Archeologie

De oude rotssculpturen van Maharashtra

Help ons door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de bossen van de Indiase kuststreek Konkan zijn imposante rotssculpturen aangetroffen die dateren van 4000 tot 7000 voor Christus.

Er zijn meer dan 60 grote en kleine afbeeldingen gevonden van de moedergodin, vogels en dieren. Het gaat om één van de grootste concentraties die ooit in het land is ontdekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Door de belangrijke historische vondst staat het district Sindhudurg, op de grens tussen de deelstaten Maharashtra en Goa, plotsklaps op de wereldkaart van rotskunst.

Unieke kunststukken

De ontdekking werd afgelopen mei gedaan tijdens een expeditie. Expeditieleider Satish Lalit presenteerde zijn bevindingen tijdens het 17e jaarlijkse congres van de Rock Art Society of India (RASI).

De eminente Indiase historicus Sundara Adiga sprak van ‘unieke en prachtige kunststukken’. Hij voegde toe dat ze inzicht geven in de menselijke ontwikkeling in die tijd en zorgvuldig bewaard moeten blijven.

Hoge sociale status

Lalit stelde op basis van de manier waarop de stenen zijn bewerkt vast dat ze uit het neolithicum stammen. De meest opvallende sculptuur laat een moedergodin zien en is 4,5 meter hoog. In die tijd genoten vrouwen een zeer hoge sociale status en werden ze geëerd en aanbeden door volksstammen, aldus Lalit.

De archeologische vindplaats werd ontdekt na bruikbare aanwijzingen van dorpelingen. De rotssculpturen werden gevonden nadat het team enkele keren diep was doorgedrongen tot de bossen.

Bron: Indiatimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Die op het plaatje bij dit artikel doet mij denken aan de adelaar die Duitsland ten tijde van de wo2 als symbool gebruikte.

mevrouw S.
mevrouw S.
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Die op het plaatje bij dit artikel doet mij denken aan de adelaar die Duitsland ten tijde van de wo2 als symbool gebruikte.[/quote]
Ik ook… Dat was ook mijn eerste gedachte.

theo
theo
11 jaren geleden

En? Een adelaar gebruikte Pruisen al vanaf de jaren 20 van de 16e eeuw.

En tal van andere landen gebruiken de adelaar in hun vlag en als symbool.

http://nl.wikipedia.org/w/index.php?search=adelaar+vlag&title=Speciaal%3AZoeken

Als je het plaatje omdraait lijkt het een figuurtje uit Space Invaders. 😉

Leonie
Leonie
11 jaren geleden

Die adelaar zou daar best vandaan kunnen komen aangezien de nazi’s veel oude indiase symbolen gebruikten. Ze waren immers op zoek naar de übermensch, de eerste met het meest pure bloed. Als de eerste moderne mensen daar gevestigd waren zaten de nazi’s toch goed in de buurt met hun zoektochten.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x