Buitenland

2013: Amerika staat aan de vooravond van sociale verandering

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten staan aan de vooravond van een grote verandering. Dat betoogt columniste en schrijfster Frida Ghitis.

Een meerderheid van de Amerikanen is voorstander van strengere wapenwetgeving, een progressief belastingstelsel, het homohuwelijk en legalisering van cannabis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De wetgeving kan deze ommezwaai nog niet bijbenen. Het komende jaar zal in de rechtbank en medialand worden gestreden door de krachten van verandering, die inmiddels in de meerderheid zijn en iets willen veranderen aan de status quo, aldus Ghitis.

Nieuwe ideeën

Ze merkt op dat de afgelopen maanden een keerpunt is bereikt, mogelijk dankzij sociale media, televisie en het internet. Jonge mensen groeien op met nieuwe ideeën en streven naar sociale verandering.

Een meerderheid van de Amerikanen (57 procent) is voor strengere wapenwetgeving. Enkele maanden geleden was dat nog 39 procent. Daarnaast is voor het eerst een meerderheid van de Amerikanen voor het homohuwelijk. Het is volgens Ghitis alsof er een knop is omgegaan. Steeds meer mensen, met name jongeren, vinden discriminatie niet alleen verkeerd, maar ook onzinnig.

Wie had gedacht dat de Amerikanen voorstander zouden zijn van het legaliseren van drugs? Twee derde van de kiesgerechtigden jonger dan 30 is voorstander van het legaliseren van cannabis, waarmee het landelijk gemiddelde op 51 procent komt.

Progressief belastingstelsel

Vele jaren werd enkel gesproken over het verlagen van belastingen. Dat is verleden tijd. Drie kwart van de Amerikanen vindt dat het beter is om een progressief belastingstelsel te hanteren en de rijken meer te belasten. Wat ‘rijk’ precies betekent is nog onduidelijk.

Met nog enkele dagen te gaan tot het begin van 2013 wordt wel duidelijk dat het land zich geconfronteerd ziet met serieuze zaken. Er gebeurt iets in Amerika.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
van Eijk
van Eijk
11 jaren geleden

Ik heb geen goed gevoel bij het ‘nieuwe’ Amerika. Er zijn de laatste tijd een hoop rare wetten aangenomen die de overheid veel te veel macht geven.
Vooruitlopend; Iedereen die zijn vuurwapen niet registreert kan worden gezien als terrorist en kan om die reden ongelimiteerd gedetineerd worden, inclusief verplichte chemische behandeling tbv gedrag.

Roswell Grey
Roswell Grey
11 jaren geleden
Sheyan
Sheyan
11 jaren geleden

Als dat werkelijk zo is dan is dit op z’n minst opmerkelijk te noemen. Dit zou erop wijzen dat er weldegelijk iets goeds aan de hand is. Het wijst erop dat mensen nu massaal hun bewustzijn aan het verhogen zijn en wakker worden. We zullen het zien, er zijn tekenen dat zaken zich nu in een versneld tempo gaan ontwikkelen.

Jan
Jan
11 jaren geleden

Ik zie hier bron CNN. Dit wordt dacht ik meestal als een onbetrouwbare door de overheid gecontroleerde bron gezien.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x