Homepagina » Gezondheid » Hebben al deze kinderen een verlammende ziekte gekregen door de Mexicaanse griepprik?
Hebben al deze kinderen een verlammende ziekte gekregen door de Mexicaanse griepprik?

Hebben al deze kinderen een verlammende ziekte gekregen door de Mexicaanse griepprik?

Chloe Glasson is 16 jaar oud, maar ze kan nooit alleen een bad nemen of in de trein stappen. Ze zal nooit leren autorijden en haar droom om lerares te worden ligt in duigen. Chloe is gediagnosticeerd met narcolepsie, veroorzaakt – zo zegt zij – door het vaccin Pandemrix dat ze in 2009 heeft gekregen tegen de Mexicaanse griep.

Chloe is één van de duizenden meisjes die wereldwijd ziek zijn geworden na de prik. De tiener valt niet alleen 15 keer per dag in slaap, ze lijdt ook aan kataplexie, een acute verslapping van de skeletspieren. Dit betekent dat haar lichaam bij een hevige emotie volledig in elkaar kan storten.

Twee jaar geleden heeft Chloe geprobeerd zelfmoord te plegen. De 23-jarige Katie Clack werd ook ziek na het Mexicaanse griepvaccin en wilde niet langer leven. Zij pleegde uiteindelijk zelfmoord.

Hartverscheurend

Rebecca Glasson, de moeder van Chloe, zei: “Op sommige dagen gaat het goed, maar er zitten dagen tussen dat het zo slecht gaat, het is hartverscheurend. Het pad dat ze zou nemen – universiteit, een carrière, romantiek, moederschap – ziet er nu zo anders uit en zit vol uitdagingen.”

“Onze dochter heeft een levenslange aandoening die niet kan worden genezen,” ging ze verder. “Haar leven is voor altijd veranderd en dat maakt me boos. Temeer omdat niemand de verantwoordelijkheid op zich neemt.”

Sinds 2011 wordt het vaccin, dat wordt gemaakt door farmareus GlaxoSmithKline, niet langer gebruikt bij personen jonger dan 20 jaar, vanwege het risico op slaapziekte. Maar tijdens de griepepidemie in 2009 en 2010 is het vaccin aan ruim 30 miljoen Europeanen gegeven.

Bewijs stapelde zich op

In 2010 maakten artsen in Scandinavië melding van een sterke toename in het aantal gevallen van narcolepsie. Rond oktober waarschuwden Finse en Zweedse autoriteiten voor het eerst dat de prik mogelijk gelinkt kon worden aan de ziekte.

Het bewijs stapelde zich op. Een studie uit 2013 in het British Medical Journal liet zien dat één op de 55.000 kinderen die de inenting kreeg, ziek werd. Noch Glaxo, noch de gezondheidsinstanties hebben toegegeven dat het vaccin slaapziekte kan veroorzaken.

De meeste Britse gezinnen die zich hebben aangemeld voor de Vaccine Damage Payment (VDP) van de overheid, kregen een afwijzing thuisgestuurd. Pas afgelopen maand kreeg een 12-jarig jongetje dat was gevaccineerd met Pandemrix na een drie jaar lange juridische strijd een schadevergoeding. De overheid heeft drie maanden om te beslissen of zij in beroep zal gaan tegen het besluit.

Levenslange aandoening

De moeder van Chloe hoopt dat het nu mogelijk zal zijn voor haar gezin om eindelijk aanspraak te maken op financiële steun. “Chloe kreeg het vaccin in november 2009, op aanraden van haar huisarts. Ze heeft astma en viel daarom in de risicogroep. Dat was toen geen probleem. Ik heb de prik ook gehad en had alleen een lamme arm.”

Twee maanden later kwam ze tot de ontdekking dat Chloe steeds in slaap viel. Op bepaalde momenten zakte ze ook in elkaar. “Ik was zo boos,” zei Rebecca. “Hoewel er medicijnen voor zijn is het een levenslange aandoening.”

