Mens en Dier

Oud-vicepresident Hoge Raad vindt dat Viruswaarheid ‘misdadig bezig’ is: ‘Ronduit schokkend’

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag in een kort geding dat Viruswaarheid had aangespannen dat de coronamaatregelen niet van tafel hoeven. In het kort geding eiste Viruswaarheid dat alle coronaregels per direct zouden worden geschrapt, omdat ze volgens de groep in strijd zijn met de grondrechten en internationale verdragen.

Viruswaarheid stelde dat crisismaatregelen die leiden tot vergaande inperkingen van grondrechten alleen onder heel strenge voorwaarden mogen worden genomen. Zo had de staat er officieel de noodtoestand voor moeten uitroepen, aldus de actiegroep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Hoogste rechtsprekende instantie

Onlangs deed Ernst Numann, oud-vicepresident van de Hoge Raad, ‘ronduit schokkende’ uitspraken over Viruswaarheid. De Hoge Raad is ‘belast met het toezicht op de rechtseenheid en rechtsontwikkeling van het Nederlandse recht’. Het is de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland.

In een interview met kwartaalblad Benjamin zei Numann: “Willem Engel en zijn club zijn misdadig bezig. De maatregelen waartegen zij zich keren, zijn broodnodig. Niet om te voorkomen dat mijnheer Engel ziek wordt, maar wel om te voorkomen dat hij samen met honderdduizend anderen de zorg ontwricht. Discussie is prima. Maar het gaat hen niet om het wel of niet verplicht stellen van mondkapjes. Ze zeggen: ‘Er is niets aan de hand, ik wil mijn vrijheid niet inleveren’.”

Duitse bezetting

Numann maakte vervolgens een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog: “Ik ben benieuwd wat Willem Engel had gedaan onder de Duitse bezetting. Niets, vermoed ik. Ik vind dit gedrag op geen enkele manier verdedigbaar.”

Advocaat Aldert Nijhuis schrijft in een reactie dat hij deze passage uit het interview ‘ronduit schokkend’ vindt:

4.6 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
3 jaren geleden

Tja, de Hoge Raad. Ook dat is een corrupte bende. De uitspraken van heer Numann , mooie Duitse naam overigens, bewijzen dat ook daar de gemiddelde intelligentie gelijk is aan die van een visstick. Met excuses aan de firma Iglo.

Niemand.
Niemand.
3 jaren geleden

En ik ben benieuwd wat Ernst Numann had gedaan onder de Duitse bezetting. Wellicht een gevalletje NSB-er Ernst Numann?

Een oud-vicepresident van de Hoge Raad. Hoge raad van wat? Deze mensen hebben totaal geen autoriteit, zelf benoemd omhoog gevallen slijk van de bovenste plank.

Christien
Christien
3 jaren geleden

Ik vraag me af wat deze oud vice president betaald krijgt hiervoor.
Iedereen die kan lezen weet hoe de vork in de steel zit.

Staat geld dan echt voor de eed?
Schaamteloos.

Waar zou deze man gestaan hebben tijdens de oorlog, ik kaats de bal graag terug?

Eedvergeten?

Renate
Renate
3 jaren geleden

Ach, meneer heeft een cursus ‘reverse psychology’ gevolgd. De laatste, hevige, stuiptrekkingen van een gefaald en kwaadaardig systeem waarbij de centrale macht in handen is van een paar zelf verkozen elitairen die zich boven de wet hebben gesteld. Maar niemand is ‘onschendbaar’.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x