Gezondheid

Hebben al deze kinderen een verlammende ziekte gekregen door de Mexicaanse griepprik?

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chloe Glasson is 16 jaar oud, maar ze kan nooit alleen een bad nemen of in de trein stappen. Ze zal nooit leren autorijden en haar droom om lerares te worden ligt in duigen. Chloe is gediagnosticeerd met narcolepsie, veroorzaakt – zo zegt zij – door het vaccin Pandemrix dat ze in 2009 heeft gekregen tegen de Mexicaanse griep.

Chloe is één van de duizenden meisjes die wereldwijd ziek zijn geworden na de prik. De tiener valt niet alleen 15 keer per dag in slaap, ze lijdt ook aan kataplexie, een acute verslapping van de skeletspieren. Dit betekent dat haar lichaam bij een hevige emotie volledig in elkaar kan storten.

Twee jaar geleden heeft Chloe geprobeerd zelfmoord te plegen. De 23-jarige Katie Clack werd ook ziek na het Mexicaanse griepvaccin en wilde niet langer leven. Zij pleegde uiteindelijk zelfmoord.

Hartverscheurend

Rebecca Glasson, de moeder van Chloe, zei: “Op sommige dagen gaat het goed, maar er zitten dagen tussen dat het zo slecht gaat, het is hartverscheurend. Het pad dat ze zou nemen – universiteit, een carrière, romantiek, moederschap – ziet er nu zo anders uit en zit vol uitdagingen.”

“Onze dochter heeft een levenslange aandoening die niet kan worden genezen,” ging ze verder. “Haar leven is voor altijd veranderd en dat maakt me boos. Temeer omdat niemand de verantwoordelijkheid op zich neemt.”

Sinds 2011 wordt het vaccin, dat wordt gemaakt door farmareus GlaxoSmithKline, niet langer gebruikt bij personen jonger dan 20 jaar, vanwege het risico op slaapziekte. Maar tijdens de griepepidemie in 2009 en 2010 is het vaccin aan ruim 30 miljoen Europeanen gegeven.

Bewijs stapelde zich op

In 2010 maakten artsen in Scandinavië melding van een sterke toename in het aantal gevallen van narcolepsie. Rond oktober waarschuwden Finse en Zweedse autoriteiten voor het eerst dat de prik mogelijk gelinkt kon worden aan de ziekte.

Het bewijs stapelde zich op. Een studie uit 2013 in het British Medical Journal liet zien dat één op de 55.000 kinderen die de inenting kreeg, ziek werd. Noch Glaxo, noch de gezondheidsinstanties hebben toegegeven dat het vaccin slaapziekte kan veroorzaken.

De meeste Britse gezinnen die zich hebben aangemeld voor de Vaccine Damage Payment (VDP) van de overheid, kregen een afwijzing thuisgestuurd. Pas afgelopen maand kreeg een 12-jarig jongetje dat was gevaccineerd met Pandemrix na een drie jaar lange juridische strijd een schadevergoeding. De overheid heeft drie maanden om te beslissen of zij in beroep zal gaan tegen het besluit.

Levenslange aandoening

De moeder van Chloe hoopt dat het nu mogelijk zal zijn voor haar gezin om eindelijk aanspraak te maken op financiële steun. “Chloe kreeg het vaccin in november 2009, op aanraden van haar huisarts. Ze heeft astma en viel daarom in de risicogroep. Dat was toen geen probleem. Ik heb de prik ook gehad en had alleen een lamme arm.”

Twee maanden later kwam ze tot de ontdekking dat Chloe steeds in slaap viel. Op bepaalde momenten zakte ze ook in elkaar. “Ik was zo boos,” zei Rebecca. “Hoewel er medicijnen voor zijn is het een levenslange aandoening.”

De 10-jarige Sam Forbes, die ook is ingeënt tegen Mexicaanse griep, slaapt soms twee derde van de dag. Om de paar dagen krijgt hij last van verschrikkelijke nachtmerries en wordt hij gillend wakker. Hij lijdt ook aan kataplexie.

Hoop

Maar er is hoop. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Volksgezondheid liet weten dat het alle slachtoffers – zelfs kinderen – die het vaccin hebben gehad wil gaan helpen, zolang ze een claim hebben ingediend bij Glaxo.

Sam komt echter niet in aanmerking voor een schadevergoeding omdat hij ‘niet invalide genoeg is’. Zijn moeder is woest: “Ik ben mijn kleine jongen kwijt – mijn mooie kind.”

Clara Smith valt in de middag in slaap en wordt pas ’s morgens weer wakker. Ook slaapt ze gemakkelijk het hele weekend. Clara en haar zus Fiona (13) lieten zich in 2009 inenten op aanraden van hun huisarts. Clara voelde zich al snel futloos en kreeg pas vier jaar later een diagnose. “We werden iedere keer afgescheept door de artsen,” zei Steve. “Maar het werd ondertussen alleen maar erger.”

Door de media-aandacht in januari 2014 over de problemen met het vaccin vielen alle puzzelstukjes plotseling op hun plaats.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De waarheid
De waarheid
7 jaren geleden

Ze hebben het ook verplicht aan alle militairen gegeven in BV NL, ik heb mede door geluk mezelf eruit weten te houden.

JansTerZeijle
JansTerZeijle
7 jaren geleden

Mensen die alleen het reguliere nieuws lezen / kijken, weten helemaal niets van de gevaren.

Ambassador11
Ambassador11
7 jaren geleden

Geachte Domme Mensen,

Een vraag aan jullie, als vaccineren zo goed zou zijn tegen allerlei ziektes(afgelopen 75 jaar) waarom bestaan dan al die ziektes nog steeds. Mensen worden juist ziek en streven jong..
Onder zoek eerst, WAT ZIT ER PRECIES IN VACCINATIE, Wat spuiten ze precies in (MERCURY,80 Hg).

Er is een agenda achter het vaccineren,het is heel simpel om je ,DOM EN ZIEK TE MAKEN.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x