om de controle te overhandigen aan internationale belangen,” aldus de beleidsdirecteur van Trump eerder.

Te veel macht

Op 1 oktober verliep het contract van het Amerikaanse ministerie van Handel met een internationale organisatie die een aantal belangrijke technische aspecten van het internet beheert.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is sinds 1998 verantwoordelijk voor het domeinsysteem van het internet. Als je bijvoorbeeld Ninefornews.nl intikt, ga je naar de website van NineForNews. De browser vertaalt de naam in een rij getallen, die uniek is voor iedere site. ICANN zorgt ervoor dat dat goed gaat.

De VS laat het toezicht op internet nu over aan een orgaan waarin onder meer techreuzen en belangengroepen zijn vertegenwoordigd. Critici stellen dat de organisatie niet transparant is en te veel macht naar zich toetrekt.

Beschermd

Hoe dan ook is het domeinsysteem van het internet nu geprivatiseerd. Het internet heeft een geheel nieuwe wereld gevormd die de mensheid op veel verschillende manieren heeft gerevolutionaliseerd.

Dat kon alleen omdat het internet vrij is. Tot 1 oktober had de VS nog de controle over ICANN en werd het internet beschermd door de grondwet. Nu is dat niet langer het geval.

[Truth In Media]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
4 jaren geleden

Mensen, laten we vooral het hoofd koel houden met z’n allen.

Geniet van deze mooie dag, en ga lekker naar buiten, de natuur in.

Marieke
Marieke
4 jaren geleden

Internetbeheer in handen van de VS, waarborgt dat wel vrijheid en voorkomt dat wel problemen???

J. Hofmans
J. Hofmans
4 jaren geleden

Denken jullie nou echt dat men zomaar eventjes iets ‘weggeeft’? Dit doen ze bewust. Hieruit kunnen ze weer op oorlogspad, met het argument: ‘hier waren wij niet op voorbereid. Jullie moeten bij het private bedrijf wezen; zij zijn schuldig, spreek hen aansprakelijk. Maar, het goede nieuws is dat wij het hoe dan ook willen oplossen. Rusland mag ons nooit meer op deze wijze aanvallen. Desnoods zullen wij dit met geweld oplossen.

En nog een groter probleem: onze gegevens zijn nóg onveiliger dan ze nu al zijn. Wees dus niet al te actief op het internet, je gaat eraan.

Tja..

Theo
Theo
4 jaren geleden

Mooie is dat niemand het internet kan bezitten. Evenals de blockchain bij de Bitcoin, niemand kan de blockchain bezitten.

Logiter
Logiter
4 jaren geleden

Dat het internet geprivatiseerd is,betekend niet alleen dat er meer gemanipuleerd gast worden,het betekend ook dat de dagen van het internet geteld zijn,naarmate meer en meer mensen inzien dat het geen meerwaarde heeft ten opzichte van het “echte ” leven.
Dan krijgen we in het beste geval weer levendige winkelstraten en dagelijkse markten.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Als het internet minder vrij wordt of iets in die richting en men wil het ergens ‘afknijpen’, bijv. onbetaald downloaden en zoveel meer wordt dan verboden, dan kan het misschien handig zijn om het internet te laten voor wat het was en weer over te gaan op intermenselijk contact. Het internet heeft veel informatie gebracht en zaken blootgelegd, maar we zijn iet afhankelijk van het internet. Erger is dat men probeert leveranciers van drinkwater te privatiseren, drinkwater is een primaire levensbehoefte en net als warmte waar we thuis niet zonder kunnen is het van de gekke dat gas naar het buitenland voor een schijntje is verpatst en hier drie dubbel over de kop wordt belast met milieuheffingen….Vergeet niet, ook warmte is net als eten, drinken en onderdak een primaire levensbehoefte en is het daarom schandalig dat de overheid dit zo durft te belasten dat het bijna onbetaalbaar is geworden en men gedwongen in de kou moet zitten….Wat grote corporatistische private bedrijven doen is niet anders dan uitmelken c.q. oplichten zonder belasting te hoeven betalen in landen waar ze actief zijn en met brievenbusfirma’s de boel met medewerking van de overheid mogen flessen en de overheid vaart rustig mee door alles en ieder burger schandalig te belasten totdat de burger niets meer kan.

