Buitenland

Inwoners Irak: “Wij weten dat Amerika terreurgroep ISIS voorziet van wapens en voedsel”

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een toenemend aantal inwoners van Irak beschuldigt de Verenigde Staten van de opmars van ISIS in hun land, zo schrijft de Wall Street Journal.

Toen journalist Yaroslav Trofimov Irakese vluchtelingen interviewde in een tentenkamp in Bagdad kwam hij tot de ontdekking dat veel Irakezen van mening zijn dat de terreurbeweging directe steun krijgt van de Amerikaanse overheid.

“We weten allemaal dat Amerika ISIS van wapens en voedsel voorziet en dat ze zo sterk staan vanwege de Amerikaanse steun,” zei de 50-jarige Abbas Hashem, die onlangs de stad Ramadi is ontvlucht.

Anderen, zoals de prominente beleidsmaker Alia Nusseif, zeggen dat ISIS als proxy-leger van de VS wordt gebruikt om het land te verdelen. “We hebben geen vertrouwen meer in de Amerikanen,” zei Nusseif. “Wij denken dat ISIS door Amerika wordt gebruikt om Irak te verzwakken.”

Omdat Amerika weinig doet tegen ISIS hebben oppositiegroepen het erg zwaar, aldus Sabah Karhout, voorzitter van de provinciale raad van Anbar. “Als de Amerikanen meer steun hadden gegeven, zouden de soennitische stammen niet voor de kant van ISIS hebben gekozen,” zei hij.

Syrië

Hoewel de krant spreekt van vergezochte complottheorieën, bleek onlangs uit documenten van het Pentagon dat de VS al-Qaida en andere radicale groepen bewust heeft gesteund om Syrië te destabiliseren.

De VS ging hiermee door, hoewel het land wist dat dit zou leiden tot de opkomst van ISIS en de val van Irak. De regering Obama bleef rebellengroepen steunen, ook al wist men dat ze banden hadden met ISIS.

Afgelopen september gaf een aanvoerder van het Vrij Syrisch Leger, dat door de VS wordt beschouwd als een leger in opstand tegen een alleenheerser, toe dat hij samenwerkte met verschillende terroristische groepen waaronder ISIS.

In juli 2014 gaven verschillende onderdelen van het Vrij Syrisch Leger hun Amerikaanse wapens openlijk aan ISIS. Daarnaast dropt de Amerikaanse overheid herhaaldelijk wapens in gebieden die in handen zijn van ISIS-strijders.

Kissinger

Henry Kissinger, lid van de Bilderberg-stuurgroep, vertelde eerder deze maand aan Fox News dat de VS verantwoordelijk is voor de bewapening van ISIS.

[Wall Street Journal, Infowars]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
7 jaren geleden

Nou en ! dat wisten we toch al een poosje, weten allemaal dat de wereld leiders corrupte moordenaars zijn, en so what, het internet staat vol met aannames en ook bewijzen, nou en!

Zatapa
Zatapa
7 jaren geleden

Dit is niet nieuw. Dat was al lang bekend dat de wapens van de Iraakse overheid oorspronkelijk van de VS afkomstig waren en nu bij IS beland zijn. Maar t is niet zo dat de VS IS moedwillig bevoorraad heeft. Hoewel dat in Syrie misschien wel het geval was, maar dat was omwille van de strijd tegen Assad. De rebellen werden toen nog absoluut niet geassocieerd met een IS zoals wij dat nu kennen. Er is zeker een inschattingsfout gemaakt, maar geen moedwillige creatie van een terroristische organisatie.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Als je nu nog niet weet dat ISIS een proxy leger is van Israël / USSA / Saoedi Arabië / NAVO en nog veel meer criminele staten dan ben je horende blind en ziende doof zou de grootste smeerlap op aarde: Henry Kissinger zeggen…

nexus
nexus
7 jaren geleden

of het nou russen zijn of Europees of Amerika nederland doet ook net zo hard mee geen haar beter dan de rest
de wapen industrie moet draaien dus ze zullen er van alles aan doen om het aan de gang te houden
als ze een torentje in mekaar laten zakken om weer een wetje door te voeren zullen ze het niet laten
en zo kan je zo veel dingen op noemen wat ze al gedaan hebben

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x