Buitenland

Tientallen miljoenen voor gezondheidszorg Oekraïne, maar onze ouderen mogen het uitzoeken

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

Onderzoekers hebben aan zorgminister Conny Helder geadviseerd dat komende kabinetten per 2029 tot 2,7 miljard euro moeten bezuinigen op de ouderenzorg.

Het bedrag komt bovenop de bezuinigingen die al in het coalitieakkoord van Rutte IV zijn opgenomen. Omdat het aantal ouderen de komende 20 jaar sterk toeneemt, zijn ‘ingrijpende keuzes’ nodig, beweren de onderzoekers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ondertussen gaan er wel tientallen miljarden Nederlands belastinggeld naar de gezondheidszorg in Oekraïne. Minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (VVD) laat weten dat Nederland ruim 118 miljoen euro vrijmaakt voor het tweede steunpakket voor Oekraïne.

83 miljoen

Hiervan is 83 miljoen euro voor herstelwerkzaamheden en gezondheidszorg, 10 miljoen voor noodhulp en 25 miljoen voor subsidies voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die helpen met de wederopbouw.

“De aanhoudende oorlog blijft zijn tol eisen van de Oekraïense samenleving en economie. De behoeften blijven hierdoor groot,” stelt het ministerie.

“Geen geld voor de zorg voor onze oudere mensen,” merkt oud-Statenlid Eelco van Hoecke op. “Nooit meer VVD.”

83 miljoen (!) voor herstelwerkzaamheden en gezondheidszorg naar Oekraïne, maar onze ouderen die hun leven lang premie hebben betaald en keihard hebben gewerkt, mogen het uitzoeken, zegt onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans.

Oekraïne-gezant ruimt na minder dan een maand het veld

Het kabinet heeft ook een nieuwe Oekraïne-gezant aangesteld. De vorige moest na minder dan een maand het veld ruimen vanwege uitingen in zijn boek over Rusland en Oekraïne.

Ron van Dartel zegt in zijn boek dat Oekraïners ook Russen zijn en dat de steun voor Poetin groter is dan wordt gedacht.

In april stuurde het kabinet al 274 miljoen euro naar Oekraïne.

4.8 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
levitas
levitas
9 maanden geleden

Schoften zijn het en niet anders!!!

De Sjaak
De Sjaak
9 maanden geleden

Dat geld gaat daar niet heen …. ander doel !

Tygostein
Tygostein
9 maanden geleden

Verdomme……

Exegese
Exegese
9 maanden geleden

Ook nze regering staat volledig onder invloed van buitenlandse mogendheden. Dat is bij wet verboden en onvervalst landverraad. Het volk moet opstaan en absoluut eisen dat ze zich aan de grondwet houden, daar zijn ze toe verplicht en wij moeten ze daar aan houden, zo simpel is het.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x