CoronaMens en Dier

Marion Koopmans krijgt ervan langs: ‘Wetenschap is niet uw sterkste kant, is het wel?’

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!

PVV-Kamerlid Fleur Agema deelde op X een gesprek tussen Tijs van den Brink en Flavio Pasquino van Blckbx over de coronaperiode. “Laat de parlementaire enquête corona spoedig van start gaan!” schreef ze erbij.

Viroloog Marion Koopmans pikte er één uitspraak uit om te ‘debunken’: er waren dus al heel veel mensen die antistoffen hadden. “Nee: dat is gewoon niet waar,” beweerde Koopmans. “Maar een infectie kan milde of ernstige klachten geven.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Waarop data-analist Cees van den Bos zei: “Dat maakt mensen niets uit. Een infectie met milde klachten is prima. Hoort bij het leven. Het leven dat wij niet willen laten leiden door virologen.”

De ‘debunk’ gedebunkt

Neuroloog Jan Bonte debunkte vervolgens de ‘debunk’ van Koopmans. “Misschien toch uw literatuur eens bij gaan houden. Want het is het zoveelste bewijs dat uw naam en het woord ‘wetenschap’ eigenlijk niet samen in één zin passen.”

Bonte verwijst naar een studie over de effecten van reeds bestaande immuniteit tijdens de coronapandemie. De auteurs schrijven dat ‘de aanwezigheid van reeds bestaande antilichamen en immuungeheugencellen die effectief zijn tegen SARS-CoV-2 in de bevolking niet kan worden genegeerd’.

Cruciale rol

Ze schrijven verder dat mensen na infectie met gewone CoV’s antilichamen en T- of B-cellen aanmaken die kruisreageren met SARS-CoV-2.

De auteurs concluderen dat reeds bestaande immuniteit een cruciale rol speelt bij COVID-19, de ernst van het verloop vermindert en de immuunrespons na een infectie met SARS-CoV-2 versterkt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sdl
Sdl
2 maanden geleden

Leg het anders voor aan Geert vandenBosche uit België die maakt gelijk gehakt van haar.

Daan
Daan
2 maanden geleden

Koopmans pak je bezem en vlieg weg….ver weg gek

Edwin
Edwin
2 maanden geleden

Voor dit soort dingen voldoet zelfs het gezonde verstand al. Je eigen afweersysteem zou volgens deze kwakzalfster niet werken en een niet bewezen ‘vacinne’ uit een lab wel. Klinkt als commercieel geblaat.

jessie nameles
jessie nameles
2 maanden geleden

griep is de griep en een loopneus komt door t weer. weet ff niet waar harry potter is opgegroeid maar koopmans kom uit het donkere deel .. jammer dat dr bezem hapert…!!!!

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x