Gezondheid

Reiki als complementaire behandeling voor kankerpatiënten

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Reiki vormt vandaag de dag in circa 75 ziekenhuizen onderdeel van de therapeutische programma’s.

In de meeste gevallen wordt Reiki op vrijwillige basis aangeboden. Er zijn maar weinig ziekenhuizen die behandelaars daadwerkelijk betalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het medisch establishment erkent dus dat Reiki werkt, maar wil behandelaars liever niet betalen voor fulltime diensten. In de afgelopen jaren zijn enkele peer reviewed studies naar Reiki verschenen, maar er zijn meer degelijke studies nodig om de reguliere wetenschap te overtuigen.

Levensenergie

Wellicht wordt Reiki op een dag net als chemotherapie of bestraling een standaardbehandeling. Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat Reiki patiënten helpt die lijden aan perifere neuropathie. Ook vermindert de behandeling met Reiki vermoeidheid als bijwerking van chemotherapie.

Bij Reiki wordt gewerkt met de handen waarbij het lichaam met een vorm van levensenergie wordt behandeld. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters, te weten rei (geest of ziel) en ki (energie of levenskracht). Een populaire westerse vertaling van reiki is universele levensenergie.

Bij het toepassen van reiki worden lichaam, geest en ziel als één geheel gezien als het aankomt op ziekte en genezing. Er wordt gesteld dat de reikibeoefenaar bij een behandeling als intermediair optreedt voor het doorgeven van universele levensenergie.

Chakra’s

Volgens de beoefenaars vindt deze energie zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi’s) en chakra’s. Het doorgeven kan plaatsvinden door directe handoplegging of op afstand.

Energie manifesteert zich op verschillende niveaus (causaal, mentaal en fysiek) en vormt als zodanig alle voorwerpen en wezens. Energiestromen in het lichaam kunnen geblokkeerd raken door bijvoorbeeld nog niet verwerkte negatieve ervaringen uit het verleden, met lichamelijke en geestelijke problemen als gevolg.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
blup
blup
11 jaren geleden

“Reiki vormt vandaag de dag in circa 75 ziekenhuizen onderdeel van de therapeutische programma’s. “

In Nederland zijn er ongeveer 105 ziekenhuizen. Als 75 daarvan Reiki aanbieden is dat zo gek nog niet! Dat is grof 79% van de ziekenhuizen. Dat is toch een positieve ontwikkeling.

Roel
Roel
11 jaren geleden

In het ziekenhuis waar ik werk heeft men een collega die reiki toepaste bij een patiënt gedreigd met ontslag als hij er opnieuw mee betrapt zou worden, Ik ken de ins en outs niet van het geval, maar de cultuur in “mijn” ziekenhuis is alles behalve vriendelijk m.b.t. alternatieve geneeswijzen. Ik kan me niet voorstellen dat het in de meeste ziekhuizen anders is en ik geloof het getal van 75 dan ook niet. De artsen zijn te zeer geïndoctrineerd door de farmaceutische maffia en zijn niet of nauwelijks in staat om uit de matrix te stappen

Swiep
Swiep
11 jaren geleden

Vast niet in zoveel Nederlandse ziekenhuizen. Hier zijn veel medici nogal sceptisch over alternatieve therapieen.

Avatar_777
Avatar_777
11 jaren geleden

Zo langzaamaan maar zeker komt de verschuiving en zal regulier en alternatief volwaardig samenwerken. Een mooie begin.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x