Homepagina » Buitenland » Franse generaal: “Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen”
Franse generaal: "Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen"

Franse generaal: “Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen”

Frankrijk moet samenwerken met Rusland in de strijd tegen terrorisme en de NAVO verlaten omdat de militaire alliantie enkel en alleen de belangen van Washington dient. Dat zei de gepensioneerde Franse generaal Jean-Bernard Pinatel in gesprek met Radio Sputnik.

Het Amerikaanse buitenlandbeleid is in de jaren negentig vormgegeven door Zbigniew Brzezinski. De voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur riep Washington op er alles aan te doen om te voorkomen dat Europa en Rusland een alliantie zouden vormen.

De NAVO vervult binnen deze strategie een sleutelrol, zo merkte generaal Pinatel op. Amerikaanse beleidsmakers gebruiken de NAVO om een wig te drijven tussen Europa en Rusland. De NAVO dient dus duidelijk andere belangen dan Frankrijk, voegde hij toe.

Roerend eens
Franse generaal: "Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen"

Jean-Bernard Pinatel (Twitter)

Nu Frankrijk in toenemende mate wordt geconfronteerd met terroristische aanslagen, moet het land volgens de generaal samenwerken met partners die ruime expertise hebben op het gebied van extremisme. Om die reden moet Frankrijk juist de banden aanhalen met Rusland, aldus Pinatel.

“Rusland is onze beste partner in de strijd tegen de islamitische dreiging,” zei hij. “Daar ben ik vandaag de dag nog meer van overtuigd, hoewel niet iedereen mijn mening zal delen. Er zijn hooggeplaatste politici in Frankrijk, zoals oud-premier François Fillon en zelfs beleidsmakers zoals Thierry Mariani en legerfunctionarissen, die het roerend met me eens zijn.”

Valse informatie

Generaal Pinatel vindt dat Frankrijk niet bij de NAVO hoort. Er wordt volgens hem veel valse informatie verspreidt over de dreiging vanuit Rusland om in Europa een Koude Oorlogssfeer te laten ontstaan.

De gepensioneerde generaal zei ook dat ‘de NAVO geen eigen mening heeft omdat alles wat het bondgenootschap zegt afkomstig is van Washington’.

[Sputniknews]


Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

42 reacties

 1. Franse generaal: “Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen”: helemaal mee eens.

  63 likes
 2. Roerend mee eens…!

  35 likes
 3. Tja, we zouden allemaal uit de navo moeten stappen, maar ga dat maar is tegen een NL kabinet vertellen

  15 likes
  • Dan zouden we zelf een leger moeten opbouwen en dat vind denhaag te duur. Ze blijven liever afhankelijk van de amerikanen.

   7 likes
   • wat dacht je van geen leger

    11 likes
    • Zou mooi zijn, maar ik denk niet dat de wereld daar klaar voor is. Een leger is geen enkel probleem. Als het voor verdediging gebruikt word. Het moet een afschrikmiddel zijn. Niet zoals ze nu ingezet worden.

     8 likes
     • NL wordt ten alle tijden onder de voet gelopen; ja ok we kunnen luxemburg of zo nog wel hebben. Ik dacht meer aan een leger, die ipv wapens hulp gaat bieden. Oorlog, zo jaren 60

      2 likes
     • Dat doen ze ook wel, voor rampenbestrijding word het leger regelmatig ingezet. Oorlog is niet altijd een keuze en daarom is een leger noodzaak.
      We krijgen in europa een burgeroorlog. Niet dat wij daarvoor kiezen maar omdat het ons opgedrongen word. Dus een leger gaan we zeker nodig zijn.

      1 likes
    • Jeff

     Geen leger is niet realistisch bovendien klink het zo van…..
     Ik haat brand moeten we de brandweer afschaffen?
     Nee.. toch?

     5 likes
     • luister is even Jeff … sprak ik als tegen mezelf; je kan brandstichters toch echt niet vergelijken met degenen die het uit willen maken! onrealistisch zonder leger? sorry hoor, een paracetamol voor longkanker. Ja, laat maar zitten.

