Homepagina » Straling » Gevaarlijke radioactieve deeltjes gemeten boven Europa (en niemand weet waar ze vandaan komen)
Gevaarlijke radioactieve deeltjes gemeten boven Europa (en niemand weet waar ze vandaan komen)

Gevaarlijke radioactieve deeltjes gemeten boven Europa (en niemand weet waar ze vandaan komen)

Boven zeven Europese landen zijn gevaarlijke radioactieve deeltjes gemeten. Wetenschappers weten niet precies waar ze vandaan komen.

Sporen van jodium-131 zijn vorige maand gevonden in Noorwegen, Finland, Polen, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en Spanje, maar het publiek werd niet gelijk geïnformeerd.

Deze radioactieve deeltjes komen vrij bij de explosie van een atoombom of kernrampen zoals die in Tsjernobyl of Fukushima.

Ongeluk

Ze lijken afkomstig te zijn uit Oost-Europa, maar experts hebben de exacte herkomst nog niet achterhaald.

Astrid Liland van de Noorse Stralingsautoriteit zei dat het gezondheidsrisico laag was en dat er daarom geen alarm is geslagen.

Ze wist echter niet te vertellen waar de deeltjes vandaan kwamen. Mogelijk is er een ongeluk geweest met een kernreactor of in een medische instelling waar kankermedicijnen worden gemaakt.

Geen crisissituatie

Ze kunnen ook zijn voortgebracht door kernonderzeeërs.

Wetenschappers detecteerden de hoogste aantallen deeltjes in Polen, maar nog steeds niet genoeg om te spreken van een crisissituatie.

Jodium-131 komt van nature niet voor op aarde en ontstaat door kernsplijting van zwaardere elementen, zoals thorium en uranium.

2011

Het is onder meer vrijgekomen bij de kernrampen van Fukushima en Tsjernobyl.

In 2011 werd er ook al enkele weken lang radioactief jodium-131 gemeten boven verschillende Europese landen.

De Amerikaanse luchtmacht heeft een speciaal toestel ingezet om te speuren naar de bron.

[Barents Observer]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • logiter schreef:

  Vergeet niet dat iedere centrale lekt.
  Daar komt bij dat in 1967 al een internationaal plan op tafel lag om de “death rate”omhoog te krijgen op uiterst vindingrijke en achterbakse manieren.
  Gebieden als San Francico die gewoon bestookt zijn door radioactiefafval,tabaksindustrie die vervuild wordt met radioactiviteit en er een piek is in long,slokdarm en mond kanker.
  En wanneer je denkt dat het niet erger kan,gebeurt het…
  Aidsvirus is in de jaren 80 uitgezet in de homoscene via het hepatitis B vaccin (wat nu ook in babys gevaccineerd wordt).
  Middelen waarmee florida bespoten wordt tegen fruitvliegjes is officieel ongevaarlijk
  en zeer kankerverwekkend.
  Documenten van silent warfare (William Cooper,behold a pale horse) liegen er niet om.
  Onze schavuit van oranje (bernhard) initieerde menige maatregel tegen het volk wat hij vertegenwoordigde met zijn Bilderbergsoos.
  Hoe kunnen we dan van de Nazaten van deze landverrader verwachten dat zij de vastgelegde plannen niet uitvoeren?
  Wij worden stelselmatig en stiekem gedecimeerd,en het enige waar wijzelf mee bezig lijken te zijn,zijn de avonturen van Patricia Paay,championsleague,netflix,glasvezel,trump,etc.etc.

  its a mad world
  De overheid is er niet voor jou en mij…

  22 likes
  • Elise49 schreef:

