Binnenland

Premier Rutte: er is in Nederland geen plek voor complottheorieën

Help door deze info met anderen op je socials te delen!

NOS-verslaggever Michiel Breedveld vroeg premier Rutte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie waarom Nederland ‘complotdenker’ David Icke weigert.

De IND heeft ernaar gekeken en dat heeft geleid tot deze conclusie, antwoordde Rutte. “Ja, maar het is een ingewikkelde afweging tussen de vrijheid van meningsuiting en dus kennelijk de belangen van openbare orde,” vervolgde Breedveld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Politieke opvattingen

De premier lichtte toe dat staatssecretaris Eric van der Burg hierover is geïnformeerd na het onderzoek van de IND. Breedveld: “De staatssecretaris zegt: er is in Nederland geen plek voor antisemitisme.”

“Klopt. En complottheorieën, et cetera,” vervolgde Rutte. “En zeker geen antisemitisme.”

De NOS-verslaggever vroeg hem of de inhoud van wat iemand hier mogelijk gaat vertellen reden is om iemand te weigeren. Rutte zei dat complottheorieën ‘kunnen aanzetten tot onverdraagzaamheid en antisemitisme en ook haat’. “En uiteraard willen wij niet dat die antisemitische opvattingen van deze man in Nederland worden verspreid. Maar goed, dat zijn allemaal politieke opvattingen.”

Glijdende schaal

“Politiek kun je iets afwijzen, maar dat hoeft geen reden te zijn om iemand te weigeren,” zei Breedveld vervolgens. “Er zijn heel veel mensen in Nederland waar ik het politiek niet mee eens ben en die ik niet weiger,” aldus Rutte.

“Is dit dan geen glijdende schaal?” vroeg Breedveld. “Nee,” antwoordde de premier resoluut. “Hier zijn gewoon gronden voor en die zijn precies onderzocht.”

4.7 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

231 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Er zijn geen complottheorieën, we leven in een afschrikwekkende werkelijkheid, gecreëerd door Rutte en zijn kompanen in opdracht van het WEF, lees er het boek van Schwab op na, alles staat er letterlijk in!

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 jaar geleden

Er is in Nederland ook geen plek voor Rutte en zijn hele kabinet, wegwezen!!

Hein
Hein
1 jaar geleden

Nederland is een groot complot

Marc
Marc
1 jaar geleden

Hahahaha, een rutte, die als ie gevraagd wordt over het world economic forum en zijn verbinding hiermee dat afdoet als “complot”, terwijl ie 1 minuut later door de mand valt en toe moet geven dat het wef geen complot is en rutte innige verbinding met het wef gewoon hard bewezen wordt.

Lach je hier nog ’s je l*l uit de broek: https://www.youtube.com/watch?v=6IWUs-R76h8

Back to top button
231
0
We lezen graag je reactie!x