      2 likes
 4. Ik vind dat er nog steeds geen dreiging uitgaat van de islam.
  Hoe graag ze ons dat ook willen doen geloven.
  het kalifaat van de IS bestaat uit drugs verslaafde soldaten.
  En terroristische activiteiten? Tja daar zullen we mee moeten leren leven, dat houd je toch niet tegen.
  laten we liever aan een beter klimaat werken dan stop het misschien een keertje.

  Politiek daar heb ik mijn buik van vol en wacht dan ook op betere berichten dan dat we ons moeten aansluiten met Rusland.
  Goede berichten klinken ongeveer als dit:

  Gratis onderwijs.
  Gratis gezondheidszorg
  Honger uit de wereld helpen.
  Armoe bestrijding.

  9 likes
  • Geen dreiging van de Islam?
   Al 1400 jaar wordt Europa onophoudelijk aangevallen.
   De Kruisvaarden van 1000 jaar geleden was zo ongeveer de enige keer dat het Christendom opstond tegen de moslims. Dit was niet zomaar. Het was een hulpkreet van het Christelijke Byzantium (Huidige Istanbul), de hoofdstad van het toenmalige Oost-Romeinse rijk, aan het Vaticaan.

   https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

   De moslims en de Joden hebben het Christelijk hart al lang en breed uit de wereld geholpen. De moslims in Syrië (vele hondeden jaren geleden) en de Bolsjewieken ten tijde van het communisme (Orthodox Russische kerk). Vele tientallen miljoenen zijn hierbij afgeslacht, gemarteld, maar dit moet allemaal met de mantel der liefde en de politieke correctheid worden weggestopt.

   De laatste die de Christelijke normen en waarden heeft verdedigd en heeft voorkomen dat heel Europa Communistisch is geworden is tegenwoordig de meest gedemoniseerde persoon in de geschiedenis van de mensheid.

   Lees dit maar eens, Het geeft weer HOE men de laatste 300 jaar bezig is om het christendom uit Europa te laten verdwijnen. De massa immigratie van tegenwoordig moet de demografische doodsteek geven.

   http://www.age-end.com/Gen-CSS/Khazars%20and%20New%20World%20Order.htm

   3 likes
   • mee eens ; voor alle duidelijkheid, de Sovjet Unie was een talmud joods imperium dat het christendom in de hele wereld wilde vernietigen ; dit joodse imperium van stalin werd in stand gehouden met geld voedsel en technologie van de joods amerikaanse en britse bankiers en regeringen ; deze diep verborgen feiten heeft Soljenitsyn in zijn laatste boek uiteengezet ; inderdaad, de meest gediaboliseerde duitser heeft dit talmud imperium willen vernietigen voordat het west Europa onder de voet zou lopen, volgens de plannen, eind juni 1941 ; maar het duitse leger was stalin net te snel af en het vernietigde zijn leger, indertijd verreweg het grootste ter wereld.

    3 likes
    • Inderdaad en Duitsland moet er tot op de dag van vandaag voor boeten.
     Hele generaties zijn in schaamte gehouden, vanwege het grootste schijnproces, nota bene op basis van de common law, terwijl in Europa al eeuwen lang het civiel recht geldt.

     Dat dit niets anders dan schijnprocessen zijn geweest, geleid door de rechter Nikitchenko, die eveneens verantwoordelijk was voor de schijnprocessen van Stalin van 1936 tot 1938 in de USSR, is op te maken aan de volgende artikelen:

     http://law2.umkc.edu/faculty/projects/ftrials/nuremberg/NurembergIndictments.html

     ARTICLE 19

     The Tribunal shall not be bound by technical rules of evidence. It shall adopt and apply to the greatest possible extent expeditious and nontechnical procedure, and shall admit any evidence which it deems to have probative value….

     ARNCLE 26

     The judgment of the Tribunal as to the guilt or the innocence of any defendant shall give the reasons on which it is based, and shall be final and not subject to review.

     Het komt er op neer dat

     1: Fysiek bewijs niet wordt geaccepteerd
     2: Het onmogelijk is om in beroep te gaan of achteraf een nieuw proces aan te spannen/ vragen.

     Volgens de Britse maarschalk Montgomery begingen de Duitsers slechts één zonde: Ze verloren de oorlog.