   Aanvulling: overheid moet mee met het grote geldschuldensysteem. Ik bedoel: als je de Nederlandse overheid opdoekt, dan blijf je met/in hetzelfde probleem/systeem zitten. Als je het opdoekt, dan wordt de EU(grootaandeelhouders/grote bedrijven/corporaties etc) geheel onze overheid. Das nu al, maar dan letterlijk.
   Wil je als land weer onafhankelijk worden, dan zul je eerst de schulden kwijt moeten geraken. Eigen bank/eigen munteenheid moeten opzetten. Genoeg werk moeten hebben(das een probleem, want grote wereldbedrijven hebben teveel macht/steeds meer technologie, waardoor mensen overbodig worden) Geen gebruik/minder gebruik meer moeten maken van data/pc/technologie. etc om volledig als land weer de touwtjes in handen te krijgen. En je hebt nog te maken met onze koning, die grootaandeelhouder is. En met heel veel groeperingen die onder grootmeesters vallen.(kerk/geloofsgemeenschappen etc).
   Dus ik denk dat het nooit meer zo zou worden hoe wij het gewend waren.(voor jaren 80/jaren 80 was het geld systeem officieel failliet/toen liet men de geld/goudwaarde los/waarbij men onbeperkt geld kon bijdrukken/winst inzakken kon steken en verlies altijd op de gewone man kon afschuiven) Leven in een opbloeiende binnenlandse economie met vaste structuur om nog iets op te bouwen en waar vele mensen profijt van hadden(geld nog terug kwam). Wat ik nu het meest beangstigde vind: Je kunt steeds moeilijker als gezin/familie samenwonen, zonder dat je financieel gestraft wordt. Hierdoor kunnen mensen ongewild dakloos worden. Als deze lijn zich doortrekt(minder werk/werk waarvan je kunt leven/steeds duurdere producten etc door inflatie/minder betaalbare woningen), dan zullen vele mensen dakloos worden of jongeren worden in 1 kamer flatjes gestopt.(das puur controle, want deze zullen allemaal het leger in komen uit noodzaak/pure armoede/terug naar huis kunnen ze niet door financieel straffen gezin) Dat gebeurt dus nu al. Ze trekken als ware gezinnen/families(ook ouderen/hulpbehoevenden) geheel uit elkaar, mede door belastingstelsel/regelgeving. Dus ontstaan door systeemaanpassingen. Wil je een land weer opbouwen, dan zul je families/gezinnen(das de basis zekerheid) toch ruimte/tijd moeten geven om te sparen etc. Dus in mijn ogen gaat het helemaal niet goed met de binnenlandse economie. En dat heeft weer te maken met, dat de buitenlandse economie wereldwijd ook stagneert, want men vreet elkaar daar ook op.(niet voor niks gaan grote zeecontainer bedrijven failliet).
   Zoals hier ergens een oude politieagent zei: Elke generatie maakt een oorlog mee. En dat is puur om systeemveranderingen door te kunnen voeren/systeem te laten ontploffen(verbloemen). Na een oorlog kun je weer beginnen met iets opbouwen. In dit geval zal dat de agenda 2021/2030/NWO zijn. We zitten pas in het begin van deze agenda.(2017)Het ergste moet nog komen, want er is geen weg weer terug. Daar zorgt het systeem(regelgeving/verdragen etc) zelf wel voor. De top weet heel goed waar ze mee bezig zijn en daarom moet je geen leiders geloven. Das alleen maar om zand in de ogen te strooien met mooie praatjes. Het systeem zelf regeert!

   10 likes
   • Faye schreef:

    Mijn hemel, daar is het op hol geslagen paard met oog kleppen op weer.
    Ziet niets, hoort niets, het draaft domweg door.

    4 likes
   • Faye schreef:

    Ze zijn al jaren en jaren op een oorlog uit, om hun wandaden onder het kleed te vegen en vervolgens weer gewoon doorgaan zoals ze dat altijd hebben gedaan.
    Maar het lukt deze keer maar niet en het gaat ook nooit meer lukken.
    Op de een of andere manier wil het kwartje maar niet vallen bij die nazi’s en hun handlangers en hielelikkers, hun slaafse volgelingen die zo mogelijk nog dommer en kortzichtiger zijn, dat het Aquarius Tijdperk zijn intrede heeft gedaan.
    En dit tijdperk is zo heel erg andersom dan wat we gewend zijn, dat je niet raar op moet kijken als dat valse achterbakse nazi geteisem zelf in hun eigen bedachte concentratiekampen als valse honden afgemaakt gaan worden.

    2 likes
  • Arnold schreef:

   Weet jij of er landen zijn die Japan hebben aangeklaagd wegens de grootste milieu ramp ter wereld ?
   Hoeveel miljoenen liters radio actief water hebben ze al in de oceaan geloosd ?

