Homepagina » Mens en Dier » Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’
soros
Foto: George Soros (Frank Plitt CC BY 3.0 DE)

Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’

Gisteren verzorgde Studium Generale van de Universiteit Utrecht een avond die in het teken stond van ‘de terugkeer van rechts-extremisme’. De vraag die centraal stond: “Hoe kan het dat rechts-extremistisch gedachtegoed steeds meer mainstream lijkt te worden?” Onder andere professor Sarah de Lange van de Universiteit van Amsterdam kwam aan het woord.

Zij beweerde onomwonden dat Kamerlid Martin Bosma (PVV) ‘een nieuwe vorm van antisemitisme’ tentoonspreidt door een Kamervraag te stellen over George Soros.

Invloed van Soros op de Sinterklaasviering

Ze wees erop dat in sommige bewegingen echt ‘white supremacy-denken’ opkomt. De Lange verwees naar een tweet van Forum voor Democratie waarin staat: “Premier Rutte draait er niet eens meer omheen: de belangen van ngo’s (lees: Soros) gaan boven het beleid van de democratisch gekozen regering van Hongarije. Hoogste tijd dat deze loopjongen van het grootkapitaal nu van het toneel verdwijnt.”

Volgens De Lange gaat het hier niet alleen om retoriek op social media of op eigen kanalen. In de Tweede Kamer stelde Kamerlid Bosma namens de PVV een vraag over de invloed van George Soros op de Sinterklaasviering in Nederland, sprak ze op denigrerende toon. “Dat is eigenlijk het tentoonspreiden van een nieuwe vorm van antisemitisme direct in ons verkozen parlement.”


Dat is het niveau van de sociale wetenschap

Dus als je een vraag stelt over de handel en wandel van een miljardair spreid je volgens professor De Lange een nieuwe vorm van antisemitisme tentoon omdat hij is geboren in een familie met een Joodse achtergrond.

“Sarah de Lange poneert dat Bosma een antisemiet is omdat hij een Kamervraag stelde over Soros. Ze is een prof. dr. Dan zou je denken: beargumenteer zo’n smadelijke aantijging. Maar nee dus. Dat is het niveau van de sociale wetenschap,” reageert journalist Joost Niemoller.

4.8 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
1 maand geleden

het wordt steeds gekker…

Mickey
Mickey
1 maand geleden

Indonezie…heeft deze hufter uigegooid…Turkiye mag ie ook niet meet naar binnen..en nog paar landen…hmmm. waarom?? Het is gewoon een idioot die denkt dat ie met zn geld alles kan…net als zn vriend gejts…weg met di klojo’s!!

Badbone
Badbone
1 maand geleden

Een man die zijn naam veranderd heeft, Gregory Schwarz heet hij eigenlijk, zijn eigen volk veraden heeft in het KZ om er zelf beter van te worden.

Sen
Sen
1 maand geleden

Nou, dan heeft S.de Lange een hele goeie aan Bosma, hij maakt wel korte metten met haar.

x

Check Also

IC-capaciteit

Er is 1,5 jaar zo goed als niets (!) gedaan om de IC-capaciteit te vergroten: ‘Bizar en crimineel’

“Ik vind het werkelijk waar onbegrijpelijk dat ...

tech

‘Megalomane’ techbedrijven lanceren censuuraanval op Forum voor Democratie: ‘Onacceptabel!’

Eergisteren werd de virale speech van FVD-kopman ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

111
0
We lezen graag je reactie!x