Buitenaards

Professor: “Aliens bestaan en zien eruit als mensen”

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je ziet ze in films vaak als groene mannetjes met lange armen en grote ogen. Aliens uit de ruimte spreken al decennialang tot de verbeelding.

In een nieuw boek van een gerenommeerde bioloog valt te lezen dat aliens waarschijnlijk heel erg op mensen lijken. Professor Simon Conway Morris heeft gezegd dat buitenaardsen die op ons lijken op tenminste een aantal aardachtige planeten moeten leven die zijn ontdekt door astronomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In zijn nieuwe boek The Runes of Evolution, dat vandaag verschijnt, borduurt hij voort op de convergente evolutie, de evolutie van dezelfde eigenschap bij verschillende groepen die niet duidelijk aan elkaar verwant zijn.

Een bekend voorbeeld is dat vergelijkbare lichaamsvormen worden aangetroffen bij haaien, dolfijnen en ichtyosaurussen, uitgestorven zeereptielen uit het Krijt. Indrukwekkende voorbeelden zijn Afrikaanse en Amerikaanse dieren en planten, die onafhankelijk van elkaar een groot aantal sterk gelijkende eigenschappen en vormen hebben ontwikkeld.

“Ik denk dat intelligent leven in elke bewoonbare zone die niet kookt of bevriest ontstaat, omdat intelligentie convergent is,” zei Conway Morris. “De kans dat er [elders in het heelal] iets evolueert wat lijkt op de mens is erg groot.”

“Gezien het grote aantal potentiële planeten moet er een zeer groot aantal intelligenties zijn die op ons lijken,” ging hij verder. Conway Morris stelde eerder dat aliens lijken op aardbewoners en ledematen, hoofden en lichamen hebben.

In het nieuwe boek claimt hij verder dat op elke aardachtige planeet roofdieren als haaien evolueren, evenals mangroven en paddenstoelen.

[Sky]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Mensen bestaan, en ze zien er uit als Aliens.

Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“Aliens bestaan en zien eruit als mensen”

Klopt! Veruit de meeste politici komen ‘van een andere planeet’!

Marc
Marc
8 jaren geleden

Als een professor het zegt, dan moet het wel waar zijn…….

Pete Del Fina
Pete Del Fina
8 jaren geleden
Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x