   11 likes
  • rick schreef:

   Fukushima zal het niet zijn omdat de deeltjes dan over de stille oceaan moeten via Amerika en de Atlantische oceaan. waarbij deze niet opgemerkt zijn in America, de UK en Nederland om pas in Duitsland gedetecteerd te worden. Verder staat er in het artikel dat de deeltjes uit oost Europa lijken te komen

   4 likes
 • Faye schreef:

  Ik ben blij dat ik zo gek ben te geloven, nee, overtuigd ben dat aliens ons voor dergelijke rampen behoeden, ze flikken iets met visualiseren/materie dematerialiseren/transformeren en hoppa, we leven gewoon verder of er niets gebeurd is.
  Ik weet het zeker, als ze dat niet deden hadden we de planeet zelf al 8x opgeblazen.
  De cabal zou niets liever willen, maar helaas.
  Het is Baas boven baas.

  15 likes
 • Gerda schreef:

  Een paar weken geleden was er ook een ontploffing in een kerncentrale in Normandië, “zonder risico’s voor de bevolking, natuurlijk. Daarna stilletjes uit het nieuws verdwenen…. en blijkbaar ook uit het geheugen..

  14 likes
 • Rob schreef:

  Mensen beginnen pas te klagen, wanneer hun vissie uit zichzelf licht begint te geven…

  5 likes
 • Richard schreef:

  Het ging om iodine 131 met een halfwaardetijd van 8 dagen. Totaal ongevaarlijk dus.
  Het kan natuurlijk een test van militaire aard zijn om te kijken hoe snel de reactiesnelheid van andere landen zal zijn na ontdekking van radioactieve deeltjes in de lucht, ook de snelheid van de ontdekking is van belang. Dit alles om een toekomstige strategie te bepalen.
  Op zich geen vreemde gedachte gezien het gebied waar de deeltjes zijn ontdekt.
  Maar het blijft natuurlijk speculeren.

  5 likes
 • Elise49 schreef:

  Waar ik opeens aan dacht? Tijdje geleden waren er toch raketten in de VS “zomaar” verdwenen. Zijn ze niet “toevallig” meegenomen door de NAVO? Operatie barbarossa 2.0? Oost-Europa? Ik vertrouw alles wat uit Amerika komt niet meer, omdat dat daar het besturingssysteem van alles zit. Denk aan illegale spionage via het net. Niks meer over gehoord. De false flag aanslagen Parijs etc. Oorlog zorgt ervoor dat de agenda21/30 gewoon door kan gaan. Het nest in VS moet zo lang mogelijk blijven bestaan om die NWO verder uit te voeren. Dit kon wel eens een mega false flag zijn om de Russen de schuld te gaan geven. En waarom moet zo’n Amerikaans vliegtuig hier de boel komen verkennen. Heeft niemand in Europa dat zelf dan niet? Hebben wij zelf geen ander materiaal?

  2 likes
 • jette timmermans schreef:

  Ik sta er niet raar van te kijken dat dit van Japan afkomstig is

  1 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Een voordeel; het is voor aliens niet moelijk om ons van verre weg te spotten. Waarna ze natuurlijk masaal wegblijven wegens de straling. Of nee wacht.. Wij zijn natuurlijkde enige soort die zowel haat als liefde kennen en dat vinden ze zo bijzonder dat ze dat willen ze onderzoeken. Dus worden er 4400 mensen meegenomen en na 250.000 jaar, als de straling weer over is, weer terug gebracht. Wel met implantaat voor wifi en het afrekenen van koffie en broodjes op kantoor EN de extended version dvd van E.T.

  Ik wil niet doomdenken maar als dit al wel uit Japan afkomstig blijkt zijn de rapen gaar..

  0 likes
 • Faye schreef:

  Dacht je nu echt dat de mens, met name de lucifer aanbidders, nog steeds gewoon mensen, de negatieve kabaal dus, de gelegenheid kreeg het hele universum op te blazen?
  Dat staat gelijk aan er van overtuigd zijn dat de mens het hoogst haalbare in de kosmos is.
  Maar daar is de mens te nietig voor, zelfs met een hoge dosis hoogmoedwaanzin want dat is niet meer dan een rare state of mind, een geestesziekte.

