Buitenland

Prietpraat en desinformatie van topniveau. Verbaas je over de onzin die de media over de gifgasaanslagen in Groot-Brittannië schrijven

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Prietpraat en desinformatie van topniveau. Zo omschrijft de Belgische journalist Willy Van Damme de berichtgeving in de mainstream media over de nieuwe vergiftigingszaak in Groot-Brittannië.

‘Londen boos op Moskou over nieuwe vergiftigingen’, kopte De Morgen. In het stuk staat: “De gebruikte novitsjok is volgens experts zo zuiver dat die na lange tijd nauwelijks afbreekt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze bewering is volgens de journalist te lachwekkend en te zot voor woorden.

Totale onbekwaamheid

Even later wordt namelijk professor Jan Tytgat geciteerd: “Het is onwaarschijnlijk dat novitsjok zo lang aanwezig blijft, want de stof breekt na verloop van tijd af.”

Dit toont nogmaals de totale onbekwaamheid aan van wat de media als informatie presenteren aan de lezers, aldus Van Damme.

Volgens de officiële versie kwamen Sergej en Joelia Skripal in maart bij hun huis in aanraking met het dodelijke gif novitsjok.

Niet functioneerden

Pas uren later zouden ze bewusteloos zijn geraakt. “Kan iemand verklaren hoe een snelwerkend, uitermate dodelijk gif pas uren later gevolgen heeft voor beide koppels?” vraagt Van Damme zich af.

De Britse versie is net zo geloofwaardig als het verhaal over de Boeing 757 die op 11 september 2001 in het Pentagon zou zijn gecrasht, waarna de motoren, vleugels en wielen van dit zeer grote vliegtuig als bij toverslag verdwenen, voegt hij toe.

“En is het toeval dat op de dag dat de Skripals aangevallen werden, de beveiligingscamera’s in Salisbury niet functioneerden?” klinkt het.

[Willy Van Damme]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ing. Waldeck
ing. Waldeck
5 jaren geleden

Een dodelijk gif blijkt opeens niet dodelijk te zijn.
De wetenschap staat voor een raadsel.
De burgers niet.

Furious Anger
Furious Anger
5 jaren geleden

Ach weer een klassiek voorbeeld van liegen. Ons willen doen geloven dat Rusland erachter zit.
Ze denken zeker dat we allemaal Calimero heten en uit een ei komen! Voor mij is het duidelijk wie hier achter zit en dat zijn zeker niet de Russen. Toch een schande, je wordt als kind door je ouders geleerd niet te liegen, oke iedereen heeft wel eens een leugen om bestwil. Maar dit zijn leugen van hogere hand en je zou denken dat die mensen wel beter zouden en moeten weten. Hoe hoger de functie of hoe hoger hun positie binnen de politiek of veiligheidsdiensen en MSN de lager hun menswaardigheid. Dat deze mensen nog rustig kunnen slapen en met hunzelf door 1 deur kunnen! Voor mij is duidelijk dat er maar 1 opdrachtgever is voor deze beestachtige praktijken, Isreal/Amerika met hun hondse slaafjes.

Blijf het zeggen, Amerika terorristen Natie, With lies they rule the World!

p.s. voor de trouwe lezers en reageerders. Zijn er hier mensen die wel eens behoefte hebben om als trouwe lezers van deze site face to face te communiceren.
Laat dan aub een positief bericht daarover achter.
Heb al meerder keren naar de redactie hierover gemaild en die geven aan het een positief idee te vinden maar de mankracht daar niet voor te hebben. Wellicht kunnen wij als lezers hier zelf iets aan doen.
Ik zou persoonlijk graag wel eens met mede lezers in discussie gaan over diverse onderwerpen.
Graag uw mening!!!

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Rusland is, voor zover het lijkt(!), het enige land die de kont tegen de krib gooit en daarom van alle kanten zwart gemaakt wordt door middel van leugens en nep verhalen, met vooral door het Westen bedachte bullshit zaken en toneelopvoeringen

Wat wel overdacht mag worden is of Rusland een spel samen speelt met het satanische Westen. Vooralsnog lijkt dit niet het geval, wat vooral blijkt uit het steunen van Syrie, het land dat met een zio proxy leger wordt aangevallen.

Veelal zeggen beelden meer fan woorden en kan men daaruit goed distilleren hoe deze wereld en de machtspiramide eruit ziet.

Beelden zeggen meer dan woorden.
https://tinyurl.com/yag6pn3x

Lucie
Lucie
5 jaren geleden

Alles smerige leugens van de elite en de media doet graag wat hun opgedragen wordt.
Want anders zijn ze hun baantje kwijt.
Wat een achterlijk zooitje loopt er op deze aarde rond.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x