BinnenlandCorona

Coronamaatregelen blijken in strijd met grondwet. ‘Wat in deze crisis gebeurt, is illegaal’

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse veiligheidsregio’s hebben vanwege de coronacrisis verregaande bevoegdheden gekregen. Deze coronamaatregelen druisen volgens hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen in tegen de grondwet en zijn daarmee illegaal.

“Het begint al met het verbod op samenkomsten, ook bij mensen thuis,” zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. “Op basis daarvan worden coronafeestjes opgerold. Dit gaat in tegen het huisrecht, zoals beschreven in de grondwet.”

Hij merkt op dat sommige burgemeesters de coronamaatregelen ook gebruiken voor zaken die niks te maken hebben met de coronacrisis.

Illegaal

Brouwer: “Er worden nogal wat fundamentele rechten beknot die in de grondwet aan ons worden toegekend. De vraag is of een noodverordening daartoe het recht heeft.”

Hoogleraar Jon Schilder van de Vrije Universiteit zegt in Trouw: “Wat in deze crisis gebeurt, is illegaal. Met het binnentreden van woningen en bedrijfsgebouwen worden het fundamentele recht op privacy en het huisrecht geschonden. Mocht je willen dat dit wél mogelijk moet zijn, dan moet het parlement de wet aanpassen.”

Haast

De verordening is met veel haast in elkaar gezet, en houdt niet genoeg rekening met de privacy van burgers, vinden de hoogleraren.

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei in een reactie dat hij ‘de democratie en de rechtsstaat goed in de gaten houdt’.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
2 jaren geleden

De heer Grapperhaus houdt de democratie en de rechtsstaat goed in de gaten. U kunt dus rustig blijven slapen. ?

PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

Onze volle vrijheid krijgen we nooit meer terug..Dit is een test om te kijken wat we pikken!!
En we pikken het..zoals wel meer dingen hier..zolang het maar in het nieuws komt pffff
Wake up Holland!!!

Willem
Willem
2 jaren geleden

Daarom heeft het kabinet afgelopen donderdag ook een besloten vergadering gehouden, om de grondwet aan te passen. Is gewoon op te zoeken waar het over ging, nu hadden we met het verdrag van Lissabon toch al niet veel meer te verliezen maar daar gaat het nou niet om.

William
William
2 jaren geleden

Het is een “Grap” dat minister Grap pen huis ‘de democratie en de rechtsstaat goed in de gaten houdt’
Hij doet helemaal niets.. danst alleen met de verknipte politici mee

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

40
0
We lezen graag je reactie!x