     De martelingen om bekentenissen af te dwingen waren zo grootschalig dat er in 1949 een officieel onderzoek is ingesteld, geleid door rechter Edward L. Van Roden. Hij schreef er een boek over, getiteld “American Atrocities in Germany”

     http://www.scrapbookpages.com/DachauScrapbook/DachauTrials/index.html

     http://tinyurl.com/j9kypw9

     Dit geeft een andere, tot nu toe bijna onbelichte kant, op de onnodige oorlog.
     http://hellstormdocumentary.com

     3 likes
    • De lgrote Krimoorlog was de laatste christelijke kruistocht. Waarbij de Russen het christendom verspreidden door tegen bet ottomaanse rijk (moslim) te strijden.
     Ken de historie!

     1 likes
     • Een kruistocht? Ik denk dat jij de geschiedenis moet herzien. “Follow the money and you’ll get (closest) to the truth”
      Het waren de Rothschilds die de Krimoorlog initieerden. Het was geen kruistocht, het was juist een rechtstreekse aanval op het Russische Tsarenrijk….

      The Crimean War is fought between Russia, and an alliance of Britain, France, and the Ottoman Empire (Turkey). Most of the conflict takes place on the Crimean Peninsula (Black Sea/Ukraine). On the surface, the war is fought for influence over territory, including control of Ottoman ruled Palestine. Russian Czar Nicholas I seeks to avoid war by assuring Britain that its only interest is to protect fellow Orthodox Christians under Ottoman rule.
      But Rothschild’s Britain is determined to fight Russia. France will join them. The Rothschild Family finances the British-French war effort against the Czar. After 2& 1/2 years of war, peace negotiations begin in 1856 under Nicholas I’s son and successor, Alexander II. Russia and Turkey agree not to establish any naval bases on the Black Sea. The loss of Black Sea ports is disadvantageous for Russia, but she will regain the ports later on.

      The results of the Crimean War foreshadow future events. It is the first direct assault on Russia by the forces of The New World Order.

      0 likes
    • Ooit gehoord van anti-Joodse (zogenaamd ‘anti-kosmopolitische’) campagnes in de Sovjet-Unie? Stalin was stevig antisemitisch.

     De Sovjet-Unie presenteren als een Joods project is Nazipropaganda.

     De Sovjet-Unie werd door de VS financieel gesteund door middel van de ‘Land-Lease Act’ uit 1941. Dat was omdat het Russische leger anders misschien niet had standgehouden

     Zou je blij zijn geweest, als Hitler de oorlog had gewonnen?

     0 likes
     • Stalin antisemitisch? Stalin was een Jood die als eerste ter wereld wetgevingen opstelde die antisemitisme verbood.

      0 likes
   • Bedenk ook eens hoe het christendom in eerste instantie verspreid is.
    Met veel agressie en geweld.
    De ene partij is niet beter dan de andere partij.
    Elke geloofsoorllog is even verschrikkelijk.

    4 likes
  • Heb je de witte vlag al klaar liggen?

   1 likes
 5. Ja, en alweer een gepensioneerd hooggeplaatst person….. Paar vcentjes bijverdienen nog met wat extra publiciteit ??

  7 likes
 6. Zou het ook kunnen dat False Flag operaties uitgevoerd worden, tevens om afleiding te creeeren van de mogelijkheid dat ons zonnestelsel op dit moment kan worden doorkruist door het mini-zonnestelsel van Niburu? Zou dit het geval zijn dan zal de Aarde minder stabiel worden, met als gevolg natuurrampen.
  De NASA schijnt deze beelden weg te poetsen, maar de Russen vertellen ons ook niets.
  Als Niburu inderdaad waar is, dan zou dit eigenlijk het belangrijkste nieuws moeten zijn.

  4 likes
  • @verkenner83

   Uitstekend argument en vanuit die invalshoek bekijk ik het ook. Al die False Flag operaties kunnen idd. als één grote afleidingsmanouvre beschouwd worden. Het mini-zonnestelsel Nibiru of Planet X is op komst en zal niet alleen voor de nodige instabiliteit zorgen maar ook voor veel onrust, agressie, haat etc…in de samenleving.