  0 likes
  • Rob Visser schreef:

   De pest is dat ze het “KABAAL” proberen terug te halen! Het goede willen ze vernietigen, zoals gewoonlijk! Waarheden mogen wij als mens niet weten. Komen we te dichtbij? Dan wordt de wereld gereboot! Weer uit het niets opnieuw beginnen totdat wij (als mens) “HET” begrijpen… Dit proces zal zich herhalen totdat wij “HET” begrijpen

   0 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Je benadering is vanuit een verkeerde aanname en erg gevaarlijk. Je suggereerd dat er iemand in kan- en zou grijpen als we iets grondig fout doen. Nee, we zijn zeker niet belangrijk in het universum..maar ja, we kunnen wel onze eigen kamer (lees planeet) in de fik zetten waardoor onze medemensen en dieren die er niks mee van doen hebben ook het slachtoffer worden. Wij hebben een verantwoordelijkheid tegenover elkaar en het andere leven op deze planeet en we zijn dit grondig aan het negeren voor geld en/of macht.

  0 likes
  • Rob Visser schreef:

   Je kan beter iets dan iemand typen, maar dat er iets is, daar ben ik 100% van overtuigd. Als er na tig eeuwen weer een conjunctie plaats gaat vinden, verzuipt het merendeel van de mensheid en begint alles weer opnieuw! Want hoe verklaar jij radioactiviteit op bepaalde plaatsen? Een muur van samengesmolten rotsblokken? H-blokken van graniet, perfect haaks? En nog vele en vele dingen meer?

   0 likes
 • Faye schreef:

  Dat vind ik nou van jouw aannames, helemaal verkeerd en niet zozeer gevaarlijk maar wel erg naiief. Gelukkig mogen we allemaal onze eigen overtuigingen hebben.
  De mens is niet zo groots als sommigen denken.
  Ook heb je het telkens over ‘we’, over de ellende die ‘we’ onszelf en anderen aandoen, over ‘we’ die verantwoordelijkheid grondig negeert voor geld/macht, maar het is maar een klein percentage mensen die anderen bewust ellende aandoen en verantwoordelijkheid grondig negeert voor geld/macht. Daar ligt de scheidslijn.
  Maar jij scheert wat ellende veroorzaken betreft ineens WEL iedereen over een kam, dus moeten we volgens jou ook allemaal lijden. Zo werkt dat in het grotere plaatje niet.
  Zoals ik al eerder zei, het kwartje wil maar niet vallen.

  0 likes
  • Faye schreef:

   * Vincent, ik heb het niet over ‘iemand’, dat maak jij er van, die kan en zal ingrijpen, ik heb het over energieen. De 5 waves of energy zouden neutraliserend werken op de gifbelt die de kabaal van de planeet wil maken.
   Doe je huiswerk, je gaat nu op Kalki/Jaja lijken die ook steeds weer hamerend roept om hulp die allang voorhanden is. Alleen hamer jij telkens op het gegeven dat er geen hulp van Hoger Ontwikkelden, waar de 5 waves onder vallen, zou zijn.

   0 likes
 • Faye schreef:

  De zon schijnt er X-ray’s uit te spuwen waar Fukushima bij vergeleken een baby scheetje is.
  Iets met de photonbelt.
  Je ziet het niet, je ruikt het niet, je hoort het niet maar onmiskenbaar aanwezig.
  Mijd de zon na 10.00 tot 15.00 want levensgevaarlijk, gevaarlijker dan Fukushima en na 15.00 blijft het ook oppassen geblazen.

  0 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Van boven naar beneden dan maar:-)..en ja, dit is MIJN overtuiging, een die ik graag op waarheden baseer. Ik heb mijn spiritueel-religieuze jaren achter me maar beschouw mijzelf nog steeds als een spiritueel iemand (anders kwam ik hier niet telkens terug), ik sta open voor nieuwe inzichten.. welke echter wel op waarheid gebaseerd dienen te zijn en niet op overtuigingen of oude boeken geschreven door mensen met overtuigingen, daar ben ik allergiesch voor.. maar dat terzijde..

  @ Rob:
  Machu Picchu is imponerend, ik weet het niet .. en waarom plaatselijk radioactiviteit? wie zal het zeggen..aards magnetisme? diversiteit in opname door diverse materie.. geen idee… er mag best gezegd worden dat men iets (nog) niet weet. Het feit dat we nog niet alles (meer) uit kunnen leggen is natruurlijk geen bewijs dat er ‘iets’ is.

