Homepagina » Gezondheid » Professor verklaart oorlog aan suiker: “We hebben een hele generatie kinderen verloren aan dit vergif”

Professor verklaart oorlog aan suiker: “We hebben een hele generatie kinderen verloren aan dit vergif”

Dat er een discussie is losgebarsten over suiker, heeft grotendeels te maken met één man: professor Robert Lustig, een gerenommeerde Amerikaanse wetenschapper die verkondigt dat suiker vergif is.

Het betoog ‘Sugar: The Bitter Truth’ is op YouTube al meer dan vijf miljoen keer bekeken. Lustig, een gereputeerde endocrinoloog aan de Universiteit van Californië, behandelt sinds de jaren negentig kinderen met overgewicht.

Lustig stelt dat studies een oorzakelijk verband hebben aangetoond tussen suiker en diabetes, hartziekten en leverziekten. De meeste gifstoffen waar wij over praten zijn acuut vergif, zoals ricine en cyanide. Een kleine hoeveelheid en je valt dood neer. Maar er bestaat ook chronisch vergif. Ze zullen je vandaag niet doden en morgen ook niet, maar uiteindelijk sterf je er wel aan. Suiker doet hetzelfde, afhankelijk van de dosis. Net als alcohol, aldus de professor.

Professor verklaart oorlog aan suiker: "We hebben een hele generatie kinderen verloren aan dit vergif"

Robert Lustig (UCSF)

“Als je te veel suiker consumeert, zal je lichaam de overdaad omzetten naar levervet, en levervet leidt tot chronische metabole ziekten. Daarnaast activeert suiker het beloningssysteem in je brein. Er treedt gewenning op, waardoor je steeds meer suiker moet eten om hetzelfde goede gevoel te krijgen. Je belandt in een vicieuze cirkel die leidt tot insulineintolerantie,” aldus Lustig.

“We hebben geen suiker nodig”

Hij betoogt niet alleen dat suiker giftig is én te veel wordt gebruikt, maar ook dat we het niet nodig hebben. “Suiker is opgebouwd uit glucose en fructose. Hebben we glucose nodig?” vraagt hij. “Onze lever is heel vindingrijk en kan heel wat voedsel indien nodig omzetten naar glucose. Over glucose hoeven we ons dus geen zorgen te maken. En geen enkele biochemische reactie in ons lichaam vereist fructose.”

Lustig wijst erop dat alles wat goed is voor de voedingsindustrie, slecht is voor ons. En wat goed is voor ons, is slecht voor de voedingsindustrie. En die is machtig, benadrukt hij. De kinderarts voorspelt dat we over 10 jaar raar zullen opkijken als er nog mensen zijn die Coca-Cola drinken.

“Ik heb heel veel obese kinderen behandeld,” zegt Lustig. “En ik kan je zeggen: ik heb de wereld een hele generatie zien verliezen aan suiker. Ik ben bang dat er een tweede zal volgen.”

[Standaard]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Lustig wijst erop dat alles wat goed is voor de voedingsindustrie, slecht is voor ons. En wat goed is voor ons, is slecht voor de voedingsindustrie. En die is machtig, benadrukt hij.

  Meer hoeft je eigenlijk niet te weten om een verstandige keuze te maken als je je voeding gaat kopen. De suikerindustrie wordt heden ten dage nog steeds gigantisch gesubsidieerd, gesponsord dus met belastinggeld.
  In de winkel kost het zogenaamde lekkerste gif ter wereld dan ook bijzonder weinig (een belangrijk deel hebben we immers middels een deel van ons belastinggeld al afgerekend) en stopt de levensmiddelenindustrie het zo mogelijk overal in zodat iedereen ongemerkt zijn overdosis wel binnen krijgt. Als je geen of zo weinig mogelijk suiker binnen wilt krijgen moet je gewapend met een loep de kleine lettertjes op de etiketten ontcijferen en de talloze benamingen die ze verzonnen hebben voor de geraffineerde suiker uit je hoofd leren. De ervaring leert dat er dan zeer weinig keus overblijft in de overladen supermarkten. Nagenoeg alle bewerkte producten bevatten suiker en nog veel meer van allerlei ziekmakende ellende. Ziekmakende producten zijn eerder regelmaat dan uitzondering in ons dagelijks leven, dit allemaal aangespoord en bespoedigd middels allerlei regels en wetten door onze overheden die ons klaarblijkelijk liever ziek en gebrekkig zien dan gezond en sterk. Een spijtige doch onvermijdelijke conclusie

  38 likes
  • Daar hebt u een punt. Hetzelfde geldt ook voor alle onnuttige verpakkingen die ons worden opgedrongen, het zou simpeler zijn moest er een verbod komen die de productie ervan verbied.
   Maar ja dat is natuurlijk buiten de lobby van de producenten gerekend en het verlies aan nutteloze taksen aan de staat op die wegwerp verpakkingen en nog een bijkomende taksen om die rotzooi op te halen en te verwerken tot nieuwe andere nutteloze producten.

