Homepagina » Binnenland » De arrogantie van de macht: minister Ollongren legt ‘nee’ van bevolking tegen sleepwet hooghartig naast zich neer
De arrogantie van de macht: minister Ollongren legt 'nee' van bevolking tegen sleepwet hooghartig naast zich neer

De arrogantie van de macht: minister Ollongren legt ‘nee’ van bevolking tegen sleepwet hooghartig naast zich neer

De regering weigert serieuze aanpassingen te doen aan de sleepwet, na het duidelijke ‘nee’ van de bevolking in het referendum.

We willen niet dat onze geheime diensten ongericht gegevens verzamelen van onschuldige mensen.

Minister Ollongren (D66) beloofde dat de AIVD en MIVD zorgvuldig zullen omgaan met het ‘sleepnet’, maar weigert dit middel uit de wet te halen.

Hooghartig

Daarmee zijn alle toezeggingen van de regering boterzacht en legt zij het ‘nee’ van de kiezers hooghartig naast zich neer, stelt Kamerlid Ronald van Raak (SP).

Dinsdag werd in de Tweede Kamer op zijn verzoek een debat gevoerd over de uitkomst van het referendum. Daarin heeft hij minister Ollongren gevraagd om meer respect te tonen voor de keuze van de kiezers en het ‘sleepnet’ alsnog uit de wet te halen.

“De overheid wil nog steeds gegevens van onschuldige burgers verzamelen en delen met andere landen,” zei hij.

Heroverwegen

“Dat raakt direct aan de rechtsstaat en onze democratie,” vervolgde hij. “Dat kun je niet maken, als de bevolking zich daar net duidelijk tegen heeft uitgesproken.”

Dit referendum zou ook aanleiding moeten zijn voor de Kamer om het afschaffen van het middel referendum te heroverwegen, aldus Van Raak.

Arrogantie van de macht

“Het referendum was met een grote opkomst een succes,” zei hij. “Mensen willen zich uitspreken en hebben met het referndum een concreet middel om de politiek terug te fluiten als dat nodig is.”

“Dat het kabinet ze dit middel ook nog af wil pakken kenmerkt de arrogantie van de macht,” besloot hij.

[SP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
2 jaren geleden

Hoe is dit in de wet gekomen!!! HOOGVERRAAD is dit. Strafbaar! Wat doet zij daar nog? Het is echt tijd dat er een serieuze, echte, eerlijke schoonmaak. Monarchie ook weg. Ze zijn een gevaar voor de mens. Crimineel puur sang.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  dna
2 jaren geleden

dna,

Hoe dit in de wet is gekomen?

Ik denk omdat de elite [Nieuwe Wereld Orde] een wereld orde wil die ze in alle facetten kunnen controleren. Opsporingsmethodes die voorkomen in de volgende filmreeks zijn hier enkele voorbeelden van;

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jason_Bourne_(film)

In dit geval gebruikte ze de agenda van de ‘Project of the New American Century’ (PNAC) om dergelijke spionage wetten er doorheen te drukken. Ook Rutte en Ollongren refereerde daaraan wat Nederland betreft. Opdat terroristen zodoende makkelijker opgespoord konden worden en het voorkomen van terroristische aanslagen, echter blijkt deze stelling onjuist als we de Amerikaanse onderzoeksrapporten bekijken.

Edward Snowden gaf aan dat de volgende onafhankelijke Amerikaanse onderzoekscommissies uitwezen dat alle spionagewetten geen enkele aanslag hebben voorkomen.

link 1;
https://www.justsecurity.org/wp-content/uploads/2013/12/2013-12-12_rg_final_report.pdf

Link 2;
https://www.pclob.gov/library/702-Report-2.pdf

Deze onderzoekscommissies adviseerde bovendien het Witte Huis dat Amerikaanse inlichtingendiensten dienen te stoppen met het verzamelen van gegevens via computers, smartphones, en dergelijke, of op zijn minst 43 punten te wijzigen om de privacy van Amerikaanse burgers beter te beschermen. Snowden gaf te kennen dat de laatste keer dat hij naar deze zaak keek, het op slechts drie punten was gewijzigd.

