Graancirkels

Geen hoax: ‘graancirkels worden al sinds de jaren 1700 gevonden’

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Australische historicus zegt aan de hand van oude luchtfoto’s te kunnen aantonen dat graancirkels niet het werk zijn van mensen die met plankjes door een weiland lopen.

Greg Jefferys heeft bewijs voor het fenomeen aangetroffen in wetenschappelijke documenten die teruggaan tot 1880.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij hoopt dat zijn ontdekking zal leiden tot nieuw wetenschappelijk onderzoek naar graancirkels. De 59-jarige Greg, die zich met name bezighoudt met het zoeken naar scheepswrakken, gebruikte 68 jaar oude foto’s die door Google Earth zijn verzameld.

Oranje bol

Het kostte hem meer dan 300 uur om het Engelse platteland uit te kammen, maar uiteindelijk trof hij een grote hoeveelheid graancirkels aan.

Greg vertelde de Sunday Mercury dat hij zijn zoektocht is begonnen na het lezen van een artikel in een editie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature uit de 19e eeuw. In het artikel werd gesteld dat graancirkels al sinds de jaren 1700 worden gevonden.

Jefferys begon te zoeken in de buurt van Stourbridge, waar een BBC-journalist in 2010 een vreemde, oranje bol had gefilmd.

De historicus ontdekte niet alleen graancirkels, maar ook een aantal cirkelvormige prehistorische structuren, waarvan één in de buurt van Stonehenge ligt. “De luchtfoto’s uit 1945 helpen bij de zoektocht naar prehistorische bouwwerken omdat de boeren toen nog weinig zware machines gebruikten,” legde Greg uit.

Hoogfrequente elektromagnetische straling

Wat zijn graancirkels dan wel? Volgens Jeffereys is er veel bewijs voorhanden waaruit blijkt dat hoogfrequente elektromagnetische straling betrokken is bij het ontstaan van graancirkels. Het is hem alleen nog niet duidelijk hoe de energie wordt opgewekt en hoe de cirkelvormige patronen ontstaan.

Tot 1990 hield het Britse ministerie van Defensie vol dat alle graancirkels werden gemaakt door twee 65-plussers. Die theorie hield niet langer stand toen graancirkels ook in Californië en Australië werden ontdekt. De 65-plussers reisden alleen per bus.

Inmiddels zijn de formaties in 29 verschillende landen gevonden. Cynici kunnen nog altijd niet verklaren wat er op 7 juli 1996 bij Stonehenge is gebeurd. Om 16.15 uur plaatselijke tijd liet een RAF-piloot weten dat er niets opmerkelijks te zien was en 15 minuten later deed een andere piloot boven hetzelfde gebied melding van een 275 meter grote formatie die bestond uit 149 cirkels.

Bron: Birminghammail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

“Volgens Jeffereys is er veel bewijs voorhanden waaruit blijkt dat hoogfrequente elektromagnetische straling betrokken is bij het ontstaan van graancirkels. “

Weet iemand die bewijzen te vinden?
Met bewijs bedoel ik niet een vermoeden of een theorie.

Monique
Monique
11 jaren geleden

Hoe lang bijt de mens zich nog vast in het veilige denksysteem en wanneer heeft de mensheid de moed om dit systeem los te laten? Ik hoop in het jaar 2013. Kijk ook eens op de site van Janet Ossebaard, een wetenschapper die de moed heeft gehad een omslag te maken van hoofd naar hart……..

nora
nora
11 jaren geleden

lees het prachtige verhaal van demko delfgauw,hij maakte prachtige graancirkels met vrienden, in nederland.

ik denk, dat deze meneer greg jefferys een mooie nieuwe bron van inkomsten ziet.

mensen kunnen grappenmakers en kunstenaars zijn.

deze manen zijn schatten. veel leuker dan mannen, die de nacht in gaan, om een kind te vemoorden en verkrachten,bv jasper s of een heel stel dat iemand het gezicht kapot slaat.

maar ja, dat is in new age natuurlijk weer karma. niet druk om maken!

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Dus als ik het goed begrijp wist men vroeger ook al hoe men met simpele materialen goed uitziende graancirkels kon maken. Ach als je het goed bekijkt, dan is het niet eens zo verrassend.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x