Bewustzijn

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ken je het verschijnsel dat je weet dat je iets moet doen, maar dat er iets in je zit dat je tegenhoudt?

Bijvoorbeeld als je graag wilt slagen voor iets. Je weet dat je er hard voor moet leren, maar om de een of andere reden doe je het toch niet. Of je weet dat je de volgende dag een presentatie moet geven en vroeg naar bed moet en tóch ga je (weer) veel te laat slapen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Ben jij iemand die steeds dezelfde soort tegenslagen te verwerken krijgt en heb je het idee dat iets onzichtbaars je dwarsboomt? Zo ja, dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met zelfsabotage.

Zelfsabotage is voor jezelf één van de moeilijkste dingen om te herkennen en erkennen. Het is een onbewust proces, dat voortkomt uit beperkende overtuigingen die meestal al in je kindertijd zijn ontstaan.

Beperkende overtuigingen

Beperkende overtuigingen zitten diep in je onderbewustzijn. Je weet daarom vaak niet dat je ze hebt. Het enige dat je meestal merkt zijn de gevolgen ervan. Bijvoorbeeld dat je altijd te laat komt. Of dat je conflicten creëert.

En wat denk je van negatieve zelfkritiek? Of dat je bevestiging zoekt in dingen die anderen zeggen of doen? En niet alleen bevestiging van het goede in jou! Je zoekt spijkers op laag water, zodat je bevestiging krijgt dat jij enerzijds niet goed genoeg bent of anderzijds dat zij niet eerlijk zijn.

Eén van de meest opvallende gevolgen van een beperkende overtuiging is dat je telkens iets niet bereikt dat je graag wilt. Ongeacht wat je doet of probeert. En omdat het een onbewust proces is, ga je vanzelf op zoek naar logische verklaringen waarom het steeds weer gebeurt (of juist niet).

Onzichtbaar en verankerd

Beperkende overtuigingen zijn onzichtbaar en zo sterk, dat het haast een overlevingsdrang is om deze bevestigd te krijgen. En daar heb je geen bewuste controle over!

Beperkende overtuigingen kunnen diep verankerd zijn en je leven volledig beheersen. Ze uiten zich bijvoorbeeld als gedachten in de trant van:

  • ik ben niet goed genoeg
  • fouten maken en mislukkingen zijn slecht
  • veranderen is moeilijk
  • ik doe niets goed
  • ik krijg toch nooit wat ik wil
  • ik ben niet belangrijk
  • mensen luisteren niet naar mij

En die lijst kan nog vele malen langer zijn. Zonder dat je je hiervan bewust bent.

Vaak zijn deze overtuigingen ontstaan vanuit angsten, onzekerheden en patronen in je vroegste jeugd (tussen één en vijf jaar). Soms zijn ze later ontstaan. Feit is dat ze je ooit geholpen hebben om het leven te begrijpen, maar nu je volwassen bent beperken ze je en kunnen ze je eigen ergste vijand geworden zijn.

Aan jou de keus

Gelukkig zijn er manieren om je bewust te worden van die zelfsabotage, zodat je jezelf niet langer in de weg zit. Je hebt een keus! Doorgaan op de weg die je al jarenlang volgt, of de patronen vinden en doorbreken die je al zo lang weerhouden van het leven dat je eigenlijk wilt leiden.

Jij bepaalt uiteindelijk zelf of je nieuwe mogelijkheden wilt ontdekken om je leven te verbeteren. Wil je slachtoffer blijven van oude overtuigingen? Of wil je eindelijk van die teleurstellingen af, en ontdekken wie er werkelijk schuilgaat in jou? Een mooi mens, vol zelfvertrouwen, die het leven durft te leven in de zekerheid dat je het allemaal waard bent! Iemand die resultaten boekt. Denk je eens in: het leven lacht je toe en je maakt nieuwe vrienden. Je voelt je gezien en erkend door de mensen om je heen. Als je iets aanpakt ga je er helemaal voor en bereik je wat je wilt. En als je eens een vergissing maakt of iets lukt niet meteen de eerste keer, maakt je dat alleen maar sterker. En je bent vastberaden om het opnieuw te doen. Je denkt voortaan in mogelijkheden en je ziet die mogelijkheden overal!

Stop zelfsabotage

Om dit eenvoudig en snel voor elkaar te krijgen, hoef je alleen maar te luisteren naar de Trancewerk hypnosesessie ‘Stop Zelfsabotage’. Deze sessie zal je helpen om die beperkende overtuigingen, waar je al je hele leven tegenaan loopt, te doorbreken.

Al snel zul je merken dat er zich een krachtige en gunstige verandering in jezelf voltrekt. Er gaan deuren voor je open die eerder gesloten bleven en je ziet kansen en mogelijkheden die je eerder niet zag.

Hypnose is een bewezen, snelle en veilige techniek om direct toegang te krijgen tot ingesleten negatieve gewoonten en deze rechtstreeks te wissen en te vervangen door positieve gewoonten.

‘Stop Zelfsabotage’ schakelt je innerlijke sabotagemechanisme uit, waardoor je opeens die felbegeerde resultaten kunt behalen die je al zo lang voor ogen had!

Doe het nu en bestel ‘Stop Zelfsabotage’ en realiseer eindelijk al die dingen die je wilt! Nu tijdelijk voor slechts 17 euro (normale prijs 49,99 euro).

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
5 jaren geleden

Deze drang heb ik gelukkig genoeg weten nut te beheersen?

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Back to top button