Binnenland

Professionals die met doden werken maken zich ernstige zorgen: ‘Wat het is weet ik werkelijk niet’

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!

Uitvaartondernemers worden geconfronteerd met onverwachte sterfte. Ook zien ze vaker verkleuringen die ze voorheen niet zagen. Veel van hen maken zich ernstige zorgen.

Peter van de Voorde, al 19 jaar werkzaam in de postmortale zorg, zegt in gesprek met De Andere Krant dat er aanzienlijk meer sterfgevallen zijn van kerngezonde familieleden die plots overlijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Doordat artsen de familie niet willen belasten en bureaucratie willen voorkomen, vreest hij dat opvallende zaken ongezien blijven. Dat vindt hij zorgelijk.

Enorm

Edwin Spieard werkt al 20 jaar in de postmortale zorg en merkt op dat de schouw in veel gevallen domweg achterwege blijft. Volgens hem beginnen verschillende uitvaartondernemers inmiddels het patroon te herkennen: plotseling overlijden, waarna een donkere verkleuring begint vanuit de nek, gevolgd door opzwelling van de lippen, inclusief nek en gezicht, waarbij er bloed uit de neus begint te stromen.

Zijn apparatuur verstopt tijdens drainage of balsemen en hij ziet dat overledenen binnen twee dagen onherkenbaar worden. Ook zag hij ‘witte slierten in het bloed, bloed dat zwart lijkt van kleur en bloed dat stroperiger is dan ik ooit heb gezien’.

Johan, sinds 1998 uitvaartondernemer, zegt tegen de krant dat de onverwachte sterfte ‘enorm’ is. Hij ziet ook vaker verkleuringen die hij voorheen niet zag.

Krankzinnig laag

Hij schat in dat nu zeven van de 10 onverwachte sterfte is.

Patholoog Frank van de Goot laat weten dat in de stolsels eiwitachtige structuren zitten. “Ik weet niet wat het is, maar ik had dat zelf nog nooit zo gezien. Wat het is weet ik werkelijk niet.”

Hij constateert daarnaast dat ‘het onderzoek naar doodsoorzaken in Nederland krankzinnig laag is’. De vier professionals vinden het de hoogste tijd voor grondig onderzoek.

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Natuurlijk weten ze wel waar het aan ligt.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Klopt mijn schoonmoeder is verleden maand plotseling overleden in een verzorgingshuis,werd gezegd dat ze waarschijnlijk een hartaanval heeft gekregen.Ze zat op haar bankje met bloed uit haar neus toen ze haar vonden.Na 1 dag zei de begravenings ondernemer dat het beter was dat de kist moest worden gesloten want ze was heel snel opgeblazen en haar gezicht en hals en handen werden zwart.Normaal kan een kist 2 a 3 dagen openblijven.Mijn schoonmoeder heeft alle vaccins gehad inclusief de griepprik.

Robbie
Robbie
1 jaar geleden

Onderzoek zal zolang die puntneus daar aan het roer staat nooit gebeuren.
Het torentje, symbool voor de macht, zal tegen de vlakte moeten.

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x