Mijn stelling: ”War on Terror” was in feite uitgedacht om mensen 24\7 te controleren voor de NWO. Althans een begin, want hier blijft het niet bij.

eksegese
eksegese
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

War on Terror = War on Freedom = War on Humanity en is ingevoerd op basis van leugens, false flags en door geheime diensten georkestreerde terreur.

als iedereen dat zou beseffen zouden wij met z’n allen de overheid wel beletten om al die privacy schendende en spionage maatregelen toe te passen. We zouden echt massaal in opstand komen als het werkelijk tot ons besef door zou dringen. Overheden deugen niet, geen van allen. Ze weten echter als geen ander de schijn te wekken dat het anders is, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Ik trap daar al heel lang niet meer in. Op mijn stem/medewerking hoeven ze niet meer te rekenen. De enige manier om geweldloos verandering af te dwingen.

Frans2
Frans2
Reactie op  dna
2 jaren geleden

HOOGVERRAAD?
Hier wordt een wet ingediend en later aangenomen met instemming van een meerderheid van de 2e kamer. Dat kan per definitie geen hoogverraad zijn.

“Het gaat daarbij om handelingen die gericht zijn tegen de staatsinrichting of de hoogste staatsorganen en gepleegd worden met het doel om de interne organisatie van een staat met geweld of met onwettige(!) middelen omver te werpen of te veranderen.[2] Het huidige Nederlandse Wetboek van Strafrecht en Belgische Strafwetboek kennen het delict hoogverraad niet.” Wikipedia

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

Ik hoop van ganser harte dat het referendum over de donorwet ook nog van de grond komt en dat de opkomst overweldigend zal zijn zodat ze opnieuw met hun billen bloot moeten. Hopelijk wordt het dan weer een klein beetje duidelijker dat de overheid naar het volk te luisteren heeft en niet andersom. Het wordt hoog tijd dat hun arrogantie voorgoed afgestraft wordt en middels echte democratie onmogelijk wordt gemaakt.

enki
enki
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

Ik hoop het van ganser harte met je mee eksegese. Maar ja… Het volk wordt dan weer heel snel op een ander spoor gezet door gratis donuts weg te geven.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
2 jaren geleden
Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

De democratie waar zij het altijd zo graag over hebben is nogal betrekkelijk. Zo is het bijvoorbeeld nogal vaag om te stellen dat ‘vriend en vijand’ het er over eens zijn dat de wet aangepast diende te worden, aldus Ollongren (zie link). Te bedenken dat het voor het gros vijanden betreft die de deep state zelf heeft gecreëerd. De vijanden gebruikten om voor de toekomst zijn eigen inwoners beter te bespioneren.

En laat me raden… Rutte en consorten konden niet meer terug want er was allang besloten en getekend natuurlijk.

Link;
https://nos.nl/artikel/2226089-kabinet-inlichtingenwet-echt-nodig-voor-veiligheid-geluisterd-naar-bezwaren.html

Hans v Zijl
Hans v Zijl
2 jaren geleden

Ja de regering zit er alleen maar om de mensen continue tegen te werken en vooral financieel uit te buiten , dat is mij nu wel heel duidelijk geworden Een smerige Bende , ik heb er het helemaal mee gehad nu . Rutte en consorten doen steeds het tegendeel van wat de gewone Nederlander graag ziet. Dus regering gaan jullie maar op het dak zitten en bekijk het maar . Gewoon een poppenkast met dik overbetaalde figuren en nog wel van onze centen , treurig gewoon .

Ps , beste mensen en vergeet niet de petitie te onderteken op http://www.wijstaanop.nl , want ook dat is een Gods schandalige zaak om invaliden onder ons nog minder te betalen als het minimumloon en dit ook nogeens zonder pensioen opbouw . Dit kan niet en mag nooit geen doorgang vinden . Ik ga me onderhand schamen om mezelf Nederlander te noemen .

Ronald
Ronald
Reactie op  Hans v Zijl
2 jaren geleden

Ik vraag me wel eens af of de Nederlandse bevolking dat zichzelf allemaal aandoet. Want wat doen we eigenlijk nog in het stemhokje? Roepen we al deze ellende niet over onszelf af met dat stemmen?

