Homepagina » Gezondheid » Kamperfoeliethee krachtig middel tegen griep
Kamperfoeliethee krachtig middel tegen griep

Kamperfoeliethee krachtig middel tegen griep

De gezondheidsinstanties proberen elk jaar het nieuwe griepvaccin op tijd klaar te hebben voor het naderende winterseizoen. Maar je kunt ook gewoon kamperfoeliethee of –soep drinken, want dat zou weleens net zo goed kunnen werken, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Kamperfoelie gaat direct de strijd aan met verschillende varianten van het griepvirus, waaronder H1N1 (Spaanse griep) en H5N1 (vogelgriep). Het Chinese kruid beschermt daarnaast tegen de gewone griepvirussen.

Hoewel men in China al eeuwenlang kamperfoeliethee drinkt tegen de griep, hebben wetenschappers van de Universiteit van Nanking in China nu voor het eerst bewezen dat het kruid werkt.

In kamperfoelie zit een molecuul, MIR2911 geheten, dat het griepvirus bestrijdt door de genen stil te leggen die het virus nodig heeft om zich te vermenigvuldigen. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat van een natuurlijk product is bewezen dat het rechtstreeks een virus bestrijdt.

In tegenstelling tot de griepprik is MIR2911 een levend, dynamisch molecuul dat zich beter aan het veranderlijke griepvirus kan aanpassen. De studie is verschenen in tijdschrift Cell Research.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Als kamperfoelie niet te patenteren is komt er simpelweg nooit een wetenschappelijk bewijs op tafel wat de werking ervan zal bevestigen en gooit men het maar al te graag op de grote hoop van “kwakzalverij”. Weg ermee.
  Alles voor het grote geld van de chemische middelen die niets oplossen maar wel geld in het laatje brengen . gezondheid is van ondergeschikt belang, zo niet ongewenst!

  10 likes
  • Robbedoes schreef:

   Dat is juist heel goed!
   Patenten worden door Big farma gebruikt om flink aan te verdienen.
   (Zij mogen het maken, anderen niet. Kassa!)

   Het artikel laat juist het bewijs zien, dus de werking is al bevestigd.

   Overigens houdt niemand je tegen om deze thee te kopen en te gebruiken.

   1 likes
   • wverweijen schreef:

    Je begrijpt het jammer genoeg nog steeds niet. Nu is het tijd om wakker te worden.

    1 likes
    • mimi schreef:

     Ten eerste ,pak een lekkere kop koffie en wordt maar eens goed wakker. Zodra je echt! wakker bent lees je de comments nog eens rustig door. Zie dat ze het artikel juist bevestigen. Al die mensen die op deze site steeds roepen dat men wakker moet worden zijn in mijn ogen zelf de grote slapers. Volgens mij ontgaat het jullie volledig dat men zich steeds bewuster wordt wat er speelt en hoe. Men is kritisch naar de reguliere media maar ook de alternatieve. Men maakt vaker keuzes voor zichzelf zonder alles klakkeloos aan te nemen….gezond verstand. Maar omdat het niet gaat op jullie manier of jullie tempo is,is het niet goed? Op deze wijze is jullie benadering net zo fout, triest,en slecht als de gevestigde orde en al dat soort rand figuren. Laat een ander eens in zijn waarde en heb respect. Als je wilt helpen kom met goede argumenten en tips, maar vooral met heel veel liefde naar de medemens.
     Tijd om wakker te worden voor jullie “wakkere personen” jullie benadering werkt averechts.

     2 likes
    • Robbedoes schreef:

     Ik ben al jaren wakker. Wat begrijp ik, of jij, dan niet?

     Als je vindt dat iemand niet wakker is, vertel dan op zijn minst wat ik, of jij, niet begrijp. Dan heeft de rest er misschien ook nog wat aan.

     1 likes
 • Robbedoes schreef:

  Toch beginnen vele griep uitbraken in China.
  Dus drinken ze zelf te weinig kamperfoelie thee. 🙂

  De reden dat griep vaak in China begint, komt doordat veel chinese boeren in dezelfde ruimte verblijven als hun dieren. Als men daar overal in de wereld eens mee ophield, komen er veel minder griepgolven op ons af.

  Dan kunnen we het restant tegenhouden met de kamperfoelie thee.

  4 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Ik zal in ieder geval proberen die thee te kopen bij mijn Chinese Toko waar ik ook voor een fractie van de prijs echte Jasmijn thee koop. En met echt bedoel ik niet de zakjes gruis/stof die de zogenaamde merken verkopen voor grof geld…

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  spaanse

  Ook Spaanse artsen laten van zich horen: ‘Overheid verzwijgt de waarheid’

  Zo’n 150 Spaanse artsen kunnen niet langer ...

  >