CoronaBinnenland

‘Prikfetisjisten willen ons met alles gaan vaccineren. We moeten die mensen stoppen’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

De volgende pandemie ligt op de loer, waarschuwen de media. Het gaat om de vogelgriep. Viroloog Marion Koopmans sprak bij het tv-programma Buitenhof van ‘een permanente pandemische dreiging’.

Vogelgriep kan ook worden overgedragen op de mens. Als je besmet raakt, krijg je dezelfde symptomen als griep. “We zien de afgelopen jaren een enorme verschuiving in het [vaker] voorkomen van vogelgriep. Die verandering vind ik zorgelijk,” zei Koopmans.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Er heerst momenteel een ‘zeer besmettelijke’ variant van de vogelgriep. Dierenambulances draaien sinds het begin van dit jaar overuren. Soms komen dode vogels ‘zo uit de lucht vallen’. De manager van Dierenambulance Limburg Zuid noemde de situatie ‘buitenproportioneel’.

Desnoods nu al

Op 26 oktober dook de eerste besmetting op in Zeewolde. Sindsdien gaat de verspreiding steeds harder. Volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit lijkt het erop dat ‘vogelgriep een structureel probleem is geworden’. In de afgelopen vier maanden zijn zo’n 1,4 miljoen kuikens, kippen, eenden en kalkoenen vergast en vernietigd.

Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) kondigt aan dat zijn partij er aanstaande donderdag voor zal pleiten dat Nederland desnoods nu al gaat vaccineren tegen vogelgriep. “Buurlanden en de markt zullen volgen,” aldus De Groot.

Stoppen

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger haalt fel uit naar het Kamerlid. “Prikfetisjisten willen ons met alles gaan vaccineren. We moeten die mensen stoppen,” twittert hij.

Zaterdag schreef De Vlieger op Twitter dat een gezonde vriend na de AstraZeneca-booster een TIA kreeg. “Is dat toeval of komt dat vaker voor?” vroeg hij aan de vaccinmaker.

4.8 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André
André
2 jaren geleden

We moeten ze stoppen en opsluiten.

Trri
Trri
2 jaren geleden

jahoor in het erasmus hebben ze een gevaarlijke vogelgriep gekweekt. Marion daar weet jij toch alles van!

Krueger
Krueger
2 jaren geleden

De vogels die uit de lucht vallen , vogelgriep of het niet op veiligheid of schadelijke gevolgen geteste 5G waar échte specialisten dringend voor waarschuwen ?

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden

d66 , de nazipartij onder leiding van een draak die verantwoording aflegt aan klauSSchwab in plaats van aan de Nederlandse bevolking.

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x