Mens en Dier

Kijk: Er was zowaar een journalist die het De Jonge even moeilijk maakte op de persconferentie

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet overweegt de coronapas ook te verplichten voor horecapersoneel. “Als je in de horeca werkt, kan je moeilijk thuiswerken toch?” vroeg Nieuwsuur-verslaggever Nynke de Zoeten tijdens de persconferentie aan minister De Jonge. “Als dat geen vaccinatiedrang is, weet ik het ook niet meer.”

“Ja, maar de andere kant is dat je accepteert dat in een horecagelegenheid degene die jou staat te controleren bij de deur zelf gewoon besmet zou kunnen zijn omdat die niet gevaccineerd is en zich ook niet heeft laten testen. Dus het is echt een afweging van risico’s,” antwoordde de minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Maar dan is het eigenlijk onmogelijk, want om je dan elke dag te laten testen, dat voelt dan toch wel als een enorme drang. En u heeft eerder gezegd: ik vind het heel belangrijk, echt heel belangrijk om te onderstrepen dat het nooit mag betekenen dat mensen zich verplicht voelen om zich te laten vaccineren,” merkte Van Zoeten op.

Vanaf 2:00:

Het woord drang heb ik zelf nooit gebruikt

De Jonge: “Klopt. Dus verplicht voelen om zich te laten vaccineren, in dit geval ben je niet verplicht.”

“Maar je voelt het wel,” vervolgde de journalist. “Je bent een oproepkracht. Je weet niet van tevoren wanneer je opgeroepen wordt. Dan is eigenlijk de enige mogelijkheid toch nog vaccineren? Dat is toch gewoon drang?”

“Het woord drang heb ik zelf nooit gebruikt,” beweerde de minister. “Ik heb altijd gezegd: we gaan het niet verplichten. Dit is niet verplicht. Het is ook niet een indirecte plicht.”

Van Zoeten vroeg door. “Maar u zegt wel: ik wil niet dat mensen zich verplicht voelen.” Dat is volgens De Jonge ook niet zo. “Want je kunt je namelijk ook laten testen. En dat het ongemakkelijk is of onhandig, dat begrijp ik wel. Makkelijke keuzes zijn er niet meer.”

Je hóéft niet naar je werk te gaan

“Wat ik heb gezegd is: we kiezen niet voor verplichte vaccinatie. Dat heb ik gezegd,” voegde De Jonge toe. De Nieuwsuur-verslaggever zei dat er geen alternatief meer is voor het niet hebben van een vaccinatiebewijs mocht er voor een 2G-benadering worden gekozen.

Volgens de minister is dat alternatief er wel: “Bijvoorbeeld door er niet naartoe te gaan.”

“Maar als je er werkt, is dat een beetje lastig,” zei Van Zoeten. “Stel je werkt in een bakkerij, kan je ook moeilijk thuiswerken.”

Ze wees erop dat het telkens een beetje opschuift. “En dat is natuurlijk ook de kritiek van mensen die kritisch zijn over het beleid: we hebben het idee dat je als niet-gevaccineerde steeds verder erin gerommeld wordt en steeds verdere beperkingen krijgt.”

“Ik vind dat helemaal niet fair,” bitste De Jonge haar toe.

Journalist Eric van de Beek schrijft in reactie op het fragment: “Er was zowaar een journalist die het De Jonge even moeilijk maakte. En het actualiteitenprogramma van de staatsomroep zond het nog uit ook!”

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
2 jaren geleden

Nou, leuk hoor..

Prikvrij
Prikvrij
2 jaren geleden

We worden niet gedwongen maar verdrongen van de maatschapij. Ze zullen het niet verplichten als we maar zwichten. van 1e rang naar 2de naar geen enkele rang alleen maar dwang. Maar dat heb ik nooit gezegd. Alleen zo bedoeld. Ook al is hij niet echt ziek, ziekelijk is het wel.

Don
Don
2 jaren geleden

Dat is dan de eerste en de laatste keer dat deze ‘journalist’ bij een persconferentie aanwezig mocht zijn. Er zijn twee stellingen. Hugo heeft altijd gelijk óf Hugo heeft geen gelijk, waarbij in dat geval onmiddelijk stelling één van toepassing is.
Ik ben mij aan het voorbereiden op een vertrek uit dit ooit zo moooie, vrije land.
Albanie is de bestemming. U weet wel; het Albanie waarvan altijd schande werd gesproken over het beleid en hoe daar met mensen(rechten) werd omgegaan.
Laat ik u vertellen dat het daar op dit moment vrijer is dan waar ook.
Geen mondkapjes idiotie, geen QR krankzinnigheid, alles open, 23 graden celsius en een vaccinatiegraad van 5%(!)
Wie gaat er mee?
X

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Tja, een reporter zoals Jensen of iemand van Nine zal er wel niet eens binnen komen. Weldra zal van Zoeten ook als persona non grata aangemerkt worden. Dan mag alleen Goebbels en Co nog binnen komen.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x