Homepagina » Buitenland » Inwoners Irak: “Wij weten dat Amerika terreurgroep ISIS voorziet van wapens en voedsel”
Inwoners Irak: "Wij weten dat Amerika terreurgroep ISIS voorziet van wapens en voedsel"

Inwoners Irak: “Wij weten dat Amerika terreurgroep ISIS voorziet van wapens en voedsel”

Een toenemend aantal inwoners van Irak beschuldigt de Verenigde Staten van de opmars van ISIS in hun land, zo schrijft de Wall Street Journal.

Toen journalist Yaroslav Trofimov Irakese vluchtelingen interviewde in een tentenkamp in Bagdad kwam hij tot de ontdekking dat veel Irakezen van mening zijn dat de terreurbeweging directe steun krijgt van de Amerikaanse overheid.

“We weten allemaal dat Amerika ISIS van wapens en voedsel voorziet en dat ze zo sterk staan vanwege de Amerikaanse steun,” zei de 50-jarige Abbas Hashem, die onlangs de stad Ramadi is ontvlucht.

Anderen, zoals de prominente beleidsmaker Alia Nusseif, zeggen dat ISIS als proxy-leger van de VS wordt gebruikt om het land te verdelen. “We hebben geen vertrouwen meer in de Amerikanen,” zei Nusseif. “Wij denken dat ISIS door Amerika wordt gebruikt om Irak te verzwakken.”

Omdat Amerika weinig doet tegen ISIS hebben oppositiegroepen het erg zwaar, aldus Sabah Karhout, voorzitter van de provinciale raad van Anbar. “Als de Amerikanen meer steun hadden gegeven, zouden de soennitische stammen niet voor de kant van ISIS hebben gekozen,” zei hij.

Syrië

Hoewel de krant spreekt van vergezochte complottheorieën, bleek onlangs uit documenten van het Pentagon dat de VS al-Qaida en andere radicale groepen bewust heeft gesteund om Syrië te destabiliseren.

De VS ging hiermee door, hoewel het land wist dat dit zou leiden tot de opkomst van ISIS en de val van Irak. De regering Obama bleef rebellengroepen steunen, ook al wist men dat ze banden hadden met ISIS.

Afgelopen september gaf een aanvoerder van het Vrij Syrisch Leger, dat door de VS wordt beschouwd als een leger in opstand tegen een alleenheerser, toe dat hij samenwerkte met verschillende terroristische groepen waaronder ISIS.

In juli 2014 gaven verschillende onderdelen van het Vrij Syrisch Leger hun Amerikaanse wapens openlijk aan ISIS. Daarnaast dropt de Amerikaanse overheid herhaaldelijk wapens in gebieden die in handen zijn van ISIS-strijders.

Kissinger

Henry Kissinger, lid van de Bilderberg-stuurgroep, vertelde eerder deze maand aan Fox News dat de VS verantwoordelijk is voor de bewapening van ISIS.

[Wall Street Journal, Infowars]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jenne schreef:

  Nou en ! dat wisten we toch al een poosje, weten allemaal dat de wereld leiders corrupte moordenaars zijn, en so what, het internet staat vol met aannames en ook bewijzen, nou en!

 • Zatapa schreef:

  Dit is niet nieuw. Dat was al lang bekend dat de wapens van de Iraakse overheid oorspronkelijk van de VS afkomstig waren en nu bij IS beland zijn. Maar t is niet zo dat de VS IS moedwillig bevoorraad heeft. Hoewel dat in Syrie misschien wel het geval was, maar dat was omwille van de strijd tegen Assad. De rebellen werden toen nog absoluut niet geassocieerd met een IS zoals wij dat nu kennen. Er is zeker een inschattingsfout gemaakt, maar geen moedwillige creatie van een terroristische organisatie.

 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Als je nu nog niet weet dat ISIS een proxy leger is van Israël / USSA / Saoedi Arabië / NAVO en nog veel meer criminele staten dan ben je horende blind en ziende doof zou de grootste smeerlap op aarde: Henry Kissinger zeggen…

 • nexus schreef:

  of het nou russen zijn of Europees of Amerika nederland doet ook net zo hard mee geen haar beter dan de rest
  de wapen industrie moet draaien dus ze zullen er van alles aan doen om het aan de gang te houden
  als ze een torentje in mekaar laten zakken om weer een wetje door te voeren zullen ze het niet laten
  en zo kan je zo veel dingen op noemen wat ze al gedaan hebben

 • nunki schreef:

  Ik denk dat Erdogan meer belang heeft bij isil, dan de Amerikanen.

 • Magister Forestarri schreef:

  Ze zouden de film “Zeitgeist” op elke middelbare school moeten laten zien…Tik voor de gein “”zeigeist nl ” in op youtube, and see for yourself…

 • Klaas-Jan van Knokkelenburg schreef:

  het terrorisme zelfst.naamw.
  Uitspraak: [tɛrɔˈrɪsmə]
  gebruik van terreur om politieke doelen te bereiken

  terrorisme: ter – ro` ris – me
  («Frans)
  het -woord
  het uitoefenen van een schrikbewind;

  geweldpleging met bedreiging of aantasting van het leven als middel om iets te verkrijgen, gewelddadige chantage

  terrorisme: Georganiseerde geweldpleging (individuele of collectieve aan slagen gijzeling, verwoesting) ter demoralisering van de bevolking om een politiek doel te bereiken

  Terrorisme definitie & betekenis

  Terrorisme is het plegen van geweld of het uitoefenen van ernstige dreiging met een politieke of religieuze reden. Het doel van terrorisme is om politieke verandering te bewerkstelligen.

  terrorisme
  het ontwrichten van een samenleving door daden van terreur, met een politiek oogmerk.

  terrorisme
  (terrorisme / terreur) (terrorism) (strafrecht) oogmerk om de bevolking of een deel van de bevolking van een land vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land te ontwrichtten.

 • Coeus schreef:

  Washington is het nieuwe Rome: een wereldrijk dat belasting oplegt (door de Dollar als verplichte wereldreservemunt) aan zijn satellietstaten (waar wij er één van zijn) en in belangrijke wingebieden (o.a. het Midden-Oosten) diverse ‘barbaarse’ partijen steunt om middels het verdeel en heers principe de opkomende concurrent (China-Rusland) te dwarsbomen.

 • Pieter schreef:

  Het kwaad verspreidt zich vanuit Saudi-Arabië. Zij voorzien niet alleen ISIS en andere islam terreurgroepen van alle mogelijk materiaal, maar ook van de juiste wahabi-doctrine en van de PR-infrastructuur. Mecca wordt herbouwd tot een architecturaal alziend oog waarvan de kaaba de iris vormt. Op het hoogste punt van Mecca, de watchtower, prijken de twee horens van Baal.

 • Rob ter Horst schreef:

  “Henry Kissinger, lid van de Bilderberg-stuurgroep, vertelde eerder deze maand aan Fox News dat de VS verantwoordelijk is voor de bewapening van ISIS.”

  Moet dan een ander filmpje zijn geweest…

 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  >