Buitenland

Ralf Dekker over Oekraïne: ‘Van de Nederlandse kant, de NAVO-kant, wordt permanent propaganda verspreid’

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

De Europese Unie censureert Russische nieuwskanalen, zogenaamd om ‘desinformatie te bestrijden’. Maar wat wel of niet waar is, is helemaal niet aan de overheid. Burgers kunnen berichtgeving prima zelf beoordelen. FVD-Kamerlid Ralf Dekker wil de EU-censuur daarom onmiddellijk opheffen.

“De nieuwsconsument, de Nederlander, zal in mijn ogen zelf moeten kunnen wegen wat plausibel en waar is. Het propaganda-aspect speelt van beide kanten. Van de Nederlandse kant, de NAVO-kant, wordt permanent propaganda verspreid. Dat wordt veel later nog eens achterhaald,” zei Dekker dinsdag in de Tweede Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We zitten naar mijn overtuiging echt aan één van de twee kanten van de propaganda. Van alle andere informatie, die je voor een deel misschien kunt wegzetten als propaganda zou ik persoonlijk graag kennis nemen om te kunnen wegen of het ergens op slaat,” vervolgde hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Daar zit heel veel nepnieuws bij

Volgens Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu zijn Nederlanders niet altijd in staat om te onderscheiden wat goed en fout is. “Dat is over het algemeen wel het geval, maar een paar YouTubekanaaltjes en een paar socialmedia-accounts, die we ook in de politiek in Nederland zien, tonen ook wel aan dat het niet in alle gevallen even goed gaat,” zei hij.

Kuzu vroeg Dekker of hij het risico inziet dat een deel van de samenleving vatbaar zou kunnen zijn voor ‘dat soort nepnieuws en dat soort desinformatie’, waardoor het ‘geen kennis kan nemen van de waarheid, maar verdraaide informatie krijgt’.

“Lang niet alles wat via de officiële kanalen tot ons wordt gebracht is juist. Daar zit heel veel nepnieuws bij. Er zijn zelfs academische partijen die beweren dat de grootste nepnieuwsproducenten de overheden zijn, de westerse overheden welteverstaan,” benadrukte Dekker.

Overheden zijn altijd de grootste leugenaars geweest

Hij verwees daarmee naar uitspraken van emeritus hoogleraar Cees Hamelink, die heeft gezegd dat de overheid de grootste producent van nepnieuws is. “Wat journalisten vooral doen, is het verspreiden van leugens van anderen, met name van overheden. Dat zijn altijd de grootste leugenaars geweest, de grootste producenten van wat we nu nepnieuws noemen. Op zijn minst kun je dus zeggen dat de media medeplichtig zijn aan het verspreiden van nepnieuws,” aldus Hamelink.

Dekker: “Ik heb er zelf grote behoefte aan – ik denk dat veel mensen dat hebben – om beide kanten te kunnen wegen en om niet door een soort regenteske overheid van informatie afgehouden te worden, omdat het ons toch alleen maar zou verwarren. Ik vind dat geen gezonde manier van democratie bedrijven.”

4.9 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ralf is samen met Thierry en Gideon één van de weinige verstandige mensen die daar in de Haagse slaapkamer zitten.

Ron
Ron
1 jaar geleden

De MSN verspreid al jaaaaren Desinformatie.
Navo staat niet voor de burger,Navo is deep state.
Het zelfde voor UN, VN allemaal in dienst van de deep state. De waarheid komt toch steeds meer boven water.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ralf Dekker is een man die heel goed kan verwoorden wat er werkelijk leeft onder de bevolking. Mensen zijn slim genoeg om zelf een waardeoordeel te geven over een oorlog of een zogenaamde pandemie, daar hebben we de leugenachtige regering en NPO niet voor nodig.

Hamala
Hamala
1 jaar geleden

Goed bezig Ralph👍👍zeker 2 kanten nieuws van daaruit kun je je een goed beeld vormen alles wat opgelegd en gecensureerd wordt riekt naar een dictatuur (dat zijn we al)

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x