   16 likes
  • Gerafineerde witte suiker is dodelijk vergif. Bij ongerafineerde suiker valt dit hardstikke mee.
   Helaas zit in bijna al het bewerkte voedself tegenwoordig of witte suiker of aspartaam of een ander kunstmatige zoetstof. Wel al zie ik meer Stevia, en dat vind ik een goede zaak. Het is wel jammer voor sommige mensen dat ze bij Stevia een vieze bijsmaak ervaren. Die bijsmaak ervaar ik ook altijd met Aspartaam (gelukkig maar!).

   3 likes
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Stevia zou het enige veilig zoetmiddel zijn maar is net zo lang wettelijk tegengehouden tot de suikerlobby het in de satanische klauwen had. De Monsanto methode. Na het zogenaamd te raffineren en geknoei met de smaak is het pas echt op de markt gekomen. Dus als je al Stevia koopt dan alleen de groene versie en niet de witte pilletjes of de verkankerde soort met allerlei nepsmaakjes.

    9 likes
   • Ongeraffineerde suikers bevatten dezelfde suikers als geraffineerde suikers. Je houdt jezelf voor de gek. Beide zijn een combinatie van glucose+fructose=sucrose.

    Witte suiker = 100% sucrose. In je lichaam wordt dit omgezet in glucose en fructose.
    Ongeraffineerd = 99% glucose/fructose/sucrose en 1% ruw materiaal

    Suikers met mate is de strekking van dit verhaal.

    Als je dan toch bezorgt bent, moet je suikers gebruiken met zo weinig mogelijk fructose. Althans dat haal ik uit het verhaal.

    1 likes
  • Vervang voedingsindustrie voor financiële industrie en suiker door “de euro en belastingen” en je kunt het artikel qua opzet bijna opnieuw publiceren hier op ninefornews 🙂

   7 likes
 2. Eindelijk, iemand die eens de koe bij de horens vat…suiker is een groot probleem.
  We kunnen niet ontkennen dat volwassenen en kinderen van 30 jaar geleden slanker waren dan die van het heden , in alles wat men koopt van voedsel zitten toegevoegde suikers , ALLES ; het is aan ons om die te vermijden en ons levensstijl om te gooien , meer verse groenten en fruit en meer bewegen , komen we al een heel eind.

  14 likes
  • Ik behoor nog niet tot de groep van zwaarlijvigen met een 10 kg teveel wat ik ook voel, maar het is niet altijd zo evident om die toegevoegde suikers te ontlopen zoals u zelf zegt zit het in zowat al ons gekocht eten.
   Dan is er nog altijd die super kleine tekst op de verpakkingen met een resem aan voor de leek onbekende namen of waar die ook voor staan. Verse groenten en fruit doe ik dagelijks ook maar soms moet men dingen kopen voor de kids of voor zichzelf en dat wordt dan net weer iets teveel van het goede.

   Ik opteer voor een strengere controle aan de bron dan zijn al die waarschuwingen niet eens nodig, maar ja dan zit men terug bij die producenten en aanverwanten die hun winsten zien dalen zoals het poolijs wegsmelt.

   3 likes
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Stop met het kopen van kant en klaar voedsel. Ook voor de Kids… Ik zou zeggen JUIST voor de kids en ze zullen je dankbaar zijn voor het leven ! Over Coca Cola, Mac Donalds. KFC, Nuts, Mars, Monsanto, Pizza (met nep kaas ) etc hoeven we het al helemaal niet te hebben…

    5 likes
 3. we mogen niet roken, niet drinken zeker de kinderen niet, maar suiker wordt niets tegen gedaan, de hype gezonde voeding teel u eigen groente is en wordt er ook zo een, wat voor grond wordt er gebruikt, wat voor spul is dat waar het zaadje inzit,
  winkels vol met zooi, red bull drankjes enz. producten waarvan je niet weet wat er inzit,
  mooi artikel daar niet van maar hoe weet ik wat ik koop, de zgn. biologische producten in de winkels vertrouw ik voor geen meter
  wordt tijd dat de bevolking wakker wordt en zich niet laat meeslepen met een actie van een winkelketen die alleen maar op winst uit is