   Dat NASA beelden van Planet X wegpoetst klopt. Het schijnt zelfs zo erg te zijn dat er al een aantal astronomen, die onderzoek deden naar Planet X, onder verdachte omstandigheden om het leven zijn gekomen dan wel vermoord zijn.

   3 likes
  • Ja, dat heb ik hier ook al meerdere malen geschreven. Feit blijft: vele mensen zullen dit natuurfenomeen niet gaan overleven. Een derde wereld oorlog zorgt weer voor minder mensen en dus worden de overleving kansen voor andere mensen weer groter. Dit verklaart ook weer waarom het systeem oudere mensen/zwakkeren enz. niet meer normaal behandelen. Mensen worden nu bewust uit het systeem gepleurd. Ik ken al best veel jongeren(praktijk kinderen/ex- Wajong enz., die geen werk/scholing meer hebben en leven van wat bij snabbelen en op kosten van hun ouders leven.(jongeren onder de 27 krijgen moeilijk een bijstanduitkering) Het systeem is al heel lang mensen aan het filteren(jaren 80 begonnen/geldsysteem was toen al failliet). De sterkste/diegene met geld/diegene die geluk hebben blijven het langste over.
   De zeven zegels komen uit(Gebaseerd op natuurwetten/natuur en mens) Het bijbel verhaal, dat iedereen in oorlog is ook. Dan stopt het, want iedereen kijkt naar boven. De fireballs komen naar beneden en het enige waar men dan nog aan denkt is aan hun geliefden/familie. Als je de lijn doortrekt van wat er nu op de wereld gebeurt, dan kan dit verhaal best eens waarheid worden.
   Als je iemand nu kunt helpen: met eten/spullen/kleding/of een klusje laten doen, dan moet je dit gewoon doen.(wel je eigen beschermen natuurlijk) We zullen steeds meer afhankelijker van elkaar worden.

   2 likes
 7. Je kunt better Rusland hebben tegen het terreur dan USA.

  USA zit in middenoosten voor eigenbelang een dubbelmoraal en heeft het vuur daar aangestoken samen met Europa.

  Of NAVO opdoeken of samen met Rusland in de NAVO,en samen werken en laat hun ook eens aan het roer
  tijdens leger oefeningen laat zien dat zij er bij horen ook economies en belangen.

  Wij in het westen hebben nog wat goed te maken afgelopen jaren en USA voorop!
  Bovendien heeft Rusland de grenzen opgeschoven naar Moskou en niet de NAVO moet we dankbaar voor zijn en niet blijven schoppen tegen hen, die NAVO begin mij strot uit te hangen en USA voor op
  met hun nep democratie.

  https://www.youtube.com/watch?v=vYUADqWD-AE

  9 likes
 8. Wat een complete nonsense om de Navo te verlaten, hoe naief kun je zijn!? Dan daarna nog stellen zoals een aantal kortzichtige mensen hier, om aan te sluiten bij de roversbende van Poetin….

  Werkelijk mensen de VS is voor mij door en door verrot, maar de Russen zijn nog veel verrotter.

  Kijk ook even naar de bron van dit nieuwsbericht, regelrechte propaganda vanuit de koker van Poetin. Het is een briljante strateeg uit de oude kgb voortgekomen. Je wil echt niet afhankelijk zijn van een regime als dat van Rusland.

  Het is ook erg bijzonder hoe ook mensen hier zich gek laten maken door de flauwekul van een dictator. Als je ooit in Rusland bent geweest, dan weet je wat voor een debiel militairistisch volk de Russen zijn. Zolang de wodka maar goedkoop is, is de doorsnee Rus tevreden. Denk toch eens na…….

  3 likes
  • @martijn
   O jeetje, je bent zeker nieuw hier.
   Laat me je even op de hoogte brengen van de standaard.
   VS en CIA en NASA zijn slecht.
   NL en EU zijn slecht
   NAVO is slecht
   Poetin is een held. KGB ehhhh waarschijnlijk opgeheven.
   De rest van de wereld bestaat niet.
   Alle wetenschappers zijn achterlijk.en liegen
   Alle politici ook, behalve de Russische dan.

   0 likes
   • @Padja, nee ik ben zeker niet nieuw hier maar reageer soms wat minder.

