Homepagina » Gezondheid » Kamperfoeliethee krachtig middel tegen griep
Kamperfoeliethee krachtig middel tegen griep

Kamperfoeliethee krachtig middel tegen griep

De gezondheidsinstanties proberen elk jaar het nieuwe griepvaccin op tijd klaar te hebben voor het naderende winterseizoen. Maar je kunt ook gewoon kamperfoeliethee of –soep drinken, want dat zou weleens net zo goed kunnen werken, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Kamperfoelie gaat direct de strijd aan met verschillende varianten van het griepvirus, waaronder H1N1 (Spaanse griep) en H5N1 (vogelgriep). Het Chinese kruid beschermt daarnaast tegen de gewone griepvirussen.

Hoewel men in China al eeuwenlang kamperfoeliethee drinkt tegen de griep, hebben wetenschappers van de Universiteit van Nanking in China nu voor het eerst bewezen dat het kruid werkt.

In kamperfoelie zit een molecuul, MIR2911 geheten, dat het griepvirus bestrijdt door de genen stil te leggen die het virus nodig heeft om zich te vermenigvuldigen. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat van een natuurlijk product is bewezen dat het rechtstreeks een virus bestrijdt.

In tegenstelling tot de griepprik is MIR2911 een levend, dynamisch molecuul dat zich beter aan het veranderlijke griepvirus kan aanpassen. De studie is verschenen in tijdschrift Cell Research.

[Medisch Dossier]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Als kamperfoelie niet te patenteren is komt er simpelweg nooit een wetenschappelijk bewijs op tafel wat de werking ervan zal bevestigen en gooit men het maar al te graag op de grote hoop van “kwakzalverij”. Weg ermee.
Alles voor het grote geld van de chemische middelen die niets oplossen maar wel geld in het laatje brengen . gezondheid is van ondergeschikt belang, zo niet ongewenst!

Robbedoes
Robbedoes
6 jaren geleden

Toch beginnen vele griep uitbraken in China.
Dus drinken ze zelf te weinig kamperfoelie thee. 🙂

De reden dat griep vaak in China begint, komt doordat veel chinese boeren in dezelfde ruimte verblijven als hun dieren. Als men daar overal in de wereld eens mee ophield, komen er veel minder griepgolven op ons af.

Dan kunnen we het restant tegenhouden met de kamperfoelie thee.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Ik zal in ieder geval proberen die thee te kopen bij mijn Chinese Toko waar ik ook voor een fractie van de prijs echte Jasmijn thee koop. En met echt bedoel ik niet de zakjes gruis/stof die de zogenaamde merken verkopen voor grof geld…

x

Check Also

voetbal

Raadselachtige hartziektes in het voetbal: Ongewoon groot aantal spelers zakt in elkaar

De afgelopen tijd is een ongewoon groot ...

baudet

Baudet haalt uit naar ‘leugenaars op het Binnenhof’ tijdens coronaprotest: ‘Dit laten wij niet gebeuren!’

In Den Haag waren vandaag tienduizenden betogers ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x