Internet

VIDEO: President Obama heeft zojuist het internet weggegeven aan een privébedrijf

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand heeft de Amerikaanse regering het beheer van het ‘adresboek’ van het internet overgedragen aan een internationale organisatie. Dit kan in de toekomst enorme problemen opleveren.

“President Obama geeft het internet weg,” zei voormalig Republikeins kandidaat Ted Cruz in de Senaat. Donald Trump voegde toe dat de VS de controle over internet zou moeten houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Internetvrijheid loopt nu een risico door de intentie van de president om de controle te overhandigen aan internationale belangen,” aldus de beleidsdirecteur van Trump eerder.

Te veel macht

Op 1 oktober verliep het contract van het Amerikaanse ministerie van Handel met een internationale organisatie die een aantal belangrijke technische aspecten van het internet beheert.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is sinds 1998 verantwoordelijk voor het domeinsysteem van het internet. Als je bijvoorbeeld Ninefornews.nl intikt, ga je naar de website van NineForNews. De browser vertaalt de naam in een rij getallen, die uniek is voor iedere site. ICANN zorgt ervoor dat dat goed gaat.

De VS laat het toezicht op internet nu over aan een orgaan waarin onder meer techreuzen en belangengroepen zijn vertegenwoordigd. Critici stellen dat de organisatie niet transparant is en te veel macht naar zich toetrekt.

Beschermd

Hoe dan ook is het domeinsysteem van het internet nu geprivatiseerd. Het internet heeft een geheel nieuwe wereld gevormd die de mensheid op veel verschillende manieren heeft gerevolutionaliseerd.

Dat kon alleen omdat het internet vrij is. Tot 1 oktober had de VS nog de controle over ICANN en werd het internet beschermd door de grondwet. Nu is dat niet langer het geval.

[Truth In Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
7 jaren geleden

Mensen, laten we vooral het hoofd koel houden met z’n allen.

Geniet van deze mooie dag, en ga lekker naar buiten, de natuur in.

Marieke
Marieke
7 jaren geleden

Internetbeheer in handen van de VS, waarborgt dat wel vrijheid en voorkomt dat wel problemen???

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Denken jullie nou echt dat men zomaar eventjes iets ‘weggeeft’? Dit doen ze bewust. Hieruit kunnen ze weer op oorlogspad, met het argument: ‘hier waren wij niet op voorbereid. Jullie moeten bij het private bedrijf wezen; zij zijn schuldig, spreek hen aansprakelijk. Maar, het goede nieuws is dat wij het hoe dan ook willen oplossen. Rusland mag ons nooit meer op deze wijze aanvallen. Desnoods zullen wij dit met geweld oplossen.

En nog een groter probleem: onze gegevens zijn nóg onveiliger dan ze nu al zijn. Wees dus niet al te actief op het internet, je gaat eraan.

Tja..

Theo
Theo
7 jaren geleden

Mooie is dat niemand het internet kan bezitten. Evenals de blockchain bij de Bitcoin, niemand kan de blockchain bezitten.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x