CoronaBinnenland

Lockdowns komen terug, net als mondkapjes en de QR: ‘Ze gooien straks de boel weer dicht’

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Als ‘het tegenzit’ met corona, dreigt deze herfst of winter een nieuwe lockdown, blijkt uit een rondgang van de NOS onder ziekenhuisdirecteuren, virologen en wetenschappers. Zij zien het nemen van maatregelen zoals een mondkapjesplicht en anderhalve meter afstand houden, maar ook een lockdown als reëel scenario door ‘de traagheid van het kabinet’.

Het grootste probleem zit nog altijd bij het personeelstekort in de zorg. In de afgelopen coronajaren zijn veel verpleegkundigen gestopt en de druk op het personeel is nog steeds hoog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er is veel kritiek op de coronastrategie van het kabinet. “Ze doen niks. Geen aanpassing ventilatierichtlijn bouwbesluit. Geen investering in meer ziekenhuiscapaciteit. Ze gooien straks in paniek de boel weer dicht,” reageert PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Doelbewust

Journalist Annelies Strikkers haakt in: “Ze gooien het niet in paniek dicht, maar doelbewust. Ook al weten we allemaal dat lockdowns meer schade opleveren dan ze oplossen.”

Publicist en jurist Sietske Bergsma wijst erop dat in de beleidsagenda pandemische paraatheid die in april is gepubliceerd door minister Kuipers staat: “Gelet op de tekorten in zowel de zorg als in andere sectoren, is het niet realistisch om het aantal zorgmedewerkers verder te laten toenemen in de komende jaren.” Ze schrijft erbij: “Deze is ook mooi.”

“Werkelijk waar, wat een farce. Misschien moet iedereen stoppen met betalen van belasting, net zo lang tot de overheid zijn zaakjes op orde heeft,” twittert Maarten van den Berg.

Wat een tragiek

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn schrijft: “Precies niets gedaan om de zorgcapaciteit uit te breiden. Níéts. Maar let maar op, straks luidt het narratief weer dat de ongevaccineerden het hebben gedaan – want de overheid moet toch iets om het eigen falen te maskeren.”

“Wat een tragiek. De zorg is al jaren overbelast. En lockdowns kosten meer levens dan ze besparen. Hebben we dan helemaal niets geleerd?” vraagt Tweede Kamerlid Wybren van Haga zich af.

Forum voor Democratie roept mensen op de petitie tegen de permanente coronawet te ondertekenen. Voor de petitie, die hier kan worden gevonden, zijn al ruim 53.000 handtekeningen verzameld.


Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek herinnert aan de schade die de lockdowns hebben aangericht:


4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leo
Leo
1 jaar geleden

ze gooien het niet in paniek dicht, het is de bedoeling de maatschappij kapot te maken, dus nogmaals, doe niet mee aan die bangmakerij, het levert niets op.

Eric90
Eric90
1 jaar geleden

Iedereen die zich bewust is van wat zich de afgelopen jaren aan het voltrekken is voelt de hete adem alweer in de nek, natuurlijk gaan ze door, dit was slechts een korte pauze, even de schijn wekken alsof alles weer normaal is.

En wat de PVV en Fleur Agema betreft, prima als zij nu kritisch zijn maar zij hebben deze situatie zelf mede veroorzaakt door het hele cojona verhaal te omarmen inclusief de prikken en 0,0 open te staan voor alles wat het WEF etc. uitspoken. Dus óf ze draaien bij op dat punt óf wij moeten beseffen dat het van hun niet gaat komen. Beter als één blok achter de FVD!

Adaatje
Adaatje
1 jaar geleden

De enige oplossing is burgerlijke ongehoorzaamheid, niet doen we die slaapkamers ons voorschrijven!

Speelman .lj
Speelman .lj
1 jaar geleden

Het was voor de wappie,s onder ons allang bekend als men niet willen laten ze wederom per ongeluk expres weer een ziekte los , de burgers zullen tegen wil en dank in de pas lopen het blijven smeer lappen van de bovenste plank .

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x