CoronaMens en Dier

Kritiek op tv-dokter die herhaalprik vergelijkt met autogordel: ‘Waar is het misgegaan bij dergelijke mensen?’

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Vanaf de tweede helft van september wordt een herhaalprik tegen corona aangeboden. Tv-dokter Ted van Essen, bekend van het tv-programma ‘Tijd voor Max’, roept mensen op om de prik te halen.

Je moet de herhaalprik volgens hem zien als een autogordel. “Vergelijk het met een veiligheidsgordel in de auto. Je draagt hem niet maar één keer, je draagt hem iedere keer. Je gaat niet maar één keer naar de sportschool om in conditie te blijven. Dit moet je blijven herhalen. Dat gewenningspatroon moeten we bij corona ook krijgen: het virus zal waarschijnlijk altijd onder ons blijven. We moeten onze afweer blijven trainen. Het vaccin werkt helaas niet eeuwig. Het is daarom ontzettend belangrijk om de prik te blijven herhalen om ernstige ziekte te voorkomen,” schrijft Van Essen op de website van de overheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Duracell-batterij

“Je vraagt je toch af: waar is het misgegaan bij dergelijke mensen?” reageert neuroloog Jan Bonte. “Ja, ik weet, er zijn veel stupide mensen, maar deze man is toch wel de overtreffende trap voorbij. Een beetje alsof een dokter zegt dat je een Duracell-batterij in je kont moet stoppen als je geen energie hebt.”

Data-analist Cees van den Bos voegt toe: “De Denktank Desinformatie bestond voor de overgrote meerderheid uit mensen uit het vaccin-circuit. Het laat zich raden wat zij onder desinformatie verstonden en wat niet.”

Toevallig

Van Essen is ook vaccinatiearts corona bij de GGD regio Utrecht en voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting. Onderzoeksjournalist Thomas Bollen onthulde vorig jaar wie daar achter zitten.

“De financiers zijn vier farmaceuten: Mylan, Sanofi, GSK en Seqiris. En de twee grootste sponsoren zijn toevallig ook de twee partijen die in Nederland de griepvaccins leveren,” schreef Bollen op Twitter.


4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean
Jean
1 jaar geleden

TOP NAZI

Komt goed
Komt goed
1 jaar geleden

Weer een potentiële moordenaar op de lijst erbij. Tevens zijn belangen ontrafeld, wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

Heinz
Heinz
1 jaar geleden

Wat zou die TV-doktor hiervoor betaald krijgen, is mjin eerste gedachte.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Wat ben ik blij dat ik geen TV kijk en niet de vele leugens en onzin voor waarheid hoef aan te nemen.

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x