Mens en Dier

Wonder: 24-jarige vrouw leeft zonder kleine hersenen

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Chinese vrouw van 24 blijkt te zijn geboren zonder kleine hersenen, het deel van het brein dat beweging en spraak helpt aan te sturen. Wetenschappers wijzen op het grote aanpassingsvermogen van onze hersenen.

De vrouw uit de provincie Shandong was naar haar dokter gegaan met klachten van misselijkheid en duizeligheid. Na een CT-scan bleek dat de vrouw was geboren zonder kleine hersenen. Dit hersendeel zit onderaan het orgaan. Hoewel het maar 10 procent van het totale hersenvolume inneemt, bevat het de helft van alle neuronen. Deze cellen zijn belangrijk voor ons zenuwstelsel.

De vrouw heeft al langer klachten. Ze heeft al meer dan 20 jaar moeite om haar evenwicht te bewaren en kon pas op haar zesde praten. De ruimte waar de kleine hersenen zouden moeten zitten, is gevuld met hersenvocht.

De kleine hersenen sturen en controleren de beweging en het evenwicht van ons lichaam en is ook betrokken bij de spraak. Als het zogeheten cerebellum niet goed werkt kunnen er verstandelijke beperkingen, bewegingsstoornissen en epileptische aanvallen optreden.

De wetenschappers zijn verbaasd dat de 24-jarige vrouw alleen maar evenwichtsproblemen ervaart. Haar geval toont aan dat ons brein enorm flexibel kan zijn als dat nodig is. Voor zover bekend zijn er slechts negen andere mensen die hun hele leven zonder kleine hersenen hebben geleefd. De meeste mensen met deze aandoening sterven op jonge leeftijd.

[NewScientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Buddy
Buddy
7 jaren geleden

Zou een mooi idee zijn bij onze politici, de kleine hersens verwijderen, zijn we in ieder van dat domme geklets af….

Vandattem
Vandattem
7 jaren geleden

Goed bericht voor het herevalueren van medische “vanzelfsprekendheden”.

LexuS
LexuS
7 jaren geleden

Wakker worden met een wake ‘nd bake en dan ninefornews openen en dit artikel + comments lezen.. geniaal xD

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x