Gezondheid

Erkenning voor journalisten die hun baan verloren omdat ze Monsanto wilden ontmaskeren

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee journalisten van Fox News die in 1997 werden ontslagen omdat ze van plan waren de gevaren van het genetisch gemodificeerde groeihormoon rBGH in melk te onthullen, krijgen nu erkenning.

De journalisten vertellen hun verhaal in de documentaire The Corporation uit 2003. Steve Wilson en Jane Akre deden onderzoek naar gezondheidsrisico’s van rBGH, dat werd gemaakt door Monsanto. Het fragment werd weggelaten uit de definitieve versie van de film.

Wilson en Akre stonden op het punt het kijkerspubliek van Fox News op de hoogte te brengen van de gevaren van het groeihormoon, toen advocaten van de landbouwreus een dreigement stuurden naar de zender. De journalisten werden ontslagen en het verhaal kwam niet naar buiten.

Het kunstmatige hormoon wordt ingespoten bij koeien waardoor de melkproductie met 11-16 procent toeneemt. Monsanto heeft de bedrijfstak in 2008 voor 300 miljoen dollar verkocht aan farmaceut Eli Lilly.

Wilson en Akre wilden onder meer aan de orde stellen dat het groeihormoon kankerverwekkend is en alleen op ratten was getest. De Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FDA keurde het product goed, hoewel het in een aantal andere landen verboden is. De Canadese toezichthouders concludeerden bijvoorbeeld dat rBGH ongeschikt is voor menselijke consumptie.

[Inquisitr]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zondagjongen
Zondagjongen
7 jaren geleden

De EU raad heeft vandaag toch besloten dat elke lidstaat zelf mag kiezen dat ze ggo toelaten, hier in Belgie is spijtig genoeg het noorden voorstander en het zuiden tegen ik zie hier wat taal confict uitgroeien. Tevens een zwarte dag en blijkbaar slaapt Greenpeace….

Arnout
Arnout
7 jaren geleden

“Twee journalisten van Fox News die in 1997 werden ontslagen omdat ze van plan waren de gevaren van het genetisch gemodificeerde groeihormoon rBGH in melk te onthullen, krijgen nu erkenning.”

Waar staat die erkenning dan? Dat lijkt me nou iets leuks om te lezen en dan staat er weer geen link bij 🙁

En als ik met google zoek krijg ik alleen maar sites die schrijven over dat deze 2 journalisten het naar buiten wilde brengen maar de erkenning kan ik niet vinden (want ik ga hier geen half uur aan spenderen).

Hendrik
Hendrik
7 jaren geleden
Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Zo kunnen mensen reuzen worden(er zijn altijd mensen die er geen kanker van krijgen) en dan is de cirkel weer rond.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x