Buitenland

Franse generaal: “Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen”

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Frankrijk moet samenwerken met Rusland in de strijd tegen terrorisme en de NAVO verlaten omdat de militaire alliantie enkel en alleen de belangen van Washington dient. Dat zei de gepensioneerde Franse generaal Jean-Bernard Pinatel in gesprek met Radio Sputnik.

Het Amerikaanse buitenlandbeleid is in de jaren negentig vormgegeven door Zbigniew Brzezinski. De voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur riep Washington op er alles aan te doen om te voorkomen dat Europa en Rusland een alliantie zouden vormen.

De NAVO vervult binnen deze strategie een sleutelrol, zo merkte generaal Pinatel op. Amerikaanse beleidsmakers gebruiken de NAVO om een wig te drijven tussen Europa en Rusland. De NAVO dient dus duidelijk andere belangen dan Frankrijk, voegde hij toe.

Roerend eens
Franse generaal: "Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen"
Jean-Bernard Pinatel (Twitter)

Nu Frankrijk in toenemende mate wordt geconfronteerd met terroristische aanslagen, moet het land volgens de generaal samenwerken met partners die ruime expertise hebben op het gebied van extremisme. Om die reden moet Frankrijk juist de banden aanhalen met Rusland, aldus Pinatel.

“Rusland is onze beste partner in de strijd tegen de islamitische dreiging,” zei hij. “Daar ben ik vandaag de dag nog meer van overtuigd, hoewel niet iedereen mijn mening zal delen. Er zijn hooggeplaatste politici in Frankrijk, zoals oud-premier François Fillon en zelfs beleidsmakers zoals Thierry Mariani en legerfunctionarissen, die het roerend met me eens zijn.”

Valse informatie

Generaal Pinatel vindt dat Frankrijk niet bij de NAVO hoort. Er wordt volgens hem veel valse informatie verspreidt over de dreiging vanuit Rusland om in Europa een Koude Oorlogssfeer te laten ontstaan.

De gepensioneerde generaal zei ook dat ‘de NAVO geen eigen mening heeft omdat alles wat het bondgenootschap zegt afkomstig is van Washington’.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Franse generaal: “Frankrijk moet samenwerken met Rusland en uit de NAVO stappen”: helemaal mee eens.

Glock
Glock
6 jaren geleden

Roerend mee eens…!

Harry
Harry
6 jaren geleden

Ja, en alweer een gepensioneerd hooggeplaatst person….. Paar vcentjes bijverdienen nog met wat extra publiciteit ??

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Tja, we zouden allemaal uit de navo moeten stappen, maar ga dat maar is tegen een NL kabinet vertellen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

42
0
We lezen graag je reactie!x