  1 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Ga eens naar de supermark en kijk naar het type mensen die de kar volladen met six-pack frisdrank, balen chips, dozen met ijs, zakken gifkluerig snoep, etc. etc. Vaak loopt er dan een bijstand moedertje in camping smoking aan een sigaretje paffend met de kar te zeulen terwijl pa nog even een stapeltje kratten bier inlaadt en de kinderren alvast een ijsje krijgen om dat ze anders de tent afbreken… Als je niets ander meer hebt dan is het gif van de supermarkt je enige troost die overblijft !

   6 likes
 4. Ik ben geen dokter, maar men leest wel eens dat trage suikers van bruin (bio) brood goed zijn voor de hersenen. Maar zijn die broodsuikers niet wat te traag? Graan maakt misschien het verschil tussen een mens en een aap met dolfijnenkop.
  At de mens in het paradijs niet van de levensboom? De enige vrucht die voldoet (bakkerswinkel + beenhouwerij + groente- en fruitwinkel + de ontbrekende x).
  Het snoeien van fruitbomen, het telen van groenten, slachten van dieren enz. is ook een raffinement (zoals suiker).
  Een klein beetje bruine rietsuiker is volgens mij, voor mensen die hun hersenen gebruiken, gezond.

  2 likes
  • Ik ben het met je eens.
   Je hebt ‘goede’ en ‘slechte’ suikers.
   Hetzelfde als met vet dus.
   Onbewerkte suiker, is niet schadelijk, mits je er natuurlijk niet teveel van eet.
   Het is ook niet verslavend.
   Ik ben een echte zoetekauw. Heb desondanks een jaar zonder suiker geleefd, maar voelde me absoluut niet beter.
   In tegendeel: ik voelde me slap, had last van duizelingen en was ook behoorlijk chagrijnig.

   Nu eet ik alleen nog maar onbewerkte suiker (en honing), en voel me prima.
   Ik ben 59 jaar, maar weeg net zoveel als toen ik nog 30 jaar was.
   Misschien heb ik wel gewoon suiker nodig.
   Niet iedereen is immers hetzelfde.
   Maar zeggen, dat alle suiker ongezond is, gaat er bij mij niet meer in.

   3 likes
  • wil je niet ontmoedigen maar de voedselindustrie maakt je wijs dat rietsuiker gezonder is, het is net hetzelfde als witte suiker, maar dan met een toevoeging om het bruin te maken…

   http://www.gezond24.nl/tv-uitzending/g24_1557/Alternatieve-suikers-even-slecht-als-gewone-suiker

   2 likes
 5. als we een gelukkiger bestaan hebben, een minder prestatie gerichte maatschappij, misschien gaat de consument zijn gezondheid dan waarborgen.

  In deze vrije wil loze atheïstische maatschappij waar mensen zichzelf als product zien word dit niet beter.

  In een normale wereld zijn wij het doel, en is geld het middel. Tegenwoordig is geld het grote doel en wij zijn de middelen die het dienen. Eten is onze laatste vrijheid.

  Waarom gezond leven? Extra dwangarbeid? Extra pensioen betalen die je niet krijg later? Extra energy voor de komende dienstplichtig? Als de economie weer oorlog nodig heeft? Om in de bijstand te zitten als je baan vervangen word dor. Een machine?
  Artsen worden massaal vervangen door computers met vragenlijsten.
  Steeds meer mbo werknemers nemen de taken over van hbo, want dit is niet moeilijk wat zij doen.

  Als we gelukkig zijn willen we geen suiker, geen gmo, geen oorlog.
  Verklaar liever de oorlog aan misbruik, ongelukkigheid en hebzucht.

  6 likes
 6. De enige manier om zoveel mogelijk toegevoegde suiker te ontlopen is door zo min mogelijk naar de supermarkt te gaan.
  Maar dit wordt voor de meesten doelmatig onmogelijk gemaakt dankzij de financiele sector en de overheid.
  Wat je wel kunt doen is vaker de markt op gaan.
  Of langs de “echte groentenboer/slager/visboer/bakker”.
  Het is op korte termijn wat duurder, maar op lange termijn wel beter voor het lichaam.
  Wees ook creatief met kliekjes, scheelt ook weer geld.
  We moeten terug naar de basis, ouderwets en eenvoudig.