De 10-jarige Sam Forbes, die ook is ingeënt tegen Mexicaanse griep, slaapt soms twee derde van de dag. Om de paar dagen krijgt hij last van verschrikkelijke nachtmerries en wordt hij gillend wakker. Hij lijdt ook aan kataplexie.

Hoop

Maar er is hoop. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Volksgezondheid liet weten dat het alle slachtoffers – zelfs kinderen – die het vaccin hebben gehad wil gaan helpen, zolang ze een claim hebben ingediend bij Glaxo.

Sam komt echter niet in aanmerking voor een schadevergoeding omdat hij ‘niet invalide genoeg is’. Zijn moeder is woest: “Ik ben mijn kleine jongen kwijt – mijn mooie kind.”

Clara Smith valt in de middag in slaap en wordt pas ’s morgens weer wakker. Ook slaapt ze gemakkelijk het hele weekend. Clara en haar zus Fiona (13) lieten zich in 2009 inenten op aanraden van hun huisarts. Clara voelde zich al snel futloos en kreeg pas vier jaar later een diagnose. “We werden iedere keer afgescheept door de artsen,” zei Steve. “Maar het werd ondertussen alleen maar erger.”

Door de media-aandacht in januari 2014 over de problemen met het vaccin vielen alle puzzelstukjes plotseling op hun plaats.

[MailOnline]


Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Geachte Domme Mensen,

  Een vraag aan jullie, als vaccineren zo goed zou zijn tegen allerlei ziektes(afgelopen 75 jaar) waarom bestaan dan al die ziektes nog steeds. Mensen worden juist ziek en streven jong..
  Onder zoek eerst, WAT ZIT ER PRECIES IN VACCINATIE, Wat spuiten ze precies in (MERCURY,80 Hg).

  Er is een agenda achter het vaccineren,het is heel simpel om je ,DOM EN ZIEK TE MAKEN.

  7 likes
  • Die “domme” mensen komen hier waarschijnlijk helemaal niet. Gebrek aan kennis kan ik trouwens niet gelijk stellen aan dom zijn.

   6 likes
   • Een heel makelijk optelsommetje 🙂 🙂 🙂
    Wat doet een land met je (de regeering)?
    Het zuigt je leeg tot op het bot toe,en daarna nog een beetje meer en meer,toch????
    Maaaaaaar die vaccinatie voor alle mensen graties,dat kost miljoene,omdat ze bezorgt Zijn om ons en niet willen dat we ziek worden,mensen mensen mensen toch,dit geloven we toch niet.

    9 likes
  • Bepaalde ziektes zijn er minder, alleen krijgen we er andere, ernstigere voor in plaats.

   1 likes
   • Dacht het niet he kerel,vaccinatie zijngewoon graties,alles wat de regering graties geeft klopt niet,ze zijner om op ons te verdienen niet om an ons te geven.
    En als je dat in deze tijd nu nog niet in zie,sorry maar dan noem ik die gene geen slapert,maar ontsetend DOM,
    REGEERING DIE JE HELPT,JA EEN REGEERING DOET DAT ZEKER EN DAT IS RUSLAND,die is vanaf 2012 bezig met onder de grond te gaan voor iedereen,dus heel de bevolking,dat noem ik een behulpzame regering.

    0 likes
 2. Ze hebben het ook verplicht aan alle militairen gegeven in BV NL, ik heb mede door geluk mezelf eruit weten te houden.

  9 likes
 3. Mensen die alleen het reguliere nieuws lezen / kijken, weten helemaal niets van de gevaren.

  7 likes
 4. Een hoop mensen hebben geen idee van hoe er geknoeid wordt met vaccinatie. We moeten zorgen dat het immuunsysteem goed functioneert, en je kunt het alleen maar beschadigen door al die vaccinatie met als gevolg allergieën, autisme, etc.. Ik ben vrijwel nooit gevaccineerd en bijna 60 jaar. 1 keer in het leven griep gehad en het goed laten uitwerken. Verder heb ik de gezondheid in alle opzicht als iemand van 20 jaar.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

nieuwsuur

Nieuwsuur onthult hoe het RIVM en de WHO ons in 2009 voor de gek hielden

In 2009 zijn we voorgelogen over de ...