Gezondheid

Professor verklaart oorlog aan suiker: “We hebben een hele generatie kinderen verloren aan dit vergif”

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dat er een discussie is losgebarsten over suiker, heeft grotendeels te maken met één man: professor Robert Lustig, een gerenommeerde Amerikaanse wetenschapper die verkondigt dat suiker vergif is.

Het betoog ‘Sugar: The Bitter Truth’ is op YouTube al meer dan vijf miljoen keer bekeken. Lustig, een gereputeerde endocrinoloog aan de Universiteit van Californië, behandelt sinds de jaren negentig kinderen met overgewicht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Lustig stelt dat studies een oorzakelijk verband hebben aangetoond tussen suiker en diabetes, hartziekten en leverziekten. De meeste gifstoffen waar wij over praten zijn acuut vergif, zoals ricine en cyanide. Een kleine hoeveelheid en je valt dood neer. Maar er bestaat ook chronisch vergif. Ze zullen je vandaag niet doden en morgen ook niet, maar uiteindelijk sterf je er wel aan. Suiker doet hetzelfde, afhankelijk van de dosis. Net als alcohol, aldus de professor.

Professor verklaart oorlog aan suiker: "We hebben een hele generatie kinderen verloren aan dit vergif"
Robert Lustig (UCSF)

“Als je te veel suiker consumeert, zal je lichaam de overdaad omzetten naar levervet, en levervet leidt tot chronische metabole ziekten. Daarnaast activeert suiker het beloningssysteem in je brein. Er treedt gewenning op, waardoor je steeds meer suiker moet eten om hetzelfde goede gevoel te krijgen. Je belandt in een vicieuze cirkel die leidt tot insulineintolerantie,” aldus Lustig.

“We hebben geen suiker nodig”

Hij betoogt niet alleen dat suiker giftig is én te veel wordt gebruikt, maar ook dat we het niet nodig hebben. “Suiker is opgebouwd uit glucose en fructose. Hebben we glucose nodig?” vraagt hij. “Onze lever is heel vindingrijk en kan heel wat voedsel indien nodig omzetten naar glucose. Over glucose hoeven we ons dus geen zorgen te maken. En geen enkele biochemische reactie in ons lichaam vereist fructose.”

Lustig wijst erop dat alles wat goed is voor de voedingsindustrie, slecht is voor ons. En wat goed is voor ons, is slecht voor de voedingsindustrie. En die is machtig, benadrukt hij. De kinderarts voorspelt dat we over 10 jaar raar zullen opkijken als er nog mensen zijn die Coca-Cola drinken.

“Ik heb heel veel obese kinderen behandeld,” zegt Lustig. “En ik kan je zeggen: ik heb de wereld een hele generatie zien verliezen aan suiker. Ik ben bang dat er een tweede zal volgen.”

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
9 jaren geleden

Lustig wijst erop dat alles wat goed is voor de voedingsindustrie, slecht is voor ons. En wat goed is voor ons, is slecht voor de voedingsindustrie. En die is machtig, benadrukt hij.

Meer hoeft je eigenlijk niet te weten om een verstandige keuze te maken als je je voeding gaat kopen. De suikerindustrie wordt heden ten dage nog steeds gigantisch gesubsidieerd, gesponsord dus met belastinggeld.
In de winkel kost het zogenaamde lekkerste gif ter wereld dan ook bijzonder weinig (een belangrijk deel hebben we immers middels een deel van ons belastinggeld al afgerekend) en stopt de levensmiddelenindustrie het zo mogelijk overal in zodat iedereen ongemerkt zijn overdosis wel binnen krijgt. Als je geen of zo weinig mogelijk suiker binnen wilt krijgen moet je gewapend met een loep de kleine lettertjes op de etiketten ontcijferen en de talloze benamingen die ze verzonnen hebben voor de geraffineerde suiker uit je hoofd leren. De ervaring leert dat er dan zeer weinig keus overblijft in de overladen supermarkten. Nagenoeg alle bewerkte producten bevatten suiker en nog veel meer van allerlei ziekmakende ellende. Ziekmakende producten zijn eerder regelmaat dan uitzondering in ons dagelijks leven, dit allemaal aangespoord en bespoedigd middels allerlei regels en wetten door onze overheden die ons klaarblijkelijk liever ziek en gebrekkig zien dan gezond en sterk. Een spijtige doch onvermijdelijke conclusie

Nona
Nona
9 jaren geleden

Eindelijk, iemand die eens de koe bij de horens vat…suiker is een groot probleem.
We kunnen niet ontkennen dat volwassenen en kinderen van 30 jaar geleden slanker waren dan die van het heden , in alles wat men koopt van voedsel zitten toegevoegde suikers , ALLES ; het is aan ons om die te vermijden en ons levensstijl om te gooien , meer verse groenten en fruit en meer bewegen , komen we al een heel eind.

AtomNics
AtomNics
9 jaren geleden

alles is ok met mate vind ik persoonlijk.

het leven is oneindige dus dit fenomeen stoppen ja dat gaat dus never nooit gebeuren. waar het hem in zit is het bewust kiezen wat je tot je neemt. want alles is slecht & goed of andersom kan het ook nog. en nog eens wat is goed en slecht? juist dat vul jij als persoon uiteindelijk in.

maar goed we zouden nou eens met heel nederland om te beginnen voor elkaar echt maar ook echt te zorgen voor elkaar wat we in principe al doen alleen nu nog het materiaal geld weglaten dus letterlijk verwijderen verbannen verbranden laten we nou eens echt voor elkaar zorgen en kijken wat er echt nodig is voor ons wat echt waarde heeft in plaats van bezuinigen op geld. dit idee kun je zien als een conitnu stroom van investering in de mensenhart in plaats van investering in de materie (geld) alleen dan kunnen we echt wat waardevolle heeft realiseren en dat continu en ik geloof de rest volgt als nederland het voorbeeld laat zien 1.2.3

leon***
leon***
9 jaren geleden

ROY waar ben je ??
ik heb een foto voor je, laat even weten wanneer je beschikbaar bent hoelaat in de rubriek
over die chemtrails.
dan stuur ik je die link en kan je gelijk antwoord geven zoals je zei.
ik wacht er met smacht op

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x