Mens en Dier

Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren verzorgde Studium Generale van de Universiteit Utrecht een avond die in het teken stond van ‘de terugkeer van rechts-extremisme’. De vraag die centraal stond: “Hoe kan het dat rechts-extremistisch gedachtegoed steeds meer mainstream lijkt te worden?” Onder andere professor Sarah de Lange van de Universiteit van Amsterdam kwam aan het woord.

Zij beweerde onomwonden dat Kamerlid Martin Bosma (PVV) ‘een nieuwe vorm van antisemitisme’ tentoonspreidt door een Kamervraag te stellen over George Soros.

Invloed van Soros op de Sinterklaasviering

Ze wees erop dat in sommige bewegingen echt ‘white supremacy-denken’ opkomt. De Lange verwees naar een tweet van Forum voor Democratie waarin staat: “Premier Rutte draait er niet eens meer omheen: de belangen van ngo’s (lees: Soros) gaan boven het beleid van de democratisch gekozen regering van Hongarije. Hoogste tijd dat deze loopjongen van het grootkapitaal nu van het toneel verdwijnt.”

Volgens De Lange gaat het hier niet alleen om retoriek op social media of op eigen kanalen. In de Tweede Kamer stelde Kamerlid Bosma namens de PVV een vraag over de invloed van George Soros op de Sinterklaasviering in Nederland, sprak ze op denigrerende toon. “Dat is eigenlijk het tentoonspreiden van een nieuwe vorm van antisemitisme direct in ons verkozen parlement.”


Dat is het niveau van de sociale wetenschap

Dus als je een vraag stelt over de handel en wandel van een miljardair spreid je volgens professor De Lange een nieuwe vorm van antisemitisme tentoon omdat hij is geboren in een familie met een Joodse achtergrond.

“Sarah de Lange poneert dat Bosma een antisemiet is omdat hij een Kamervraag stelde over Soros. Ze is een prof. dr. Dan zou je denken: beargumenteer zo’n smadelijke aantijging. Maar nee dus. Dat is het niveau van de sociale wetenschap,” reageert journalist Joost Niemoller.

4.8 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
1 jaar geleden

het wordt steeds gekker…

Mickey
Mickey
1 jaar geleden

Indonezie…heeft deze hufter uigegooid…Turkiye mag ie ook niet meet naar binnen..en nog paar landen…hmmm. waarom?? Het is gewoon een idioot die denkt dat ie met zn geld alles kan…net als zn vriend gejts…weg met di klojo’s!!

Badbone
Badbone
1 jaar geleden

Een man die zijn naam veranderd heeft, Gregory Schwarz heet hij eigenlijk, zijn eigen volk veraden heeft in het KZ om er zelf beter van te worden.

Sen
Sen
1 jaar geleden

Nou, dan heeft S.de Lange een hele goeie aan Bosma, hij maakt wel korte metten met haar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

111
0
We lezen graag je reactie!x