Mammon
Mammon
2 jaren geleden

Als je dit mens, deze smerige heks in de ogen kijkt zie je de haat naar de Plebs toe !!!

only you
only you
2 jaren geleden

D66 heeft wel voor de Uitverkoop van Nederland gezorgd, de bewijzen ervoor liegen niet, dus ze proberen hun macht in het zadel te houden, ben je wakker en laat je geen 2de keer het schip in gaan?

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  only you
2 jaren geleden

@ only you

Mee eens, maar dat doen zij niet alleen. Het CDA, PVDA,VVD, Christen Unie, GroenLinks, SGP en de “Zionistische partij Nederland”, aka de PVV (ja, ook zij stemmen vaak anders dan wat ze voor de camera´s vertellen) in beide Kamers en dat nep parlement in Brussel/Strasbourg doen hier al decennia aan mee.

Al sta ik er van op te kijken dat jij van mening bent dat de Nederlandse gevestigde politieke orde “hun macht” willen behouden. De Nederlandse politiek heeft geen enkele echte macht meer, alle serieuze politieke macht is allang al weggegeven. Toen Nederland de verdragen van Maastricht, Velsen, Lissabon, het recht “op de geld creatie” aan commerciële banken etc gaf. De meeste Nederlandse politici zijn niets meer dan dure prostituees die gepimpt worden door hun corporate overlords. Alles word bewust kapot gemaakt zodat alle overheids tanken over genomen worden door de EU. Juridisch gezien heeft de EU al de macht om alle nationale wetgeving (inclusief gewoonte recht) van lidstaten te negeren; en te vervangen met EU wetgeving. Tot op heden kon men die macht nog niet handhaven, maar de EU is zo goed als klaar met de infrastructuur om die macht te gaan handhaven. Het is nu alleen nog maar wachten op de grote crisis die komen gaat waardoor de EU lidstaten in elkaar zullen donderen, en de EU direct het dan te ontstane machtsvacuüm zal op vullen.

Nu wakker worden is leuk, maar het is al veel te laat. En nee, ik verwacht geen revolutie vanuit de Nederlandse (of andere bevolkingen).

peter snijder
peter snijder
Reactie op  only you
2 jaren geleden

de partij van de penthousegraaier geeft hierbij duidelijk aan minachting te hebben voor het volk.
zeer gevaarlijk mens op binnenlandse zaken.
nederlandl let op uw zaak, want het bananenkoninkrijk is de volgende en laatste stap.

Sunshine
Sunshine
2 jaren geleden

Kentering

De rijken worden steeds rijker over de ruggen van de gewone mensen,
Het merendeel van de gewone stervelingen vervulde al hun wensen.
Maar het tij is gekeerd, wij worden te lang vernederd en uitgebuit,
Velen zijn hier niet langer van gediend en zij verkondigen dat luid!

Om ons heen brokkelen geld en macht in rap tempo af,
Tijd heelt alle wonden en dat scheidt het koren van het kaf,
Goede leiders inspireren ons om alles te gaan overdenken,
Zodat wij bewuste keuzes maken, zonder een ander te krenken.

Goede leiders halen steeds het beste naar boven!
Zij zullen de mensheid alles behalve vertrappen en beroven.
De kracht van die waarheid doet de lucht opklaren.
Binnenkort zitten de huidige leiders op de blaren.

nimrod14
nimrod14
2 jaren geleden

het zal wel weer met een inlegvel worden goedgekeurd ik ben benieuwd wat daar opstaat het zal wel een leeg A4tje zijn net zoals bij het oekraine referendum Ons kabinet heeft een inburgerings cursus nodig Ze weten namelijk niet wat nee betekent

StefanZ
StefanZ
2 jaren geleden

Had iemand iets anders verwacht van dit kabinet. Iedereen loopt te klagen, maar hebben zelf weer dat VVD vakje rood gekleurd. Mensen hadden eens wat meer moeten nadenken over wat hun stem gedrag voor gevolgen zou hebben. NIET GEDAAN en nu zit Nederland weer met dit tuig opgescheept. Eigen schuld, dikke bult !!!

x

Check Also

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

bosma

Zien: Martin Bosma legt anti-democraat Ollongren nog één keer op de grill

In de Tweede Kamer werd vandaag gedebatteerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x