Homepagina » Gezondheid » Erkenning voor journalisten die hun baan verloren omdat ze Monsanto wilden ontmaskeren
Erkenning voor journalisten die hun baan verloren omdat ze Monsanto probeerden te ontmaskeren

Erkenning voor journalisten die hun baan verloren omdat ze Monsanto wilden ontmaskeren

Twee journalisten van Fox News die in 1997 werden ontslagen omdat ze van plan waren de gevaren van het genetisch gemodificeerde groeihormoon rBGH in melk te onthullen, krijgen nu erkenning.

De journalisten vertellen hun verhaal in de documentaire The Corporation uit 2003. Steve Wilson en Jane Akre deden onderzoek naar gezondheidsrisico’s van rBGH, dat werd gemaakt door Monsanto. Het fragment werd weggelaten uit de definitieve versie van de film.

Wilson en Akre stonden op het punt het kijkerspubliek van Fox News op de hoogte te brengen van de gevaren van het groeihormoon, toen advocaten van de landbouwreus een dreigement stuurden naar de zender. De journalisten werden ontslagen en het verhaal kwam niet naar buiten.

Het kunstmatige hormoon wordt ingespoten bij koeien waardoor de melkproductie met 11-16 procent toeneemt. Monsanto heeft de bedrijfstak in 2008 voor 300 miljoen dollar verkocht aan farmaceut Eli Lilly.

Wilson en Akre wilden onder meer aan de orde stellen dat het groeihormoon kankerverwekkend is en alleen op ratten was getest. De Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FDA keurde het product goed, hoewel het in een aantal andere landen verboden is. De Canadese toezichthouders concludeerden bijvoorbeeld dat rBGH ongeschikt is voor menselijke consumptie.

[Inquisitr]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. De EU raad heeft vandaag toch besloten dat elke lidstaat zelf mag kiezen dat ze ggo toelaten, hier in Belgie is spijtig genoeg het noorden voorstander en het zuiden tegen ik zie hier wat taal confict uitgroeien. Tevens een zwarte dag en blijkbaar slaapt Greenpeace….

  6 likes
 2. “Twee journalisten van Fox News die in 1997 werden ontslagen omdat ze van plan waren de gevaren van het genetisch gemodificeerde groeihormoon rBGH in melk te onthullen, krijgen nu erkenning.”

  Waar staat die erkenning dan? Dat lijkt me nou iets leuks om te lezen en dan staat er weer geen link bij 🙁

  En als ik met google zoek krijg ik alleen maar sites die schrijven over dat deze 2 journalisten het naar buiten wilde brengen maar de erkenning kan ik niet vinden (want ik ga hier geen half uur aan spenderen).

  2 likes
 3. Zo kunnen mensen reuzen worden(er zijn altijd mensen die er geen kanker van krijgen) en dan is de cirkel weer rond.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

rauwe melk

Hoe rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergieën (en bewerkte melk uit de supermarkt juist allergieën uitlokt)

Suzanne Abbring heeft tijdens haar promotieonderzoek aan ...