  6 likes
 7. “Sugar, the bitter truth” op Youtube is zeker het bekijken waard. De boodschap is eigenlijk: gewoon suiker is niet goed, maar glucose-fructose siroop is vergif. Het giftige is het deel fructose dat er in zit. De obesitas-epidemie is gelijk opgegaan met de enorme stijging in de consumptie van glucose-fructose-siroop. Dit stoppen ze tegenwoordig in bijna alles: frisdranken, zoete alcoholhoudende drankjes, puddinkjes, yoghurtproducten, een deel van de soorten muesli, bijna alle soorten sauzen, ontbijtkoek en andere soorten koekjes, sommige soorten bonbons/chocolade enz. Voor ik iets koop, kijk ik tegenwoordig altijd eerst op de verpakking of er wel of niet glucose-fructose-siroop in zit. Als deze troep er in zit: niet kopen! Ik hoef tegenwoordig weinig meer te doen om af te vallen anders dan glucose-fructose-siroop mijden als de pest.

  5 likes
 8. Zoals reeds bekend is willen ze de populatie verminderen. De crisis hebben ze expres laten gebeuren want dan gaan mensen anders denken. Bij goede welvaart stijgt het aantal kinderen bij een gezin. Bij slechte welvaart proberen mensen te overleven en gaan dus denken. Er is geen geld voor een kind. Dat is het ware doel achter de crisis. Maar stel je voor dat mensen niet ziek zouden worden en heel oud worden. Dan zou de wereld te vol raken met mensen. Zou er dan wel genoeg eten zijn voor iedereen?? In sommige delen in Afrika hebben ze geen condooms dus is het elke keer raak. Het is een noodzakelijke kwaad wat ze doen.
  Ik ben het er niet mee eens maar denk erover na.

  2 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Ook de over populatie zou een fabeltje zijn ! De satanische elite wil nu eenmaal alles voor zich zelf behouden. Zoals Prins Bernard en de het Belgische Koningshuis graag op Olifanten jaagt en tegelijkertijd lid is van het Wereld Natuurfonds etc. Om hamburgers te kunnen maken wordt tot op de dag van vandaag elke uur een stuk regenwoud gekapt ter grootte van een voetbalveld terwijl er bv Chlorelle kan worden gekweekt die de honger in de wereld kan oplossen. Maar de satanische elite wil honger… Niet de oplossing van honger !

   3 likes
 9. alles is ok met mate vind ik persoonlijk.

  het leven is oneindige dus dit fenomeen stoppen ja dat gaat dus never nooit gebeuren. waar het hem in zit is het bewust kiezen wat je tot je neemt. want alles is slecht & goed of andersom kan het ook nog. en nog eens wat is goed en slecht? juist dat vul jij als persoon uiteindelijk in.

  maar goed we zouden nou eens met heel nederland om te beginnen voor elkaar echt maar ook echt te zorgen voor elkaar wat we in principe al doen alleen nu nog het materiaal geld weglaten dus letterlijk verwijderen verbannen verbranden laten we nou eens echt voor elkaar zorgen en kijken wat er echt nodig is voor ons wat echt waarde heeft in plaats van bezuinigen op geld. dit idee kun je zien als een conitnu stroom van investering in de mensenhart in plaats van investering in de materie (geld) alleen dan kunnen we echt wat waardevolle heeft realiseren en dat continu en ik geloof de rest volgt als nederland het voorbeeld laat zien 1.2.3

  3 likes
  • Inderdaad. Omzeilen kan niet meer. Evenmin qua andere schadelijke producten in zogenaamd gezonde voeding. Enkel de kids uitleggen, en uitleggen, en nog eens uitleggen (in kinderbevattelijke taal) waarom het slecht is. Maar dat is voor sommigen blijkbaar te veel moeite …

   1 likes
 10. ROY waar ben je ??
  ik heb een foto voor je, laat even weten wanneer je beschikbaar bent hoelaat in de rubriek
  over die chemtrails.
  dan stuur ik je die link en kan je gelijk antwoord geven zoals je zei.
  ik wacht er met smacht op

  1 likes
 11. http://www.standaard.be/cnt/dmf20150320_01590418 gelukkig wordt dit artikel ook geplaatst op de gewone media

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

diabetesvrij

Hoe je snel en gratis van diabetes geneest zonder onzin

Diabetes is een ziekte waarbij je bloedsuikerwaarde ...

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.