Binnenland

Provincie Zuid-Holland sorteert in het geniep voor op het elimineren van boeren

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Premier Mark Rutte gaat voor de bühne ‘in gesprek’ met de boeren, maar in werkelijkheid worden de stikstofplannen geruisloos doorgevoerd. De provincie Zuid-Holland sorteert alvast stilletjes voor op het elimineren van de veeteelt in de provincie, onthult BVNL, de partij van Wybren van Haga.

“Gedeputeerde Staten heeft op 11 juli, dus heel stiekem op de eerste maandag van het zomerreces, de subsidieregeling verplaatsing en beëindiging veehouderij Zuid-Holland bekendgemaakt,” zegt Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Het einde

“Deze regeling voert het stikstofbeleid van het kabinet Rutte en Kaag uit. Veehoudende landbouwbedrijven moeten hun bedrijf verplaatsen of beëindigen. Gezien de beperkte ruimte in de provincie betekent dit de facto het einde van de veeteelt in Zuid-Holland, waar zich nu nog circa 1800 veehouderijen bevinden,” vervolgt hij.

Het Kamerlid pleit ervoor de Natura 2000-regelgeving los te laten, zodat boeren kunnen blijven boeren en we kunnen doorgaan met het bouwen van huizen.

Verjagen

BVNL benadrukt dat de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar cruciaal zijn om ‘het wanbeleid van het kabinet een halt toe te roepen’. Wat de partij betreft zijn deze verkiezingen een referendum over het stikstofbeleid van het kabinet.

“Voor de bühne spreekt de premier met boeren, maar ondertussen wordt het beleid om boeren van hun land te verjagen in het geniep gewoon voortgezet. Kijk maar naar Zuid-Holland, waar onder aanvoering van de VVD het touw om de boerennek strakker wordt aangetrokken.”


4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

De ra(u)tten cs👿 graven hun hol (graf) 😠

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Beste boeren, gewoon de bevelen van deze gekken naast U neerleggen en gewoon verder doen. Als ze je land betreden zonder toestemming heb je als eigenaar het recht om ze te verdrijven met de middelen die daartoe nodig zijn. Laat die gekken een poepje ruiken en blijf verdergaan alsof er niets is gebeurd. Benieuwd hoe lang ze nog blijven proberen om hun waanzin door te drijven. Het is genoeg geweest. Rutte en zijn slaafse volgelingen verdienen een definitieve schop onder hun kont, ze bakken er niets van!

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Wie staat daar van te kijken? Eerlijk zeggen.

Underground
Underground
1 jaar geleden

Als de boeren geen hulp krijgen van het volk..!!
Van de hele regeringen, zullen ze het niet krijgen.
Ik hoor een hoop verontwaardiging bij een aantal partijen, maar ook zij doen niets.
We zullen het allemaal zelf moeten doen…? ik hoop echt dat ik er naast zit.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x