Spiritueel

“Ik lig daar begraven”: Waarom zijn zoveel kinderen ervan overtuigd dat ze eerder hebben geleefd?

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse filosoof en spreker dr. Wayne Dyer schreef mee aan het boek Memories of Heaven, waar de media begin dit jaar over berichtten. Het boek is een verzameling verhalen over kinderen die herinneringen zeggen te hebben aan vorige levens.

Bij de Britse Daily Mail kwam een stortvloed aan reacties binnen van ouders die zeiden dat hun kinderen soortgelijke herinneringen hebben. Sommige kinderen zijn naar eigen zeggen oude Egyptenaren geweest of soldaten. We pikken er een paar reacties uit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Herinneringen aan Egypte

Toen mijn kleinzoon twee jaar oud was, begon hij te praten over ‘zijn andere moeder’. Hij vroeg vaak wanneer hij haar weer mocht zien. Ik vroeg hem waar hij had gewoond. Hij zei dat hij in Egypte in een huis van modder had geleefd.

Hij zei dat hij niet wist wat er met haar was gebeurd omdat hij was gebeten door een slang en was overleden. Uiteindelijk vertelde ik het aan mijn dochter. Ik verwachtte dat ze in lachen zou uitbarsten en zou zeggen dat hij het zich inbeeldde, maar ze zei dat hij ook met haar had gesproken over zijn andere leven. Hij is nu 12 jaar oud en kan zich er niets meer van herinneren.

Margaret

‘Ik lig daar begraven’

Ons jongste kind Estelle is 16 jaar na de dood van haar zus Virginia geboren. Toen Virginia zes maanden oud was overleed ze tijdens een auto-ongeluk. Toen Estelle nog maar net kon praten reden we een keer langs de begraafplaats waar Virginia lag.

Uit het niets zei Estelle vanuit het kinderzitje: “Ik lig daar begraven.” Ze wees naar het kerkhof, dat vanaf de weg niet zichtbaar was. We waren geschokt en zeiden niets tegen elkaar.

John

‘Ik was mijn oom’

Mijn overleden echtgenoot Maurice had een zoon uit zijn eerste huwelijk, die op ongeveer 2-jarige leeftijd was overleden. Drie jaar geleden liep ik met mijn kleinzoon Ben, die toen 3,5 jaar oud was. Terwijl hij naast me liep zei hij plotseling: “Mijn opa Maurice was mijn vader toen ik een klein jongetje was en toen stierf ik.”

Ben heeft zijn opa nooit ontmoet en kon niet weten dat hij een zoon had die was overleden. Ik vroeg hem hoe oud het jongetje, Neil, was toen hij stierf en hij antwoordde dat hij drie was. Ik kan alleen maar aannemen dat Ben de reïncarnatie is van zijn overleden oom. Ben is nu bijna zeven en herinnert zich er niets meer van.

Kate

Saluut van kleine soldaat

Toen Diamond, onze dochter, twee jaar oud was gebruikte ze woorden die zo vreemd voor me waren dat ik de betekenis ervan moest opzoeken in het woordenboek. Haar moeder en ik zeiden wel eens tegen elkaar: “Dit kind is hier eerder geweest.”

Toen ze voor het eerst een militaire parade op tv zag, schreeuwde ze: “Soldaten!” Ze sprong op en bracht een saluut. Toen we haar vroegen of ze een soldaat was geweest in haar eerste leven, antwoordde ze glimlachend: “Ja papa. Ik zat hiervoor in het leger.”

Ade

Boekentip: Memories of Heaven

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Johan Cruyff geloofde ook in reincarnatie.

kiaora
kiaora
8 jaren geleden

De hindoes hebben het begrepen…

Eigenwijs
Eigenwijs
8 jaren geleden

Daar hoef je geen Hindoe voor te zijn hoor. De eerste Christenen geloofden ook in reIncarnatie, maar dat geloof in reIincarnatie is met het tweede concilie van Constantinopel afgeschaft.
Zelf heb ik ( ben nu 62 ) als kind van 3 jaar ook een herinnering aan een vorig leven maar zoals dat gaat in katholieke gezinnen werd dat ontkend.
toch kan ik de beelden nog voor me halen.

die ene
die ene
8 jaren geleden

dit komt enigszins bekend voor, zon moment dat je ergens al eens eerder bent geweest of iets eerder hebt gedaan, terwijl dat niet het geval is

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x