Mens en Dier

Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren verzorgde Studium Generale van de Universiteit Utrecht een avond die in het teken stond van ‘de terugkeer van rechts-extremisme’. De vraag die centraal stond: “Hoe kan het dat rechts-extremistisch gedachtegoed steeds meer mainstream lijkt te worden?” Onder andere professor Sarah de Lange van de Universiteit van Amsterdam kwam aan het woord.

Zij beweerde onomwonden dat Kamerlid Martin Bosma (PVV) ‘een nieuwe vorm van antisemitisme’ tentoonspreidt door een Kamervraag te stellen over George Soros.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Invloed van Soros op de Sinterklaasviering

Ze wees erop dat in sommige bewegingen echt ‘white supremacy-denken’ opkomt. De Lange verwees naar een tweet van Forum voor Democratie waarin staat: “Premier Rutte draait er niet eens meer omheen: de belangen van ngo’s (lees: Soros) gaan boven het beleid van de democratisch gekozen regering van Hongarije. Hoogste tijd dat deze loopjongen van het grootkapitaal nu van het toneel verdwijnt.”

Volgens De Lange gaat het hier niet alleen om retoriek op social media of op eigen kanalen. In de Tweede Kamer stelde Kamerlid Bosma namens de PVV een vraag over de invloed van George Soros op de Sinterklaasviering in Nederland, sprak ze op denigrerende toon. “Dat is eigenlijk het tentoonspreiden van een nieuwe vorm van antisemitisme direct in ons verkozen parlement.”


Dat is het niveau van de sociale wetenschap

Dus als je een vraag stelt over de handel en wandel van een miljardair spreid je volgens professor De Lange een nieuwe vorm van antisemitisme tentoon omdat hij is geboren in een familie met een Joodse achtergrond.

“Sarah de Lange poneert dat Bosma een antisemiet is omdat hij een Kamervraag stelde over Soros. Ze is een prof. dr. Dan zou je denken: beargumenteer zo’n smadelijke aantijging. Maar nee dus. Dat is het niveau van de sociale wetenschap,” reageert journalist Joost Niemoller.

4.8 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
2 jaren geleden

het wordt steeds gekker…

Mickey
Mickey
2 jaren geleden

Indonezie…heeft deze hufter uigegooid…Turkiye mag ie ook niet meet naar binnen..en nog paar landen…hmmm. waarom?? Het is gewoon een idioot die denkt dat ie met zn geld alles kan…net als zn vriend gejts…weg met di klojo’s!!

Badbone
Badbone
2 jaren geleden

Een man die zijn naam veranderd heeft, Gregory Schwarz heet hij eigenlijk, zijn eigen volk veraden heeft in het KZ om er zelf beter van te worden.

Sen
Sen
2 jaren geleden

Nou, dan heeft S.de Lange een hele goeie aan Bosma, hij maakt wel korte metten met haar.

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x