  @ Faye, Ik doe er zelf ook aan mee hoor en ben ook passief schuldig. Een kaartje wat ik ooit op een paranormale beurs trok is mij altijd bij gebleven.. je hoeft geen boze tovenaar te zijn om er een gevonden te worden. Wat ik hiermee bedoel is dat je acties niet noodzakelijk overeenkomen met wat je van jezelf vind.

  Natuurlijk zijn het het handjevol miljardairs die ons het verderf in sturen vanuit de ivoren toren. Maar wij zijn wel de kudde dieren die het laten gebeuren. Wij zullen niet met zijn allen ‘stop’ zeggen tegen geld.. want eind v/d maand moeten allebei onze rekeningen betaald en anders moet je met je kinders het huis uit. Maar hierdoor blijft alles in stand en kijken we lijdzaam toe hoe we ook een enorm oppervlak als moeder aarde naar de *** helpen. De harde waarheid is wel dat er genoeg ruimte en voorzieningen zijn op deze planeet voor iedereen maarja.. als je veel hebt zul je een aanzienlijk deel af moeten staan.. en dan ook nog aan mensen die misschien niet in je straatje passen.. zo houden we het dus in stand. Ik ‘geloof’ in de energie van moeder natuur, welke is gebasseerd op het scheppen van harmonie uit chaos. Wat alleen maar kan door heel erg veel tijd te laten verstrijken en geen geweten te hebben.

  Wij zijn het die op dit moment in de tijd daar het gevolg van zijn, wauw!. Maar wij zijn het ook die (letterlijk en figuurlijk) eigenhandig de onbalans brengen. Wij hebben serieus de tools ontwikkeld om het grootste deel van het leven dood achter te laten. Er zal best wat levends overblijven maar of de natuur weer gaat bestaan uit groene weides en zingede vogeltjes met-of-zonder-de mens betwijfel ik. Dat kun je afdoen als doemdenken of mijn overtuiging onder iets negatiefs plaatsen (kabal, aliens, de duivel) maar dat maakt het niet minder waar. Ik doe mijn huiswerk maar ben niet bereid overal maar een mooi verhaaltje bij te maken zodat het allemaal mee lijkt te vallen. Het is zoals het is, dat is testbaar en voor mijn bewustzijn in dit lijf op deze planeet de waarheid. Met echt bewijs ben ik zeker bereid mijn horizon te verbreden.. graag zelfs!

  Ik zou graag willen dat de wereld niet zo lelijk is als wij hem eruit laten zien met hongersnood..dode kinderen, plastic zeëen, radioactieve gebieden, martelarijen neushoorn afslachtingen, het verwijderen van de longen van de aarde enz. Ik geloof niet dat dit plaatsbaar is binnen de 5 energiën.

  0 likes
 • Faye schreef:

  Ik respecteer jouw zienswijze maar je schijnt in competitie te willen, het bekende welles/nietes spelletje.
  Maar zoals ik al zei, gelukkig mag iedereen zijn eigen overtuigingen hebben. Kun je daar mee leven?
  Ik wel.

  0 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Excuus voor het gevoel van competitite.. ik hou wel van disusieren. Natuurlijk is iedereen vrij om te denken wat hij wil, gelukkig leven wij in zo’n land 🙂

  Groetjes!

  0 likes
 • Faye schreef:

  Ik vergeet een link te plaatsen.

  0 likes
 • Freija schreef:

  Niemand weet waar het vandaan komt dus waarschijnlijk wordt Rusland ervoor geframed, de NWO heeft een wereldoorlog nodig.

  0 likes
 • Faye schreef:

  Ik dacht een zaadje neer gegooid te hebben, het komt van de zon, maar je bent zelf dus niet op onderzoek uit gegaan.
  Tja zo kun je zaadjes blijven gooien, zo komen ze nooit tot wasdom.
  Vanaf ong. de 30e minuut een uitleg.
  Erg interessant maar je mag het ook laten, het niet geloven of meteen weer vergeten en morgen weer zeggen dat niemand het weet.
  De verdomming is goed gelukt, precies wat exegese zei, mensen kunnen nieteens meer zelf nadenken, ze kunnen allerlei zaken nieteens meer gezond en goed inschatten.
  Ze praten elkaar heel politiek correct na. De debilisering is geslaagd.

  https://www.youtube.com/watch?v=UmkdFmC4nDA

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  minister

  Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

  Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

  >