Buitenland

Professor noemt Oekraïens tegenoffensief suïcidaal: ‘Ze maken geen schijn van kans’

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!

Professor John Mearsheimer waarschuwt dat het Oekraïense tegenoffensief zal resulteren in enorme verliezen aan Oekraïense zijde als gevolg van de overweldigende artillerieovermacht en luchtsuperioriteit van de Russen.

Volgens Mearsheimer zal de inzet van F-16’s en ATACMS-raketten geen invloed hebben op het verloop van de oorlog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Dit tegenoffensief was suïcidaal,” zei de professor in gesprek met Glenn Greenwald. “De belangrijkste eenheden die door de NAVO zijn getraind, zijn in de pan gehakt. Ook andere eenheden zijn in de pan gehakt. De Oekraïners maakten geen schijn van kans.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Erg onverantwoordelijk

Mearsheimer zei dat het erg onverantwoordelijk was van het Westen, met name de Verenigde Staten, om de Oekraïners aan te sporen tot een tegenoffensief.

De Oekraïense troepen worden bestookt met artillerie en allerlei soorten slimme bommen. Ze zijn niet goed getraind. “Je kunt niet verwachten dat je een groep Oekraïners enkele maanden traint in Duitsland of Groot-Brittannië en dat ze vervolgens in staat zijn om een Blitzkrieg te lanceren zoals de Duitsers dat in mei 1940 deden. Het duurt jaren om een leger op te bouwen dat tot zoiets in staat is.”

Gedoemd

Het Oekraïense leger bestaat uit zo’n 60 brigades. De NAVO heeft slechts negen brigades getraind, die begin juni zwaar zijn toegetakeld. De Oekraïners hebben geen enkele kans om door de Russische verdedigingslinies te breken, denkt Mearsheimer. “Wat er gaat gebeuren, is dat de Oekraïners enorme verliezen zullen lijden.”

“De Oekraïners zitten diep in de problemen. Ik denk dat ze gedoemd zijn.”

4.7 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
9 maanden geleden

Its all abouth the money sukkels vechten tegen de bierkaai en dan is zelensky (de snuifduif) leidinggevende wat een mafketel brengt zijn eigen volk de vernieling in vanaf das één!!!

IFF
IFF
9 maanden geleden

Voor de proxy-oorlog tegen Oekraïne volg ik voornamelijk Frontnieuws. En dat is niet via de msm, ook gekend als de leugenpers, te zien.

tray de pum
tray de pum
9 maanden geleden

zoals vanouds en bekend die amerikaan hangt overal met die snater tussen,money,s en belangen,en het europische gemiddelde niveau huppelt er ook als vanouds achteraan,gevolg,syrie,s oekrainers,half afrika,marcheert allemaal door ondertussen meer “Hol”-dan land,en de oudjes mogen een hele dag in hun poepluier zitten,werkelijk zum kotsen!!

albatros
albatros
9 maanden geleden

NAVO misschien als inzet die verliest ook

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x