Buitenland

“VS steunt ISIS”: Washington verdacht van leveren wapens en voedsel aan extremisten

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op Twitter zijn beelden opgedoken van kratten en parachutes die de Verenigde Staten aan militanten van de Islamitische Staat zouden hebben geleverd toen de terreurgroep de controle had over de grootste olieraffinaderij van Irak.

Het filmpje heeft onder Irakezen tot de nodige ophef geleid. Sommigen van hen zijn van mening dat Washington de terroristische groep steunt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De beelden zijn op internet gezet door Hayder al-Khoei van de non-gouvernementele organisatie Chatham House in Londen. Het filmpje is getiteld ‘VS steunt ISIS’. Op internet circuleren nog veel meer van dit soort video’s.

Alles te filmen

Het beeldmateriaal zou zijn gemaakt bij de raffinaderij van Baiji. In het filmpje is een onbekende man te zien die in het Arabisch spreekt. Hij vraagt de persoon die de opnames maakt om alles om zich heen te filmen.

De man wijst op een parachute en zegt dat deze door de Amerikanen naar de Islamitische Staat is gestuurd. De man voegt toe dat Amerika wapens en voedsel naar Baiji heeft gebracht toen de stad was veroverd door extremisten.

De uitspraken die in de video worden gedaan zijn nog niet bevestigd door een onafhankelijke bron. Al-Khoei twitterde dat dergelijke filmpjes het idee versterken dat de VS de Islamitische Staat in Irak steunt.

Een Twitter-gebruiker merkte op dat de kratten mogelijk zijn gedropt op het moment dat Iraakse veiligheidstroepen probeerden het offensief van ISIS te stuiten. In het gebied rond Baiji wordt sinds december 2014 flink gevochten tussen overheidstroepen en militanten.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x