Buitenland

Tientallen Israëlische tieners weigeren militaire dienst. In deze dappere brief laten ze premier Netanyahu weten waarom

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groep van 63 Israëlische tieners heeft openlijk geweigerd in militaire dienst te gaan. “Wij hebben besloten niet mee te doen aan de bezetting en onderdrukking van het Palestijnse volk,” schrijven ze in een brief aan premier Benjamin Netanyahu en legerleider Gadi Eisenkot.

De tieners uiten in de brief kritiek op de overheid en het Israëlische leger.

“Het leger voert het racistische beleid van de overheid uit, dat mensenrechten schendt en met twee maten meet als het gaat om Israëli’s en Palestijnen,” schrijven ze.

Dansen naar de pijpen

De groep protesteert ook tegen de Groene Lijn, de geografische scheidslijn tussen Israël en Palestina.

“Wij – dienstplichtigen uit verschillende delen van het land en met verschillende sociaal-economische achtergronden – weigeren te dansen naar de pijpen van de overheidsarm van onderdrukking en bezetting,” klinkt het.

De tieners roepen anderen op hun keuze te heroverwegen.

Samen

“We weigeren in dienst te gaan en in het leger te dienen uit plichtsgevoel om vrede, gerechtigheid en gelijkheid na te streven, terwijl we weten dat er een andere realiteit is die we samen kunnen creëren,” schrijven ze.

“We roepen meisjes van onze leeftijd op om zich af te vragen of in het leger dienen helpt om deze realiteit te creëren,” aldus de groep.

Blijft kelderen

De brief is onder andere ondertekend door Matan Helman (20), die op dit moment in de gevangenis zit wegens dienstweigering.

Begin deze maand kondigde het Israëlische leger aan te werken aan een plan om meer militairen te werven aangezien het aantal aanmeldingen blijft kelderen.

Foto: Matanya Wikimedia Commons

[Haaretz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Het is moedig van hen om niet aan die satanistische onderdrukking mee te doen.

rob
rob
4 jaren geleden

Als Alle jongeren over de hele wereld er aan mee doet om naar de pijpen de dansen van leiders de oorlogszuchtige is het gouw afgelopen met deze lieden …de jongeren hebben een de kans om het te veranderen ,inderdaad er zijn anderen mogelijkheden..iedereen op grote schaal volgen deze studenten of straks als slaaf dienen van leiders die altijd maar in oorlog zijn …hoe meer volgelingen hoe groter de kans is op meer vrede …geen militairen meer ook geen macht meer voor deze oorlogszuchtige leiders..

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
4 jaren geleden

Dit zijn ontwaakte starseeds.

formidabele
formidabele
4 jaren geleden

Die heten niet voor niks de illuminati’s, ze sturen geheid de doodeskaders erop aF?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x