    Het begint er wel op te lijken dat het hier de standaard is om Rusland te verheerlijken en het Westen te verketteren. Het valt mij tegen dat mensen bij de beoordeling van zo’n bericht niet kijken naar de bron. Poetin sponsort met grote regelmaat buitenlandse media om welgevallige berichtgeving te verspreiden en dan snap ik ook niet dat een website als sputniknews hier zo’n platform krijgt.
    Er ontstaat bij mij dan de behoefte om enige realiteitszin in te brengen…

    Verder denk ik echt wel dat er soms sprake is van een complot, ik heb zelf bijvoorbeeld heel duidelijk (en nuchter) een groot ruimtevoertuig zien vliegen. Zeer bijzonder!

    1 likes
    • @martijn
     Ik ook. Dus ik ben overtuigd van buitenaards leven.
     Maar het is de eenzijdige berichtgeving anti propaganda die me in opstand doet komen.

     0 likes
     • @ Padja Ja mee eens!

      Ik moest laatst zo lachen om een bericht van jou met iets van “De stoute Navo/Westen en lieve Poetin boodschap is een beetje rommelig verpakt dit keer”. Goud!!

      1 likes
 9. De krijgsmacht dient het financieel systeem/grondstoffen overnames/technologie/bedrijven/machthebbers/experimenten enz. Dit geldt voor alle landen op de wereld. Als alles straks 1 corporatie is(mede door centrale banken/Wereldbank), dan hebben ze geen leger meer nodig voor landen/continenten, maar een leger nodig tegen eigen bevolking. Links of rechtsom we eindigen vanzelf wel in een politie/technologie controle systeem. Heb je de reclame al gezien van het leger hier? Rampen propaganda/vredesmissies enz.
  Ik denk dat Turkije een soort van experiment was/is. Kijken wat de bevolking doet en ondertussen er een complete politie staat van maken. Turkije heeft een opleving gehad van het geldsysteem. En dus zit iedereen daar nu onder de plak van het geldsysteem. Zolang het geldsysteem wereldwijd regeert, maakt het niet uit wat we doen. De gewone man wordt de dupe. Ingeblikt als een blikje groente.
  Bekijk eens het filmpje: Get out of the church Quick/FEMA AGENDA EXPOSED. Dit geldt ook voor moslims en andere gewone mensen. Kun je een/elke overheid/instantie nog wel vertrouwen? Denk je dat je gered bent, word je in het kamp afgemaakt. Worden er mensen gescheiden op DNA/bloedlijnen. Het zou zomaar kunnen. Die 500 miljoen mensen op de Georgia Guides stones.(nieuwe tien geboden) Welke 500 miljoen mensen bedoelen ze daarmee? Ook nog in verschillende talen.(elite werkt dus samen). Wat zou jij doen? Meegaan of overleven in natuur?

  3 likes
 10. waarom zeggen enkel gepensioneerden dit ? Het is toch een accuut problem. Navo dient belangen van heerstende macht is reeds lang geleden zijn zin van bestaan kwijt. Is een oorlogszuchtige machine geworden

  1 likes
 11. De Tweede Oorlog is allang voorbij.

  0 likes
 12. Zat net ff de defensiebegrotingen van 2015 EN 2017 van Holland te bekijken. En wat dacht U geachte lezers? Toch stiekem een bedragje erbij van meer dan 2.500.000.000 in twee jaar. Ja we tellen mee op het internationale podium. Wat mij betreft behoeft het Binnenhof NIET gerenoveerd te worden. Gewoon opblazen of in brand steken. Weg met al die koloniale bolwerken. Geldt ook voor de Grachtengordel. Al dat neo-pedante volk ook weg. Alleen een revolutie kan dit zieke land beter maken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent en klokkenluider Kevin Shipp zegt ...

Democratische Partij verliest belangrijke rechtszaak tegen Julian Assange. Wat dit betekent (en waarom de media erover zwijgen)

Democratische Partij verliest belangrijke rechtszaak tegen Julian Assange. Wat dit betekent (en waarom de media erover zwijgen)

Een Amerikaanse federale rechtbank heeft een zaak ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.