De wereld is verrot, corrupt en oorlogszuchtig en geen burger die daar wijzer van wordt, slechts een handvol elitaire rijken, de 1 procent in de wereld, worden daar alleen maar rijker en machtiger door…En die 1 procent zijn niet de mensen die met hard werken een klein vermogen of wat bezittingen hebben vergaard, want dat zijn juist degene die worden gepakt, zodat iedereen gelijke arm, slaaf en uiteindelijk gechipt door het leven mag gaan. Ook daarom zal een mens nooit zijn doelen meer kunnen bereiken van onafhankelijkheid en zelfstandigheid, het doel om vermogen te vergaren en daarmee zelfredzaamheid op te bouwen is in deze wereld bijna een onmogelijke opgave geworden. Zodra contant geld door financiële creditverstrekkers en elektronische betalingsaanbieders kapot is gelobbyd dan is de burger de perfecte slaaf en zal het internet niet meer vrij zijn en wordt iedereen en alles totaal gecontroleerd en gestuurd, het is de grootst mogelijke nieuwe wereld orde orgasme van de elite.

Elise49
Elise49
Reactie op  weg met ons
4 jaren geleden

Klopt, een serie hierover: black mirror.

Quasimodo
Quasimodo
4 jaren geleden

China en Rusland samen zouden wel eens kunnen komen met hun eigen Internet.

Wim
Wim
4 jaren geleden

Als de Antichrist komt wordt het nog erger, kan je niks kopen of verkopen zonder een chip, net een hond of kat. Je bent gewoon geen mens meer.

choozy
choozy
4 jaren geleden

Het ICANN is geen privébedrijf maar een organisatie.

Ze accepteren ook inspraak van buitenaf om over het beleid te bepalen.

Dit artikel is een storm in een glas water.

Zie ook:

https://www.icann.org/get-started

Elise49
Elise49
Reactie op  choozy
4 jaren geleden

idd met de non profit organisatie ISOC.(kantoren DC Washington VS/Genève Zwitserland.(motto: het internet is voor iedereen) Icann werkt ook samen met Dyn.(die vermelden op hun site, dat er iets gedaan moet worden, dat er niet met meerdere adressen tegelijk op 1 adres gewerkt kan worden of zoiets/stakeholders belangen belangrijk zijn) Dat men hier nog aan moet werken.
Wel raar: de overheid geeft het een maand geleden geheel uit handen aan een privaat bedrijf en dan wordt het land afgelopen vrijdag flink aangevallen door een Ddos aanval.
New York times schrijft over een mogelijke aanval vanuit China of Rusland. Of dat het iets te doen heeft met de verkiezingen. Trump een vriend is van Poetin.
Wat eng is: Er is onlangs een wet aangenomen dat een aanval via internet gezien mag worden als een oorlogverklaring. Mijn vraag: Mag een privaat bedrijf beslissen/invloed hebben over een oorlog? Wie zegt dat zij de waarheid vertellen? Het kan ook van binnenuit zijn geweest.(gezien problemen adressen)Kun je eigenlijk wel achterhalen wie de schuldige is? Er zijn genoeg gaten. Hoeveel invloed heeft die ISOC? Wedden dat de New York Times/The Telegraph/de telegraaf(dezelfde stookkranten) de komende dagen nu veel richting Rusland gaat wijzen? Hebben we hier weer een false flag te pakken?

x

Check Also

biden

Schokkend rapport legt medialeugens over Amerikaanse verkiezingen bloot

Eind vorig jaar bleek uit een hertelling ...

trump

‘Dit is het belangrijkste verhaal over Trump dat je nog nooit hebt gehoord’

Begin dit jaar waren de Nederlandse media ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x