Homepagina » Propaganda » VIDEO: “Rapport over Trump laat zien dat mainstream media de grootste aanbieders van nepnieuws zijn”
VIDEO: "Rapport over Trump laat zien dat mainstream media de grootste aanbieders van nepnieuws zijn"

VIDEO: “Rapport over Trump laat zien dat mainstream media de grootste aanbieders van nepnieuws zijn”

BuzzFeed publiceerde onlangs een rapport over aankomend president Donald Trump, naar verluidt opgesteld door inlichtingendiensten.

Tijdens Trumps persconferentie liet hij geen spaan heel van BuzzFeed en CNN, dat erover berichtte.

BuzzFeed is een falende hoop afval, aldus Trump. De president-elect weigerde een journalist van CNN te woord te staan en zei: “Jij bent nepnieuws.”

Ontstellende ontdekking

Ondanks dat BuzzFeed de claims in het ‘geheime’ document over Trumps banden met Rusland na weken onderzoek niet kon verifiëren, werd toch voor publicatie gekozen.

Heeft Trump gelijk dat BuzzFeed en CNN nepnieuws verspreiden? “Ja,” aldus de Amerikaanse onderzoeksjournalist Ben Swann.

Hij hield het ‘rapport’ tegen het licht en kwam naar eigen zeggen tot een ontstellende ontdekking.

Geen enkele

Afgelopen jaar werd een gepensioneerde Britse inlichtingenofficier door de rivalen van Trump ingehuurd om onderzoek te doen naar zijn vermeende banden met Rusland.

Toen Trump werd genomineerd als Republikeinse presidentskandidaat, werd dat onderzoek voortgezet onder leiding van de Democraten.

Geen enkele claim die is gedaan door de Britse oud-spion, is bewezen door de FBI of de CIA, merkt Swann op.

Twijfelen

De beweringen zouden zijn verzonnen door een gebruiker van het forum 4chan, maar toch besloot BuzzFeed het hele rapport te publiceren.

Redacteur Ben Smith van BuzzFeed zei nog dat ‘er gegronde redenen waren om te twijfelen aan de aantijgingen’.

CNN berichtte over de samenvatting van het rapport, maar vertelde daar niet bij dat het rapport nooit is geverifieerd door de FBI of CIA.

Nepnieuws

“En daarom haalde Trump tijdens de persconferentie uit naar BuzzFeed en CNN,” zegt Swann.

“Dit nieuwsbericht van BuzzFeed heeft niets te maken met journalistiek,” vervolgt hij.

“Hoewel mainstream media al maanden schreeuwen over ‘nepnieuws’, zijn zij nu de grootste aanbieders van nepnieuws geworden,” besluit hij.

[Ben Swann]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. M.S.M is gelijk aan nepnieuws.
  De E.U. wordt gedomineerd door Berlijn en staat op instorten.
  De N.A.V.O. heeft zijn beste tijd gehad en kan opgeheven worden.
  Vaccinaties moeten onderzocht worden.
  9-11onderzoek moet heropend worden.
  J.S.F. is veel en veel te duur.

  Allemaal stellingen van Donald Trump, ik kan niet wachten tot hij echt president is, hij lijkt het hele leugencircus op zijn kop te gooien en een totaal andere koers in te gaan zetten. Als hij dan maar mag blijven leven, ik kan me moeilijk voorstellen dat ze dit over hun kant zullen laten gaan.

  10 likes
  • Als de man werkelijk oprecht is en geen dubbele agenda voert, dan zal hij niet lang leven. Een ‘gediscrimineerd persoon’ of ‘milieuactivist’ is zo gevonden.

   De landbestuurders of presidenten die oprecht en werkelijk goed voor hun land zijn leven in de regel niet lang of worden stilletjes via de achterdeur geloosd.

   En als ze met hun vingers aan de geldpot zitten leven ze al helemaal niet lang…. https://www.youtube.com/watch?v=OXHyFUXvGAk

   Pim Fortuyn idem, was een gevaar voor het JSF project en was een evenzo groot gevaar voor het in stand houden van Nazi EU.

   2 likes
  • de man begint het steeds meer door te krijgen.

   1 likes
   • Maar denk jij nu echt dat deze man een einde gaat maken aan bijv. armoede, door te zeggen dat het afgelopen moet zijn dat mensen exorbitante geldbedragen kunnen verdienen, genoeg om armoede en honger definitief uit te bannen, dat deze man een humanist is, of volgt hij gewoon een bepaalde agenda…

    0 likes
 2. Met andere woorden hoogste tijd voor een nieuwe Nieuwe Wereld Order! Eentje die er totaal anders uit moet gaan zien als de elite en hun internationale marionetten met leugens en bedrog in elkaar pogen te flansen.

  En over papegaai journalistiek gesproken in combinatie met het mainstream mediastation CNN. Ik ben van mening dat een van de eerste papegaai journalisten van dat netwerk die altijd keurig vertelde wat hem werd opgedragen Wolf Blitzer heet. Ik word alweer misselijk als ik hem op het toneel zie verschijnen,

  https://www.youtube.com/watch?v=xHG7tvx4E94

  5 likes
 3. Het Westen domineert de media en daarom zie je alleen maar negatieve berichten over de derdewereldlanden, zoals oorlog, honger, corruptie enz. Maar er gebeuren daar ook goede dingen en daarvan hoor je slechts een enkele keer iets. Ondanks dat er duizenden Westerse mediabedrijven zijn, weet de gemiddelde Nederlander meer over Marocco dan over ‘s werelds tweede economie China.

  2 likes
 4. Hoog tijd voor onze eigen Trump in Nederland.
  Wanneer gaat het Nederlandse Burgerschap weer eens serieus genomen worden?! Nationaliteit betekend niks als je iedereen over je heen laat walsen en de zwakkeren in de maatschappy laat misbruiken door politieke en corporate invloeden van buitenaf. En de oplossing is dus niet MEER zwakkere westers-niveau-incapabele mensen vanuit het buitenland binnenhalen en burgerschap geven! Bescherm de burgers die er nu al zijn aub tegen economische ondergang! Goedkope troep-import uit het buitenland help averechts en moet niet meer gesubsidieerd worden met lage belastingen! We hebben eigen productie nodig, waarvan oa meer locale biologsiche voedselproductie. Handel is leuk en nuttig, maar niet als je daarbij de landelijke stabiliteit en overlevings mogelijkheden afhankelijk blijven van de acties van het buitenland.

  2 likes
 5. Het rapport ging al maanden rond. CNN heeft er over bericht omdat het via BuzzFeed in het nieuws kwam.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

coronapandemie

‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

Lange Frans is er heilig van overtuigd ...