Mens en Dier

Prof. Capel over apenpokkenvirus: apenstreken of een broodje aap?

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

De apenpokken zijn door zorgminister Kuipers op de A-lijst geplaatst. Deze maatregel is volgens de minister ‘in het belang van de volksgezondheid’. Ziektes met een A-status zijn de meest gevaarlijke die er maar bestaan.

Viroloog Ab Osterhaus waarschuwt dat het virus dodelijk kan zijn. OMT-lid Marion Koopmans twitterde dat ze zich zorgen begint te maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er is nu een virus opgedoken alsof dat iets heel bijzonders is en dat wordt weer als heel rampzalig gepropageerd. Is dat inderdaad waar? Is het echt zo’n ernstige besmettelijke ziekte? Die vragen stelt emeritus hoogleraar Pierre Capel in een nieuwe video.

Iets heel bijzonders

In 50 jaar tijd zijn er 53 gevallen van apenpokken gemeld in Europa. Dit jaar zijn er incidentele besmettingen en wordt er gedaan alsof er iets heel bijzonders gebeurt, aldus Capel.

Apenpokken zijn nu onder ons, maar dat zijn ze al jaren. Waarom is er nu paniek? “Ik zou het echt niet weten,” stelt de immunoloog.

Echt geen gevaar

Zijn er gekke apenstreken aan de gang of is alles een broodje aap? “Al 52 jaar is het er. En een hele plotselinge variatie lijkt me heel onwaarschijnlijk,” zegt Capel.

“Mijn mening over het apenvirus is: als iets zich 52 jaar heel rustig gedraagt en niet heel erg snel essentieel kan veranderen, dan zie ik niet wat er nu plotseling zo anders is geworden. In mijn optiek is er echt geen gevaar voor een hele grote nieuwe epidemie,” benadrukt hij.

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
2 jaren geleden

Ik had ’t stuk al eerder gezien vandaag.
Hij noemt dan nog wat exactere data erbij dan ik dat had kunnen doen, maar verder bevestigt hij alleen maar wat ik zelf (met logisch nadenken) ook al ingevuld had.

Wat een stelletje rare apen zijn dat zeg.

Japke
Japke
2 jaren geleden

Ik denk dat de gevaccineerden grote kans maken om ziek te worden. En dat zijn er heel veel.

Peter
Peter
2 jaren geleden

Het zou uit een bio lab kunnen komen uit Oekraïne.
Rusland en China zijn gezamelijk aan het onderzoeken of het inderdaad uit een bio lab uit Oekraïne vandaan komt.

Onafhankelijk onderzoeker Dr. Benjamin Braddock beweerde op Twitter dat een niet met name genoemde bron bij het ECDC hem vertelde dat uit een voorlopige analyse van de apenpokken bleek dat het virus uit een lab kwam en mogelijk verband houdt met het biologisch onderzoek van de V.S. in Oekraïne, bericht Infowars.com.

Nog iets heel opmerkelijks over het WHO :

Kort na de Russische inval in Oekraïne waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie de Oekraïense autoriteiten om alle risicovolle ziekteverwekkers die in biolabs werden onderzocht, te vernietigen om te voorkomen dat ze “in het publiek terecht zouden komen”.

De Russische parlementaire commissie voor onderzoek van Amerikaanse biologische laboratoria in Oekraïne beschuldigde de VS er vrijdag van illegaal onderzoek te doen naar pokken en ebola in clandestiene biolabs in Oekraïne.

Marie
Marie
2 jaren geleden

Die spuitplicht moet erdoor daarom hebben ze dit apenverhaal opgewarmd.
Daar zijn die nooit gekozen idioten nu over aan het praten in een super de luxe omgeving waar ze met hun privéjets heen vlogen.
Weet je ze kunnen van mij de pestpokken krijgen.

Zag vanmorgen tot mijn schrik wel weer mensen met mondvod.

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x